Witte douchestoel met leuningen en chromen douchegarnituur

Veilig douchen 
in 1 dag

Gratis inspiratiemagazine

De showroom bij je thuis

Hoe belangrijk is veilig douchen?

Veilig douchen in je eigen badkamer is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Spekgladde tegels, een hoge instap naar bad of douche, weinig houvast en gebrek aan bewegingsvrijheid zorgen voor veel ongelukken. Jaarlijks belanden zo’n 4.000 mensen in het ziekenhuis door een valpartij in de badkamer. Veel van hen zijn senioren die nog geen actie hebben ondernomen om hun badkamer veilig te maken.

Zorgeloos blijven douchen

Veel badkamers dateren nog uit een tijd waar veiligheidsmaatregelen pas werden toepast wanneer het echt noodzakelijk werd. Design en luxe leken belangrijker dan veiligheid en zodra het nodig was, werd als korte termijnoplossing een antislip douchemat of een douchekrukje neergezet. Vandaag de dag is dit anders. Een toekomstproof badkamer kan namelijk zowel veilig als luxe en stijlvol zijn, en je kunt er jarenlang mee vooruit. Daarom is het verstandig om je badkamer op tijd aan te passen. Dit geldt niet alleen voor senioren: ook voor jongeren is het verstandig om goed na te denken over de functionaliteiten van de badkamer voor de toekomst. Molenaar houdt nu al rekening met de dag van morgen.

Hoe douche je veilig?

Wist je dat de meeste ouderen meer moeite hebben met uitstappen dan met instappen? Dit geldt niet alleen voor een douchecabine, maar ook voor een bad. De vloer is dan al nat van zeep en water, wat zorgt voor extra gladheid. De meeste ongelukken gebeuren vanwege een hoge instap, een gladde vloer of een combinatie ervan. Daarnaast hebben veel badkamers geen handige hulpmiddelen zoals veiligheidsglas, wandbeugels of een zitje. 

De oplossing hiervoor is een veilige inloopdouche van Molenaar met lage instap en een antislip douchevloer. Zowel in- als uitstappen is weer kinderspel. Uiteraard denken wij ook mee in het plaatsen van onze handige badkamer hulpmiddelen. 

Leuk feitje: veiligheid is niet alleen een thema bij ouderen, ook jongeren vinden veiligheid steeds belangrijker.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Veilige Inloopdouche

Wie denkt aan inloopdouches, denkt aan Molenaar. Wij zijn trots op onze meer dan 10.000 blije klanten waar we een veilige inloopdouche hebben mogen plaatsen. Voor hen is veilig en onbezorgd genieten inmiddels al de standaard. Benieuwd naar hun ervaringen? Ze vertellen je graag meer.

1

Onderhoudsvrije Molenaar Wallpanels

De Molenaar Wallpanels zijn het perfecte alternatief voor wandtegels in de badkamer.

2

Molenaar 
Houvast attributen 

De houvast attributen van Molenaar bieden ondersteuning en stabiliteit tijdens het douchen. Zo heb je altijd een veilig gevoel.

 

3

Molenaar Douchestoelen

Handig als staand douchen wat moeilijker gaat. Deze douchestoel biedt het ultieme douchegemak. Zo kun je langer zelfstandig douchen zonder gedoe. De douchestoel is hygiënisch, opklapbaar en waterbestendig.

4

ANTISLIP 
DOUCHEVLOER

Gun je voeten een douchevloer met grip. De Molenaar douchevloer geeft je inloopdouche een luxe uitstraling en zorgt ervoor dat je met beide benen stevig op de grond staat.

5

MOLENAAR 
GLASWANDEN

Onze stevige douchewanden met veiligheidsglas zijn er in verschillende maten en uitvoeringen.

6

Lage instap

Onze douchevloeren hebben een lage instaphoogte om veilig en comfortabel te douchen. De speciaal aangebrachte antislip laag geeft een extra gevoel van veiligheid.

Wat maakt een inloopdouche veilig?
 

Antislip douchevloer

De antislip douchevloer is een belangrijk onderdeel van een Molenaar inloopdouche. Dit is de veiligste vloer van Nederland die voldoet aan de hoogste normen van de NEN. Dus geen gladde tegels of douchebakken meer, maar een veilige antislip vloer van Molenaar.
 

Bewegingsruimte

Een inloopdouche met bewegingsruimte is erg prettig. Molenaar weet dit als geen ander en kijkt direct naar de beschikbare ruimte. Wij houden daarmee rekening met je wensen en behoeften. Zo denken wij van tevoren al na over de mogelijkheden en adviseren je hier graag over. Heb je een kleine badkamer? Ontdek hier de mogelijkheden.
 

Glazen douchewand

De glazen douchewand van Molenaar is eveneens een belangrijk element van een veilige inloopdouche. Deze zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit gehard veiligheidsglas. De wanden voldoen aan de Europese norm voor veiligheidsglas. Dit betekent dat het glas zeer stevig is en nauwelijks breekt. Mocht het glas tóch breken, dan valt het uit elkaar in duizenden stukjes die niet scherp zijn. Zo kan je je niet verwonden. Bovendien maken wij glazen douchewanden op maat. Daarnaast kunnen de glaswanden behandeld worden met Easy Clean waardoor ze nóg makkelijker schoon te maken zijn.
 

Wandgrepen

Wandgrepen bieden extra houvast tijdens het douchen. Zo voel je je altijd veilig en comfortabel in de badkamer. Wij kunnen ze op meerdere plekken plaatsen. Hiermee verklein je de kans op valpartijen en kan je weer veilig en comfortabel douchen.
 

Douchestoel

Heb je moeite met staan of last van duizeligheid? Dan is een douchestoel dé uitkomst. Een douchezitje van Molenaar biedt extra ondersteuning en veiligheid. Zo kan je alle tijd nemen om te douchen, terwijl je ontspannen zit. Het stoeltje is eenvoudig op te klappen. Op deze manier hebben huisgenoten er geen last van als zij willen douchen zonder zitje. Kies je ervoor om geen zitje te plaatsen in de veilige inloopdouche? Wij kunnen deze altijd later plaatsen op het moment dat je eraan toe bent.

 

Veilige inloopdouche 
in 1 dag PRIJZEN
 

Je bent vast benieuwd naar de prijs van de veilige inloopdouche van Molenaar. De vanaf-prijs van de veilige inloopdouche is altijd inclusief montage. Kies je voor een doucheaanpassing door Molenaar, dan ben je verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Financiële verrassingen achteraf? Daar doen wij niet aan. Zo sta je altijd met een goed gevoel onder je veilige douche.

Wellicht vind je dit ook interessant

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE 

Veelgestelde vragen

Wat kost een veilige inloopdouche?

De vanafprijs van een nieuwe veilige inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt, inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en regendouche. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van luxe elementen als een Sunshower kan de prijs oplopen.

De kosten van een badkamerrenovatie of -verbouwing bij Molenaar Badkamers variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat bepaalt de prijs van een veilige inloopdouche?

De prijs van een veilige inloopdouche wordt beïnvloed door verschillende factoren. Bij Molenaar Badkamers begrijpen we dat elke badkamer uniek is en op maat moet worden gemaakt. Hier zijn enkele aspecten die de prijs van je badkamer kunnen bepalen:

  • De keuze van het glas speelt een cruciale rol, of het nu gaat om douchewanden of spiegels. Transparantie en stijl kunnen variëren, wat invloed heeft op de totale kosten.
  • Onze douchevloeren zijn ontworpen met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek. De specifieke eigenschappen van de Molenaar-douchevloer, zoals de gepatenteerde antislipcoating, spelen een belangrijke rol. De uitvoerige tests en veiligheidscertificaten waarover onze douchevloeren beschikken, dragen bij aan de geruststelling dat je investeert in een product dat niet alleen stijlvol is maar ook voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Deze combinatie van esthetiek, comfort en veiligheid kan de prijs beïnvloeden.
  • De stijl van de inloopdouche, of het nu gaat om een moderne, tijdloze, of industriële uitstraling, zal de keuze van materialen en afwerkingen beïnvloeden. En dat heeft uiteraard invloed op de prijs.
  • De keuze van kranen is meer dan alleen functioneel. Design, materiaal en merk spelen een rol in de uiteindelijke prijs van uw badkamer.
  • De afmetingen van de inloopdouche hebben direct invloed op de benodigde materialen en arbeid. Een grotere douche kan resulteren in extra kosten voor materialen en installatie.

Bij Molenaar Badkamers streven we ernaar om transparantie te bieden in onze prijsstelling. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het maken van keuzes die passen bij jouw smaak, behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op voor badkameradvies - in de showroom óf bij je thuis. 

Wat is de levensduur van een veilige inloopdouche?

De levensduur van een veilige inloopdouche kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de mate van onderhoud en de evolutie van design- en technologietrends. Over het algemeen wordt verwacht dat een Molenaar-badkamer tussen de 15 en 20 jaar meegaat.

De keuze van duurzame materialen, regelmatig onderhoud en het vermijden van overmatig vocht kunnen allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur van een inloopdouche. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele renovaties of updates die in de loop der jaren nodig kunnen zijn om de functionaliteit en esthetiek van de badkamer te behouden.

Bij Molenaar Badkamers streven we naar duurzame ontwerpen en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de badkamers die we creëren. Onze experts kunnen ook advies geven over onderhoud en eventuele toekomstige aanpassingen om ervoor te zorgen dat je badkamer er jarenlang prachtig uitziet en goed functioneert.

Hoeveel uur kost het om een veilige inloopdouche verbouwen?

Een veilige en comfortabele inloopdouche in je badkamer laten plaatsen kan doorgaans binnen een dag gerealiseerd worden, waarbij twee ervaren monteurs betrokken zijn. Dat geldt ook als je je bad door een douche laat vervangen. Een volledige badkamerverbouwing bij Molenaar Badkamers, inclusief meubels en optioneel innovatieve elementen als een Sunshower, wordt doorgaans uitgevoerd binnen een tijdsbestek van 4 tot 5 werkdagen. 

Onze professionele monteurs werken gestructureerd en met oog voor detail, met als doel de overlast voor jou als klant tot een minimum te beperken. Mocht je aanvullende vragen hebben over de duur van jouw specifieke badkamerverbouwing of andere aspecten van het proces, staan wij ter beschikking om je uitgebreider te informeren en te adviseren op basis van jouw wensen en behoeften.