Witte basisopstelling met donkere vloer en rechthoekige spiegel

Kleine badkamer renoveren

Gratis inspiratie magazine

De showroom in je eigen huis

Renovatie van je kleine badkamer

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar een kleine badkamer is heel goed te renoveren. Er is meer mogelijk dan je denkt! Bij Molenaar hebben we jarenlange ervaring met het aanpassen van kleine badkamers.

Kies je ervoor om je kleine badkamer met bad en douche te vervangen voor een Molenaar badkamer, dan denken we uitgebreid met je mee over de beste indeling van de kleine ruimte. Of je nu alleen op zoek bent naar een nieuwe inloopdouche of ook gelijk de badkamervloer, het plafond, de wastafel en de wc wilt vervangen: op deze pagina geven we je graag inspiratie voor een badkamer in een kleine ruimte.

Kleine badkamer inrichten

Het is belangrijk om goed na te denken over het inrichten van een kleine badkamer. De inrichting van de badkamer bestaat niet alleen uit de onderdelen die in de badkamer komen, maar ook over de indeling van de ruimte. Hierbij is de vorm van de badkamer van belang. Heb je een kleine vierkante badkamer, of heeft je compacte badkamer een schuine wand? Dit zijn belangrijke details om de beste inrichting van je badkamer te bepalen. Onze adviseurs denken graag met je mee en geven je inspiratie voor de indeling van je badkamer.


Kleine badkamer indeling

Belangrijk bij het renoveren van een kleine badkamer is om te kijken naar wat er in de badkamer staat. Heb je bijvoorbeeld een badkamer met bad en douche, maar gebruik je het bad vrijwel nooit meer? Vervang het bad dan voor een inloopdouche. Een inloopdouche neemt minder ruimte in. Doordat Molenaar de nieuwe inloopdouche op dezelfde plek plaatst van het oude bad of de oude douche, verandert er niets aan de indeling van je badkamer. De renovatie van je kleine badkamer is daardoor binnen één tot enkele dagen gedaan. Onze adviseurs helpen graag met het inrichten van een kleine badkamer met inloopdouche.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Kleine badkamer renovatie kosten


Bij het verbouwen van je kleine badkamer wil je uiteraard graag weten wat voor kosten de renovatie met zich meebrengt. Daarom hebben we alles over de kosten van een badkamer renovatie voor je op een rij gezet.

Een Kleine badkamer groter laten lijken

Een compacte badkamer hoeft niet klein aan te voelen. Met deze tips laat je jouw kleine badkamer een stuk groter ogen.

Maak gebruik van Grote vlakken

Vermijd kleine tegeltjes bij de renovatie van je badkamer. Kleine tegels zorgen voor een drukke uitstraling, terwijl het in een kleine badkamer juist belangrijk is om rust te creëren. Kies daarom voor grote oppervlakten aan de muur, zoals wandpanelen. Door wandpanelen heb je minder voegen in de badkamer, waardoor de badkamer een stuk groter lijkt. De Wallpanels van Molenaar zijn stijlvol, van hoge kwaliteit en makkelijk te onderhouden. Wil je liever wel tegels? Onze Wallpanels zijn ook verkrijgbaar met een patroon van grote tegels.


Gebruik Lichte kleuren

Donkere kleuren in een kleine badkamer hebben een benauwend effect. Een kleine badkamer vraagt dus juist om een lichte basis. Kies voor kleuren als wit, crème of lichtgrijs om de badkamer een ruimtelijke uitstraling te geven. Houd je van donkere kleuren, kies er dan voor om je kleine badkamer met lichte basis aan te vullen met donkere elementen, zoals een matzwarte kraan of een zwarte douchestoel. Zo behoud je de ruimtelijkheid en maak je van je kleine badkamer een luxe ruimte.

Voorbeelden van kleine badkamers

Het is best lastig om een voorstelling te maken van hoe een Molenaar badkamer eruit zou komen te zien in je eigen badkamer. Om inspiratie op te doen, vind je hier een aantal voorbeelden van kleine badkamer renovaties gerealiseerd door Molenaar. Van basic tot luxe badkamers: we hebben altijd een stijl die bij jouw smaak past. Een nog beter beeld krijg je van een 3D-impressie van jouw eigen badkamer. Maak een afspraak met onze adviseur in de showroom of bij je thuis en ontvang een 3D-beeld van hoe Molenaar jouw kleine badkamer aanpakt.

Ga voor glas

Bij het renoveren van een kleine badkamer is het handig om de ruimte optisch groter te laten lijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een douchegordijn of douchemuur te vervangen voor een glazen douchewand. Met een glazen wand in de douche lijkt het alsof de ruimte niet onderbroken wordt en blijft het licht in de badkamer behouden. Zo kun je een kleine badkamer een stuk groter en ruimtelijker laten lijken. Bovendien zijn glazen douchewanden dun, waardoor ze ook daadwerkelijk minder ruimte innemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw badkamer?

Bekijk onze projecten

MEER INSPIRATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE