CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon

Veilig douchen in 1 dag

Ontvang gratis de brochure
Home » Badkamer renoveren » Veilig douchen

Veilig douchen

Veilig thuis douchen is voor de meeste mensen in hun huidige badkamer onhaalbaar. De meeste badkamers zijn namelijk alles behalve veilig. Gladde tegels, hoge badranden of hoge douche instap zorgen vaak voor ongelukkige valpartijen. Als u weet dat meer dan 4.000 mensen, met name ouderen, per jaar in het ziekenhuis belanden door een val in de badkamer is het logisch om te kiezen voor extra maatregelen voor om weer veilig te kunnen douchen.

1
2
3
4
5
6
1. Zeer lage instap
2. Veilige anti-slip vloer
3. Handige douchestoel
4. hansgrohe regendouche
5. Veilige thermostaatkraan
6. Voldoende bewegingsruimte

Een veilige douche in 1 dag

Molenaar denkt graag met u mee als het gaat om veilig douchen. Wij plaatsen in 1 dag een veilige douche met een lage instap. Hierbij passen we ook de rest van de badkamer aan met handige veiligheidsopties, zoals een antislip-vloer, douchestoel en wandbeugels. Zo kunt u alweer veilig douchen in 1 dag in een veilige badkamer.

Een ruime badkamer is een veilige badkamer

Naast alle hulpmiddelen die we u kunnen bieden om weer veilig te kunnen douchen, kunnen we bovendien meedenken hoe uw badkamer ruimtelijker gemaakt kan worden. Zo kunt u zich makkelijk voortbewegen in uw badkamer, wat valpartijen voorkomt. Ideaal voor ouderen die om welke reden dan ook minder mobiel zijn (geworden), maar wel willen blijven genieten van veilig douchen in hun eigen huis.

Bekijk de mogelijkheden om uw bad te vervangen door een douche, uw douchecabine te vervangen door een douche of een complete badkamer renovatie of lees hieronder wat wij onder veilig douchen verstaan.

Vallen en preventie

Bang om uit te glijden in uw badkamer? Wij plaatsen uw comfortdouche al binnen 1 dag. U profiteert snel van de voordelen van een aangepaste badkamer.

Lage instap

Nooit meer over die douchebak of badrand stappen. De comfortdouche heeft een lage instap waardoor u veilig in en uit de douche kunt bewegen zonder obstakels.

Antislip-vloer

Om ervoor te zorgen dat u niet uit kunt glijden in de douche, maken we gebruik van een antislip-vloer mGrip.  Hoe natter de vloer, hoe steviger de grip.

Voldoende ruimte

Het is prettig om voldoende bewegingsvrijheid te hebben in uw badkamer. Maar ook voor iemand die u assisteert.

Wandgrepen

Wandgrepen bieden net dat beetje extra houvast en stabiliteit, waardoor u zich altijd comfortabel en veilig voelt in de badkamer of het toilet.

Douchestoel

Een douchestoel biedt extra ondersteuning en veiligheid. U kunt dus alle tijd nemen om te douchen, terwijl u ontspannen zit.

Juiste watertemperatuur

De douchecabines van Molenaar zijn uitgerust met topkwaliteit thermostaatkranen van Grohe en hansgrohe. Daarmee stelt u moeiteloos de voor u meest prettige watertemperatuur in.

Bediening thermostaatkraan

In een comfortdouche plaatsen we de kraan nooit onder de douchekop. Dus u staat nooit per ongeluk onder een te hete of koude waterstraal.