Marmeren badkamer met chromen garnituur en zwarte sunshower naast babyblauwe wastafel

Wat kost een nieuwe badkamer 

inclusief montage?

Vrijblijvende offerte op maat?

Gratis inspiratie magazine

Wat kost een nieuwe badkamer inclusief montage?

Ben je toe aan een nieuwe badkamer, maar zit je niet te wachten op een wekenlange verbouwing? Molenaar snapt dit als geen ander. Daarom plaatsen we een inloopdouche in 1 dag, en duurt een complete badkameraanpassing slechts 3 tot 5 dagen!

Je wilt natuurlijk wel weten wat een nieuwe badkamer gaat kosten. Dat is begrijpelijk. Je hebt waarschijnlijk een bepaald budget in gedachten. We vertellen je graag meer over de kosten van een nieuwe badkamer.

MEER Informatie? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE

Welke factoren hebben invloed op de kosten?

Elke badkamer is anders. Daarom maken wij iedere badkamer verbouwing op maat. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de kosten. Denk aan de vormgeving, de grootte van de badkamer en de staat van het leidingwerk.

Daarnaast spelen jouw wensen en behoeften natuurlijk ook een belangrijke rol in de kosten van een badkamer renovatie. 


Belangrijkste factoren:
01 Wat wil je renoveren? Hoe meer wensen je hebt, des te meer de renovatie kost
02 De gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche
03 De keuze voor een specifieke collectie of badkamerstijl
04 De hoeveelheid arbeid die nodig is voor de badkamer renovatie

Veilig en comfortabel douchen
in de stijl die bij jou past 

Veilig onder de douche stappen, dát is wat je wilt. Bij Molenaar vervangen we in een mum van tijd je oude bad of douche door een comfortabele inloopdouche met lage instap, in de stijl die jij mooi vindt. We nemen al je zorgen uit handen, van (thuis)advies tot razendsnelle plaatsing. Zo wordt de dagelijkse badkamerroutine nog leuker én kun je langer genieten van je fijne thuis.

background 2401_10-jaar_Widget-Onder_1982x1114-2

Wat kost een complete badkamer renovatie inclusief montage?

Je hebt vast al wat onderzoek gedaan naar de kosten van een nieuwe badkamer. Vaak zijn de prijzen zonder montage en installatie. Dit zorgt voor onduidelijkheid en maken de totale kosten van een badkamer renovatie erg onvoorspelbaar.

Bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Het kan zijn dat er achteraf toch meer kosten moet worden gemaakt dan gedacht. In dat geval neemt Molenaar die kosten voor eigen rekening. Zo zijn er geen verrassingen achteraf en stap je met een gerust gevoel je nieuwe badkamer in.

Benieuwd naar wat jouw nieuwe badkamer kost? 

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Welke badkamer kost wat?

Kies voor een badkamer renovatie waar je nu en in de toekomst van geniet. Wij stemmen onze oplossing helemaal af op jouw wensen en behoeften. Of je nou op zoek bent naar een veilige inloopdouche, een aanpassing met extra elementen of een compleet nieuwe badkamer: bij Molenaar vind je de badkamer waar jij je in thuis voelt.

Iedere oplossing en collectie heeft zijn eigen prijskaartje. Het is daarom lastig te zeggen wat jouw badkamer renovatie precies gaat kosten. Ga je voor een comfortabele inloopdouche inclusief een mooie wastafel of wil je een complete badkameraanpassing? Klik hieronder voor de verschillende mogelijkheden.

Een badkamer renovatie door Molenaar

Wij zijn ons bewust van de impact die een badkamer renovatie kan hebben. Daarom is Molenaar jouw partner in het gehele proces. Van inspiratie tot advies, van inmeten tot de installatie. Wij nemen je zorgen volledig uit handen door middel van onze slimme oplossingen.

Denk aan een inloopdouche met lage instap, waterdichte panelen, antislipvloer, wastafelmeubels en comfortabele toiletten. Op die manier wordt jouw badkamer in een handomdraai weer comfortabel, veilig en gebruiksvriendelijk. Zo geniet je vandaag al van de badkamer van morgen.

Wat kost een badkamer precies?

Het is lastig om een voorstelling te maken bij de kosten van een nieuwe badkamer. Daarom is ons concept zo ingericht dat we je van A tot Z begeleiden. Wil je een nieuwe inloopdouche of ga je voor een badkamer renovatie? Molenaar helpt je graag bij het oriënteren.

Een mooie stap in dit proces is een persoonlijk advies van onze adviseurs. Maak een afspraak met onze adviseur in de showroom of bij je thuis en ontvang 3D-beeld en scherpe offerte. Zo weet je precies wat jouw nieuwe badkamer kost.

Het gemak van 
een advies aan huis

Een nieuwe badkamer samenstellen, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Molenaar brengt de showroom bij je thuis! Vraag een thuisadvies aan en ontdek de mogelijkheden van Molenaar.  

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-royal 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Thuisadvies

Veelgestelde vragen

Wat kost een nieuwe badkamer?

De kosten van een nieuwe badkamer bij Molenaar Badkamers variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs: 

 1. Wat wil je renoveren? Hoe meer wensen, hoe duurder het wordt;
 2. De gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche;
 3. De keuze voor een badkamerstijl en/of een luxe badkamerelement als een Sunshower;
 4. De hoeveelheid arbeid die nodig is voor de badkamerrenovatie.

De kosten van een nieuwe badkamer bij Molenaar

De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt, inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en regendouche. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van luxe elementen als een Sunshower kan de prijs oplopen.

Een gemiddelde prijsindicatie voor een badkamerrenovatie bij Molenaar ligt tussen € 5.990 en € 30.000. Het is echter belangrijk om te weten dat deze bedragen slechts een algemene schatting zijn. De daadwerkelijke prijs van je aanpassing stellen we vast tijdens het adviesgesprek. 

Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat bepaalt de prijs van een nieuwe badkamer?

De prijs van een nieuwe badkamer wordt beïnvloed door verschillende factoren. Bij Molenaar Badkamers begrijpen we dat elke badkamer uniek is en op maat moet worden gemaakt. Hier zijn enkele aspecten die de prijs van je badkamer kunnen bepalen:

 • De keuze van het glas speelt een cruciale rol, of het nu gaat om douchewanden of spiegels. Transparantie en stijl kunnen variëren, wat invloed heeft op de totale kosten.
 • Onze douchevloeren zijn ontworpen met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek. De specifieke eigenschappen van de Molenaar-douchevloer, zoals de gepatenteerde antislipcoating, spelen een belangrijke rol. De uitvoerige tests en veiligheidscertificaten waarover onze douchevloeren beschikken, dragen bij aan de geruststelling dat je investeert in een product dat niet alleen stijlvol is maar ook voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Deze combinatie van esthetiek, comfort en veiligheid kan de prijs beïnvloeden.
 • Het kiezen van het juiste meubel is niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van functionaliteit. Op maat gemaakte meubelopties kunnen de prijs beïnvloeden, afhankelijk van je specifieke behoeften.
 • De stijl van de badkamer, of het nu gaat om een moderne, tijdloze, of industriële uitstraling, zal de keuze van materialen en afwerkingen beïnvloeden. En dat heeft uiteraard invloed op de prijs.
 • De keuze van kranen is meer dan alleen functioneel. Design, materiaal en merk spelen een rol in de uiteindelijke prijs van uw badkamer.
 • De afmetingen van de badkamer hebben direct invloed op de benodigde materialen en arbeid. Een grotere badkamer kan resulteren in extra kosten voor materialen en installatie.

Bij Molenaar Badkamers streven we ernaar om transparantie te bieden in onze prijsstelling. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het maken van keuzes die passen bij jouw smaak, behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op voor badkameradvies - in de showroom óf bij je thuis. 

Wat is de levensduur van een nieuwe badkamer?

De levensduur van een nieuwe badkamer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de mate van onderhoud en de evolutie van design- en technologietrends. Over het algemeen wordt verwacht dat een Molenaar-badkamer tussen de 15 en 20 jaar meegaat.

De keuze van duurzame materialen, regelmatig onderhoud en het vermijden van overmatig vocht kunnen allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur van een badkamer. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele renovaties of updates die in de loop der jaren nodig kunnen zijn om de functionaliteit en esthetiek van de badkamer te behouden.

Bij Molenaar Badkamers streven we naar duurzame ontwerpen en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de badkamers die we creëren. Onze experts kunnen ook advies geven over onderhoud en eventuele toekomstige aanpassingen om ervoor te zorgen dat je badkamer er jarenlang prachtig uitziet en goed functioneert.

Hoeveel uur kost het om een nieuwe badkamer verbouwen?

Een volledige badkamerverbouwing bij Molenaar Badkamers wordt doorgaans uitgevoerd binnen een tijdsbestek van 4 tot 5 werkdagen, waarbij twee ervaren monteurs betrokken zijn. Een wat minder omvangrijke badkamerrenovatie, zoals je bad laten vervangen door een veilige inloopdouche, kan binnen een dag worden gerealiseerd. We streven naar efficiëntie en precisie om een hoogwaardig resultaat te garanderen. Deze planning is gebaseerd op onze ervaring met vergelijkbare projecten en stelt ons in staat om zowel kwaliteit als snelheid te waarborgen.

Onze professionele monteurs werken gestructureerd en met oog voor detail, met als doel de overlast voor jou als klant tot een minimum te beperken. Mocht je aanvullende vragen hebben over de duur van jouw specifieke badkamerverbouwing of andere aspecten van het proces, staan wij ter beschikking om je uitgebreider te informeren en te adviseren op basis van jouw wensen en behoeften.

Waar moet je aan denken bij een nieuwe badkamer?

Bij een nieuwe badkamer zijn er verschillende belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Hier zijn enkele essentiële aspecten:

 1. Budgetplanning: Bepaal vooraf je budget en houd rekening met zowel de kosten van materialen als arbeid.
 2. Functionele indeling: Denk na over de functionele indeling van de badkamer. Hoe wil je de ruimte gebruiken en welke voorzieningen zijn essentieel voor jou?
 3. Stijl en design: Kies materialen, kleuren en accessoires die passen bij jouw persoonlijke smaak. Molenaar heeft vloer- en wandpanelen in allerlei verschillende stijlen: van modern en basic tot hotel chic en industrieel. 
 4. Duurzaamheid: Overweeg duurzame materialen en energiezuinige apparaten om niet alleen het milieu te helpen, maar ook om op de lange termijn kosten te besparen. Denk aan onze Molenaar Warmth Panels, een duurzaam alternatief voor de traditionele radiator. 
 5. Onderhoudsgemak: Kies materialen en oppervlakken die gemakkelijk te onderhouden zijn, zodat je badkamer er langdurig fris en nieuw uitziet. Molenaar Wallpanels zijn vrijwel voegloos en ongevoelig voor schimmels. Ze zijn daarom zeer onderhoudsvriendelijk.
 6. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie om vochtproblemen te voorkomen. Een goed geventileerde badkamer draagt bij aan een gezonde leefomgeving.
 7. Professioneel advies: Raadpleeg een adviseur om je te begeleiden bij het maken van keuzes die zowel praktisch als esthetisch zijn.
 8. Toekomstbestendigheid: Denk aan toekomstige behoeften, vooral als je van plan bent nog lang thuis te blijven wonen. Een veilige inloopdouche en een antislipvoer zijn daarbij essentieel. 

Door deze overwegingen in acht te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het plannen van jouw nieuwe badkamer.