Molenaar model met donkerblauw overhemd in basic badkamer

Douchen in bad: 
5 redenen om dit niet te doen
 

Gratis inspiratie magazine

Showroom in de buurt vinden

5 redenen waarom douchen in bad

niet verstandig is

In bad gaan is voor veel mensen een echte luxe. Zij willen dan ook graag een bad in hun badkamer. Als er niet zoveel ruimte in de badkamer is, lijkt douchen in bad vaak een goede oplossing. Toch is douchen in een regulier bad geen goed idee. In dit artikel noemen we vijf redenen om niet te douchen in bad.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

01
De badrand

Allereerst moet je over de badrand heen klimmen om in en uit het bad te komen. Deze hoge opstap is voor veel ouderen een grote drempel om dagelijks te gaan douchen. Zelfs als je een beugel installeert voor extra houvast, blijft het voor veel senioren moeilijk om hun been op te tillen en tegelijkertijd hun evenwicht te bewaren op het andere been.

02
De ronde bodem van het bad

Baden hebben meestal geen vlakke, maar een licht gebogen onderkant. Daardoor sta je niet stevig op een vlakke ondergrond, maar op een bodem met een bolling. Als je moeite hebt om je evenwicht te bewaren, dan kan de ronde onderkant van het bad extra vervelend en zelfs gevaarlijk zijn. Het risico op uitglijden is veel groter als je gaat douchen in bad dan in een douche.

03
Zeepresten op de badbodem

Doordat het bad een grotere bodem heeft dan een normale douche, worden niet alle zeepresten direct goed weggespoeld. Dit kan ervoor zorgen dat de bodem erg glad wordt. In combinatie met de gebogen ondergrond van het bad wordt het risico op uitglijden nog groter.

Onze Badkamer renovatie oplossingen 

Van bad naar douche
WERKWIJZE

04
Het douchegordijn in bad

Als je in bad doucht, dan heb je vaak een douchegordijn nodig om te voorkomen dat de hele badkamer nat wordt. Een bekend probleem van veel douchegordijnen is dat ze aan het lijf vastplakken tijdens het douchen. Als je minder mobiel bent, dan kan dit erg vervelend zijn.


05
Spetters door de gehele badkamer

Ook met een douchegordijn kan de badkamervloer erg nat worden na een douchebeurt in bad. Omdat je over de badrand stapt en daarna weer de balans op de natte badkamervloer moet vinden, is het uitglijdgevaar bij het uitstappen erg groot. Daar zijn natuurlijk badmatten voor, maar deze kunnen zorgen voor struikelgevaar en worden een bron van bacteriën als ze niet goed opdrogen. 

Het gemak van 
een advies aan huis

Een nieuwe badkamer samenstellen, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Molenaar brengt de showroom bij je thuis! Vraag een thuisadvies aan en ontdek de mogelijkheden van Molenaar.  

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-royal 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Thuisadvies

Badkamer renovatie Voor en na 

De Voordelen 
van onze wallpanels

Heb je weleens gedacht aan Wallpanels in de badkamer? Het lijkt vaak vanzelfsprekend om te kiezen voor badkamertegels, maar panelen hebben een hele hoop voordelen. We zetten alle redenen waarom Molenaar Wallpanels zijn het perfecte alternatief voor wandtegels in de badkamer zijn, op een rijtje. 

Gerelateerde blogs 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Molenaar nieuwsbrief

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE