CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Veilig douchen in 1 dag

 • Uw oude bad of douche eruit, Veilige Molenaar douche erin
 • Zonder ingrijpende verbouwing en in 1 dag
 • Volledig op maat ontwerp en uitvoering
 • Badkamer wordt douche-klaar opgeleverd
 • Eigen team van opgeleide Molenaar professionals
 • CBW garantie
Home » Badkamer renoveren » Veilig douchen

Veilig douchen

Veilig douchen is voor de meeste mensen in hun huidige badkamer niet vanzelfsprekend. De meeste badkamers zijn namelijk alles behalve veilig. Gladde badkamertegels, een hoge bad- of douche instap, onvoldoende bewegingsvrijheid en houvast zorgen vaak voor ongelukkige valpartijen. Per jaar belanden meer dan 4.000 mensen, met name ouderen, in het ziekenhuis door een val in de onveilige badkamer. Dit komt omdat de meeste badkamer specialisten zich focussen op design en luxe en in mindere mate op de veiligheid. U doet er verstandig aan om de huidige badkamer tijdig aan te passen, zodat u zonder zorgen veilig kunt blijven douchen. Vooral voor oudere gebruikers is een veilige douchegelegenheid van groot belang.

Gratis brochure aanvragen

Een veilige douche, Truc in 1 dag

Molenaar denkt graag met u mee als het gaat om veilig douchen. Het bad eruit en een inloopdouche erin is de meest voorkomende aanpassing in de badkamer bij ouderen. Door het toepassen van een aantal slimmigheden blijft de badkamer veilig en comfortabel, óók als u wat slechter ter been bent. Wij plaatsen in 1 dag een veilige douche met een lage instap in plaats van uw huidige bad of douche. Hierbij passen we ook de rest van de badkamer aan met handige veiligheidsopties, zoals een antislipvloer, douchestoel en wandbeugels. Zo kunt u weer veilig douchen in 1 dag in een veilige badkamer.

1
2
3
4
5
6
1. Douche met lage instap
2. Veilige antislip douchevloer
3. Veilige- en onderhoudsvrije glaswanden
4. Opklapbare douchestoel
5. Handgrepen op maat geplaatst
6. Onderhoudsvriendelijke Wall Panels

Veilig douchen staat in elk adviesgesprek centraal

Bij elk adviesgesprek staat veilig douchen centraal. Op basis van uw wensen en behoeften en badkamersituatie gaan onze badkamerspecialisten voor u aan de slag. Dit proces begint bij het betreden van de badkamer, de douche instappen en gebruiken en eindigt tijdens het afdrogen en het verlaten van de badkamer. De veiligheid van de gebruiker moet bij elke fase gegarandeerd zijn.

Factoren waar we op letten om veilig te blijven douchen

 1. Wat is de afmeting en indeling van de huidige badkamer;
 2. Wat is de ideale plaats om de douche in te stappen;
 3. Wat is de ideale plaats om het douchegarnituur op te hangen;
 4. Op welke wijze wordt de douchedeur (naar binnen of buiten slaand) geïnstalleerd;
 5. Wat is de ideale plaats om handkoekhaken op te hangen;
 6. Wat is de ideale plaats om de radiator op te hangen.

Kleine ruimtes of grote ruimtes, een badkamer indelen op maat vraagt tijd en aandacht. Met een slimme indeling creëert u een veilige badkamer. Samen met u komen we tot het ideale badkamerontwerp afgestemd op optimale veiligheid en uw persoonlijke voorkeuren.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Ontvang de gratis brochure

 • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
 • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
 • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.

Jarenlange ervaring in veilig douchen

Wij zijn trots op het het feit dat we al meer dan 12.000 blije mensen hebben geholpen om veilig te blijven douchen. Zij genieten dagelijks onbezorgd van een veilige douche. Zij beoordelen ons dan ook met een 9 en daar zijn we trots op. Benieuwd naar hun ervaring met Molenaar? Bekijk dan hier de alle ervaringen en lees hoe zij weer veilig douchen.

Vallen en preventie

Bang om uit te glijden in uw badkamer? Wij plaatsen uw comfortdouche al binnen 1 dag. U profiteert snel van de voordelen van een aangepaste en veilige badkamer.

Lage instap

Nooit meer over die douchebak of badrand stappen. De comfortdouche heeft een lage instap waardoor u veilig in en uit de douche kunt bewegen zonder obstakels.

Gepatenteerde antislip vloer

De antislip douchevloer van Molenaar Badkamers wordt nooit glad of glibberig. Daar zorgt de unieke gepatenteerde veiligheidslaag voor.

Voldoende ruimte

Het is prettig om voldoende bewegingsvrijheid te hebben in uw badkamer. Maar ook voor iemand die u eventueel assisteert.

Wandgrepen

Wandgrepen bieden net dat beetje extra houvast en stabiliteit, waardoor u zich altijd comfortabel en veilig voelt in de badkamer of het toilet.

Douchestoel

Een douchestoel biedt extra ondersteuning en veiligheid. U kunt dus alle tijd nemen om te douchen, terwijl u ontspannen zit.

Juiste watertemperatuur

De douchecabines van Molenaar zijn uitgerust met topkwaliteit thermostaatkranen van Hansgrohe. Daarmee stelt u moeiteloos de voor u meest prettige watertemperatuur in.

Bediening thermostaatkraan

In een comfortdouche plaatsen we de kraan nooit onder de douchekop. Dus u staat nooit per ongeluk onder een te hete of koude waterstraal.

Gratis adviesgesprek bij u thuis

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek