Witte douchestoel met leuningen en chromen douchegarnituur

Veilig douchen 
in 1 dag

Gratis inspiratiemagazine

De showroom bij je thuis

Hoe belangrijk is veilig douchen?

Veilig douchen in je eigen badkamer is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Spekgladde tegels, een hoge instap naar bad of douche, weinig houvast en gebrek aan bewegingsvrijheid zorgen voor veel ongelukken. Jaarlijks belanden zo’n 4.000 mensen in het ziekenhuis door een valpartij in de badkamer. Veel van hen zijn senioren die nog geen actie hebben ondernomen om hun badkamer veilig te maken.

Zorgeloos blijven douchen

Veel badkamers dateren nog uit een tijd waar veiligheidsmaatregelen pas werden toepast wanneer het echt noodzakelijk werd. Design en luxe leken belangrijker dan veiligheid en zodra het nodig was, werd als korte termijnoplossing een antislip douchemat of een douchekrukje neergezet. Vandaag de dag is dit anders. Een toekomstproof badkamer kan namelijk zowel veilig als luxe en stijlvol zijn, en je kunt er jarenlang mee vooruit. Daarom is het verstandig om je badkamer op tijd aan te passen. Dit geldt niet alleen voor senioren: ook voor jongeren is het verstandig om goed na te denken over de functionaliteiten van de badkamer voor de toekomst. Molenaar houdt nu al rekening met de dag van morgen.

Hoe douche je veilig?

Wist je dat de meeste ouderen meer moeite hebben met uitstappen dan met instappen? Dit geldt niet alleen voor een douchecabine, maar ook voor een bad. De vloer is dan al nat van zeep en water, wat zorgt voor extra gladheid. De meeste ongelukken gebeuren vanwege een hoge instap, een gladde vloer of een combinatie ervan. Daarnaast hebben veel badkamers geen handige hulpmiddelen zoals veiligheidsglas, wandbeugels of een zitje. 

De oplossing hiervoor is een veilige inloopdouche van Molenaar met lage instap en een antislip douchevloer. Zowel in- als uitstappen is weer kinderspel. Uiteraard denken wij ook mee in het plaatsen van onze handige badkamer hulpmiddelen. 

Leuk feitje: veiligheid is niet alleen een thema bij ouderen, ook jongeren vinden veiligheid steeds belangrijker.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Veilige Inloopdouche

Wie denkt aan inloopdouches, denkt aan Molenaar. Wij zijn trots op onze meer dan 10.000 blije klanten waar we een veilige inloopdouche hebben mogen plaatsen. Voor hen is veilig en onbezorgd genieten inmiddels al de standaard. Benieuwd naar hun ervaringen? Ze vertellen je graag meer.

1

Onderhoudsvrije Molenaar Wallpanels

De Molenaar Wallpanels zijn het perfecte alternatief voor wandtegels in de badkamer.

2

Molenaar 
Houvast attributen 

De houvast attributen van Molenaar bieden ondersteuning en stabiliteit tijdens het douchen. Zo heb je altijd een veilig gevoel.

 

3

Molenaar Douchestoelen

Handig als staand douchen wat moeilijker gaat. Deze douchestoel biedt het ultieme douchegemak. Zo kun je langer zelfstandig douchen zonder gedoe. De douchestoel is hygiënisch, opklapbaar en waterbestendig.

4

ANTISLIP 
DOUCHEVLOER

Gun je voeten een douchevloer met grip. De Molenaar douchevloer geeft je inloopdouche een luxe uitstraling en zorgt ervoor dat je met beide benen stevig op de grond staat.

5

MOLENAAR 
GLASWANDEN

Onze stevige douchewanden met veiligheidsglas zijn er in verschillende maten en uitvoeringen.

6

Lage instap

Onze douchevloeren hebben een lage instaphoogte om veilig en comfortabel te douchen. De speciaal aangebrachte antislip laag geeft een extra gevoel van veiligheid.

Wat maakt een inloopdouche veilig?
 

Antislip douchevloer

De antislip douchevloer is een belangrijk onderdeel van een Molenaar inloopdouche. Dit is de veiligste vloer van Nederland die voldoet aan de hoogste normen van de NEN. Dus geen gladde tegels of douchebakken meer, maar een veilige antislip vloer van Molenaar.
 

Bewegingsruimte

Een inloopdouche met bewegingsruimte is erg prettig. Molenaar weet dit als geen ander en kijkt direct naar de beschikbare ruimte. Wij houden daarmee rekening met je wensen en behoeften. Zo denken wij van tevoren al na over de mogelijkheden en adviseren je hier graag over. Heb je een kleine badkamer? Ontdek hier de mogelijkheden.
 

Glazen douchewand

De glazen douchewand van Molenaar is eveneens een belangrijk element van een veilige inloopdouche. Deze zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit gehard veiligheidsglas. De wanden voldoen aan de Europese norm voor veiligheidsglas. Dit betekent dat het glas zeer stevig is en nauwelijks breekt. Mocht het glas tóch breken, dan valt het uit elkaar in duizenden stukjes die niet scherp zijn. Zo kan je je niet verwonden. Bovendien maken wij glazen douchewanden op maat. Daarnaast kunnen de glaswanden behandeld worden met Easy Clean waardoor ze nóg makkelijker schoon te maken zijn.
 

Wandgrepen

Wandgrepen bieden extra houvast tijdens het douchen. Zo voel je je altijd veilig en comfortabel in de badkamer. Wij kunnen ze op meerdere plekken plaatsen. Hiermee verklein je de kans op valpartijen en kan je weer veilig en comfortabel douchen.
 

Douchestoel

Heb je moeite met staan of last van duizeligheid? Dan is een douchestoel dé uitkomst. Een douchezitje van Molenaar biedt extra ondersteuning en veiligheid. Zo kan je alle tijd nemen om te douchen, terwijl je ontspannen zit. Het stoeltje is eenvoudig op te klappen. Op deze manier hebben huisgenoten er geen last van als zij willen douchen zonder zitje. Kies je ervoor om geen zitje te plaatsen in de veilige inloopdouche? Wij kunnen deze altijd later plaatsen op het moment dat je eraan toe bent.

 

Veilige inloopdouche 
in 1 dag PRIJZEN
 

Je bent vast benieuwd naar de prijs van de veilige inloopdouche van Molenaar. De vanaf-prijs van de veilige inloopdouche is altijd inclusief montage. Kies je voor een doucheaanpassing door Molenaar, dan ben je verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Financiële verrassingen achteraf? Daar doen wij niet aan. Zo sta je altijd met een goed gevoel onder je veilige douche.

Wellicht vind je dit ook interessant

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE