Gebroken beton met grijze vloer en vierkante spiegel met lichtblauwe handdoek

Veilige Inloopdouche in 1 dag 

De showroom bij je thuis

Gratis inspiratiemagazine

Onbezorgd genieten Met een Veilige inloopdouche

Wat is het heerlijk om onbezorgd te kunnen genieten van een fijne douche. Daarvoor is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt tijdens het douchen. Veel mensen douchen echter nog in bad of in een douchecabine met hoge instap, wat ervoor kan zorgen dat jij je niet veilig voelt tijdens het douchen. Bij Molenaar zijn we specialist in het plaatsen van veilige en comfortabele inloopdouches. Bad eruit, douche erin. En dat in 1 dag. Zo geniet je vandaag al van de badkamer van morgen.

01
In 1 dag geplaatst

Geen wekenlange verbouwing: bij Molenaar werken we snel. In 1 dag heb je een nieuwe, veilige inloopdouche.


02
Geen ingrijpende verbouwing

We plaatsen de nieuwe inloopdouche terug op dezelfde plek. We werken schoon en ruimen alles op. Zo ervaar je weinig overlast.


03
Veilig en comfortabel

Met een veilige Molenaar inloopdouche heb je veel bewegingsruimte en is het gemakkelijk om in en uit de douche te stappen.


04
In je eigen stijl

Van basic wit tot luxe marmerlook: met de Wallpanels van Molenaar bepaal je zelf de stijl van je nieuwe inloopdouche.

In 1 dag een veilige inloopdouche

Een veilige inloopdouche in 1 dag klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch is dit voor Molenaar de standaard. Wij vervangen je huidige bad of douchecabine in 1 dag voor een veilige inloopdouche. En dat zonder hak- en breekwerk.  

Wij nemen het hele traject van persoonlijk advies tot plaatsing voor onze rekening. Met de kwaliteit en expertise van onze adviseurs en monteurs zijn wij jouw partner gedurende het hele proces. In iedere fase staat Molenaar voor je klaar om de badkamer te realiseren die helemaal aan je wensen voldoet.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Wat maakt onze inloopdouche zo veilig?

De Molenaar inloopdouche maakt van de badkamer weer een fijne plek. Zo douche je weer veilig in je eigen badkamer. Onze inloopdouche voldoet aan alle eisen die Molenaar aan haar kwaliteitsproducten stelt. Denk aan een veilige, lage instap waardoor je weer zonder twijfels de douche instapt. Wist je dat de Molenaar douchevloer de veiligste douchevloer van Nederland is? De vloer is antislip en ook nog eens antibacterieel, waardoor deze makkelijk schoon te houden is.

Stevige glazen douchewanden bieden houvast. Onze douchewanden zijn gemaakt van het hoogste kwaliteit veiligheidsglas. Je kun kiezen voor een inloopdouche met spatscherm, maar ook een luxe schuifdeur is mogelijk.

Wil je optimale veiligheid in de badkamer? Dan mogen de slimme hulpmiddelen van Molenaar niet ontbreken. Wij plaatsen stevige beugels op de wand die extra houvast geven. Wanneer je moeite hebt met staan, raden wij de Molenaar douchestoel aan. Extra handig: het stoeltje is eenvoudig op te klappen, zodat huisgenoten er geen last van hebben als zij het zitje niet gebruiken.

Je evenwicht verliezen, de thermostaatkraan vastpakken als handvat en vervolgens je handen verbranden. Komt dit je bekend voor? Met de CoolContact thermostaatkraan van Molenaar zijn brandwonden verleden tijd. Deze thermostaat wordt aan de buitenkant namelijk niet warmer dan watertemperatuur. Je hebt er dus een extra handvat bij.

Molenaar Douche elementen

De veilige inloopdouche van Morgen PRijzen
 

Je bent vast benieuwd wat een inloopdouche in 1 dag van Molenaar kost. De vanaf-prijzen van de inloopdouche zijn altijd inclusief montage. Je bent verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Financiële verrassingen achteraf? Daar doen wij niet aan. Zo sta je altijd met een goed gevoel onder je inloopdouche.

ONZE unieke WERKWIJZE

in 1 dag

Het gemak van 
een advies aan huis

Een nieuwe badkamer samenstellen, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Molenaar brengt de showroom bij je thuis! Vraag een thuisadvies aan en ontdek de mogelijkheden van Molenaar.  

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-royal 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Thuisadvies

Een veilige douche zonder gedoe, hoe werkt dat?

Hoe ga je van bad of douche naar inloopdouche in 1 dag? Wij leggen onze unieke werkwijze graag aan je uit. Onze eigen monteurs staan ’s ochtends om 8 uur bij je op de stoep met alle benodigde materialen. Zij nemen de dag met je door, zodat je precies weet wat je kan verwachten.

Het looppad richting de badkamer wordt netjes afgedekt tegen het vuil. Daarna wordt je huidige bad of douche gedemonteerd en afgevoerd. Vervolgens leggen wij een lage antislip douchevloer neer die we aansluiten op de bestaande afvoer. Aansluitend plaatsen we onze Wallpanels tegen het bestaande tegelwerk. Hierna is het tijd om de glazen douchewanden van veiligheidsglas te monteren.

Tot slot worden alle overige elementen op de gewenste plek en hoogte geplaatst. Uiteraard wordt alles keurig opgeruimd en schoon opgeleverd et voilà: je kunt genieten van een veilige inloopdouche van Molenaar.

Verschillende Stijlen 

Bekijk ook onze andere oplossingen

WELLICHT VIND JE DIT OOK INTERESSANT 

Veelgestelde vragen

Wat kost een inloopdouche voor senioren?

De kosten voor een inloopdouche voor senioren variëren. Het hangt af van wat je kiest en hoe het geïnstalleerd moet worden. De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Door het toevoegen van extra functies voor meer veiligheid en comfort, zoals handvatten in de inloopdouche en een douchestoel, kan de prijs oplopen. Ook de grootte van de badkamer en de stijl die je kiest kunnen de kosten beïnvloeden. Voor een precieze schatting kan één van onze deskundige adviseurs tijdens een thuisadviesgesprek een offerte opstellen die wordt afgestemd op jouw specifieke voorkeuren.

Wat kost een veilige inloopdouche in 1 dag?

De vanafprijs van een nieuwe veilige inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van een douchestoel of Sunshower kan de prijs oplopen.

De kosten van een badkamerrenovatie of -verbouwing bij Molenaar Badkamers variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat bepaalt de prijs van een veilige inloopdouche in 1 dag?

De prijs van een veilige inloopdouche die in 1 dag geplaatst wordt, wordt beïnvloed door verschillende factoren. Bij Molenaar Badkamers begrijpen we dat elke badkamer uniek is en op maat moet worden gemaakt. Hier zijn enkele aspecten die de prijs van je badkamer kunnen bepalen:

  • De keuze van het glas speelt een cruciale rol, of het nu gaat om douchewanden of spiegels. Transparantie en stijl kunnen variëren, wat invloed heeft op de totale kosten.
  • Onze douchevloeren zijn ontworpen met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek. De specifieke eigenschappen van de Molenaar-douchevloer, zoals de gepatenteerde antislipcoating, spelen een belangrijke rol. De uitvoerige tests en veiligheidscertificaten waarover onze douchevloeren beschikken, dragen bij aan de geruststelling dat je investeert in een product dat niet alleen stijlvol is maar ook voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Deze combinatie van esthetiek, comfort en veiligheid kan de prijs beïnvloeden.
  • De stijl van de inloopdouche, of het nu gaat om een moderne, tijdloze, of industriële uitstraling, zal de keuze van materialen en afwerkingen beïnvloeden. En dat heeft uiteraard invloed op de prijs.
  • De keuze van kranen is meer dan alleen functioneel. Design, materiaal en merk spelen een rol in de uiteindelijke prijs van uw badkamer.
  • De afmetingen van de inloopdouche hebben direct invloed op de benodigde materialen en arbeid. Een grotere douche kan resulteren in extra kosten voor materialen en installatie.

Bij Molenaar Badkamers streven we ernaar om transparantie te bieden in onze prijsstelling. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het maken van keuzes die passen bij jouw smaak, behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op voor badkameradvies - in de showroom óf bij je thuis. 

Wat maakt een inloopdouche veilig?

Een inloopdouche is veilig doordat je er makkelijk in stapt zonder hoge randen. De vloer is antislip,  een belangrijk onderdeel van een Molenaar-inloopdouche, zodat je niet snel uitglijdt. Ook zijn er handgrepen voor extra steun. Zo wordt douchen toegankelijk en veilig, vooral voor mensen die wat minder mobiel zijn.

Waarom is douchen in bad zo gevaarlijk?

Douchen in bad kan risicovol zijn, vooral als je wat ouder bent of wat moeilijker beweegt. In en uit bad stappen kan namelijk best lastig zijn door bijvoorbeeld een hoge badrand en de vaak ronde bodem zorgt dat je sneller uitglijdt. Om deze risico's te verminderen, is een inloopdouche een slim alternatief. Die heeft geen hoge randen, waardoor je er makkelijk in en uit stapt, zonder gevaar om uit te glijden. Molenaar Badkamers begrijpt dat veiligheid belangrijk is, daarom hebben ze oplossingen die je badkamer niet alleen veiliger maken, maar ook handiger en mooier. Kies dus voor een inloopdouche en maak je badkamer veiliger én moderner.

Klik hier voor de vijf redenen waarom douchen in bad niet verstandig is.

Hoe zorg je voor een veilige badkamer als je last hebt van een evenwichtsstoornis?

Een veilige badkamer creëren voor mensen met evenwichtsstoornissen, met name bij ouderen, is cruciaal om ongelukken te voorkomen. Evenwichtsstoornissen kunnen diverse oorzaken hebben, zoals leeftijd, medicatie, of medische aandoeningen. Bij het ontwerpen van een badkamer is het essentieel om rekening te houden met specifieke behoeften. Hier zijn enkele tips om de badkamer veilig te maken:

  • Handgrepen en beugels: plaats stevige handgrepen en beugels bij de douche en het toilet voor extra ondersteuning.
  • Kies voor een veilige inloopdouche met antislipdouchevloer, zodat je stevig blijft staan en niet uitglijdt. 
  • Een douchezitje biedt comfort en stabiliteit tijdens het douchen.

Heb je een bad? Molenaar kan dat vrij eenvoudig vervangen door een inloopdouche. Zo’n badkamerrenovatie kan in één dag uitgevoerd worden en maakt het douchen een stuk aangenamer en minder eng. Raadpleeg één van onze adviseurs voor een badkamerontwerp dat specifiek is afgestemd op veiligheid en gemak bij evenwichtsstoornissen.

Door deze maatregelen te nemen, kan de badkamer een veilige en comfortabele ruimte worden, zelfs als je een evenwichtsstoornis hebt. Klik hier voor meer informatie over veilig douchen tijdens een evenwichtsstoornis.

Wat is de levensduur van een veilige inloopdouche?

De levensduur van een veilige inloopdouche kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de mate van onderhoud en de evolutie van design- en technologietrends. Over het algemeen wordt verwacht dat een Molenaar-badkamer tussen de 15 en 20 jaar meegaat.

De keuze van duurzame materialen, regelmatig onderhoud en het vermijden van overmatig vocht kunnen allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur van een inloopdouche. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele renovaties of updates die in de loop der jaren nodig kunnen zijn om de functionaliteit en esthetiek van de badkamer te behouden.

Bij Molenaar Badkamers streven we naar duurzame ontwerpen en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de badkamers die we creëren. Onze experts kunnen ook advies geven over onderhoud en eventuele toekomstige aanpassingen om ervoor te zorgen dat je badkamer er jarenlang prachtig uitziet en goed functioneert.

Hoeveel uur kost het om een veilige inloopdouche in 1 dag te verbouwen?

Een veilige en comfortabele inloopdouche in je badkamer laten plaatsen kan doorgaans binnen een dag gerealiseerd worden, waarbij twee ervaren monteurs betrokken zijn. Dat geldt ook als je je bad door een douche laat vervangen. Een volledige badkamerverbouwing bij Molenaar Badkamers, inclusief meubels en optioneel innovatieve elementen als een Sunshower, wordt doorgaans uitgevoerd binnen een tijdsbestek van 4 tot 5 werkdagen. 

Onze professionele monteurs werken gestructureerd en met oog voor detail, met als doel de overlast voor jou als klant tot een minimum te beperken. Mocht je aanvullende vragen hebben over de duur van jouw specifieke badkamerverbouwing of andere aspecten van het proces, staan wij ter beschikking om je uitgebreider te informeren en te adviseren op basis van jouw wensen en behoeften.