Art Grijs van Bad naar douche na

Een seniorendouche van Molenaar

Vrijblijvend Advies aan huis?

Meer informatie? Vraag ons magazine aan

Een douche voor senioren van Molenaar

Ouder worden heeft veel mooie kanten. Je wordt wijzer, je hebt meer rust, je weet beter wie je bent en waar je voor staat. Inmiddels is de helft van Nederland de 50 gepasseerd. Je zou kunnen stellen dat Nederland een wijze bevolking heeft. Ouder worden heeft echter ook minder fraaie kanten. Je gewrichten worden stijver, het gezichtsvermogen en spierkracht nemen af en botten breken sneller.

Dit zorgt voor onveilige situaties, met name in de badkamer. Zeker als je bedenkt dat veel senioren thuis blijven wonen en een badkamer hebben met een gladde vloer, een te hoge instap, slechte verlichting of gebrek aan houvast. De seniorendouche van Molenaar is speciaal ontwikkeld voor mensen die veilig willen blijven douchen.

HET GEMAK VAN 
EEN ADVIES AAN HUIS

Ervaar het gemak van een advies aan huis. Onze adviseur komt graag langs om je te adviseren over de badkameroplossing die het best bij je wensen en behoeften past.

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-royal 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Thuisadvies

Veilige douche 
voor senioren

Je hebt een badkamer met bad of douchecabine met een te hoge instap. Je weet dat het veiliger zou moeten, maar je ziet op tegen een verbouwing. Molenaar neemt alle zorg uit handen en is expert in het realiseren van veilige badkamers. In 1 dag halen wij je oude bad of douche eruit en plaatsen een veilige inloopdouche op dezelfde plek. Uiteraard is onze inloopdouche van alle gemakken en hulpmiddelen voorzien.

Onze senioren badkamer heeft een lage instap en een antislip douchevloer zodat je niet kan vallen of uitglijden. Daarnaast plaatsen we stevige handgrepen die zorgen voor extra steun. Ook kun je kiezen voor een ‘CoolContact’ kraan. Deze wordt niet heet en dient als extra houvast. Als extra wordt de seniorendouche uitgerust met een opklapbaar douchestoeltje. Veilig douchen voor senioren is weer de norm met een veilige inloopdouche van Molenaar. 

Het gemak van een Molenaar senioren badkamer

Ieder mens is uniek en men zegt wel eens: ‘zoveel mensen, zoveel wensen’. Wij van Molenaar weten dat als geen ander. Daarom ontwerpen wij een senioren douche die helemaal voldoet aan jouw wensen en behoeften. Daarnaast adviseren we honderden mensen per maand op het gebied van aangepaste badkamers voor ouderen. Hierdoor weten we precies waar een badkamer voor senioren aan moet voldoen. Ben je benieuwd hoe Molenaar jouw badkamer toekomstproof kan maken? Molenaar brengt de showroom bij je thuis! We komen graag langs om deze wensen en behoeften te bespreken.

ONTVANG HET 
GRATIS MAGAZINE

Lees alles over de veilige badkameroplossingen van Molenaar, maak kennis met onze vakmensen en bekijk onze werkwijze. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Magazine-Robert

Senioren badkamer vergroot veiligheid en comfort

Badkamers worden meestal ontworpen op basis van design in plaats van gebruiksvriendelijkheid. Daarom zijn veel badkamers nog niet gericht op veiligheid. Bij Molenaar gaan we voor de gulden middenweg. Onze aangepaste badkamer voor ouderen is niet alleen veilig, maar ook ontworpen met eigentijdse materialen en kleurstellingen. Denk aan onze unieke Wallpanels die je makkelijk kunt schoonmaken. We kunnen ook andere delen van de badkamer aanpassen. Denk aan een comfortabel toilet, wastafelmeubel of luxeproducten zoals de Sunshower of het Molenaar Warmth Panel. Op deze pagina vind je alle elementen waar je uit kunt kiezen.

Veiligheid staat bij Molenaar op 1. Daarom zijn wij de perfecte partner in de reis naar een veilige en comfortabele badkamer. Wist je dat er jaarlijks meer dan 4.000 valongelukken in de badkamer plaatsvinden? Veel van deze valpartijen gebeuren bij ouderen met een onveilige badkamer. Om dit te voorkomen, begint men vaak met het aanschaffen van een muurbeugel of antislip mat. Dit is een mooie eerste stap, maar blijkt al snel onvoldoende veiligheid te bieden. De veilige en onderhoudsarme badkamer van Molenaar voldoet altijd aan de volgende voorwaarden:


  • Een ruime, toegankelijke inloopdouche
  • Een lage instap
  • Een vloer waar je grip op hebt
  • Steunpunten voor extra houvast
  • Geen scherpe randen of te hete kranen
  • Onderhoudsvriendelijke materialen

Seniorendouche plaatsen: Molenaar monteert

Molenaar ontzorgt van A tot Z. Dit begint al met het advies en hulp bij het oriëntatieproces. Wanneer we je veilige inloopdouche hebben samengesteld, kan het plaatsen beginnen. Dit doen onze eigen, speciaal opgeleide installateurs, die echte vakmensen zijn. Zij monteren jouw senioren badkamer snel en vakkundig. Zo heb je weinig last van rommel en overlast en sta ja gauw weer fluitend onder de douche.

Hanni koos voor een seniorendouche van Molenaar: 'Wij namen een rigoureus besluit' 

Hanni (80) en Otto (82) waren beiden weduwe en leerden elkaar kennen dankzij een oproep van Hanni op een relatieplatform. Zij zocht een man die wilde reizen en overwinteren in een warm land. Otto bleek de ultieme match en de twee zijn inmiddels gelukkig getrouwd. Helaas sloeg vorig jaar het noodlot toe, waardoor het echtpaar halsoverkop een badkameraanpassing nodig had. Hanni koos voor Molenaar en vertelt waarom.

WELLICHT VIND JE DIT OOK INTERESSANT 

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE