Schets en koopovereenkomst van Molenaar

Molenaar 
Badkamerprijzen

Gratis inspiratie magazine

De showroom in je eigen huis

De prijzen van een Molenaar-badkamer

De aanschaf van een badkamer is niet zo maar iets. Je wilt graag weten wat voor kosten je kunt verwachten. Om je een inschatting te geven, hebben we verschillende vanaf-prijzen per type oplossing voor je opgesteld. De daadwerkelijke prijs van je aanpassing stellen we vast tijdens het adviesgesprek. Die prijs blijft zoals afgesproken, dus er komen geen financiële verrassingen achteraf. Zo sta je altijd met een goed gevoel onder de douche.

Offerte op maat ontvangen?

Plan een adviesgesprek bij je thuis en ontvang direct een persoonlijke offerte van de Molenaar adviseur. Geheel afgestemd op je wensen en de mogelijkheden van je badkamer.

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-royal 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Thuisadvies

Molenaar
Inloopdouche

Een veilige inloopdouche in 1 dag geplaatst

Een kleine ingreep voor ons, een groot verschil voor jou: een inloopdouche met maximaal comfort en meer bewegingsvrijheid. Afgewerkt met onderhoudsvrije Wallpanels van hoogwaardig materiaal die heel lang meegaan.
 

Vanaf €5.990,-

Molenaar
Inloopdouche extra

In 2 dagen een nieuwe inloopdouche met extra element

Kies de badkamer van je dromen. Met een comfortabele inloopdouche en extra’s zoals een wastafel of een radiator, die je badkamer compleet maken. Dat kan ons montageteam al in twee dagen realiseren. Nergens anders krijg je dat zo snel geregeld!

VANAF €7.990,-
 

Kies uit extra elementen

Molenaar
Complete badkameraanpassing

Geniet in een week van een compleet nieuwe badkamer

Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer. Inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en heerlijke regendouche. Kies de stijl die bij je past en geniet van de badkamer waar jij je thuis in voelt.

Ben je benieuwd naar de prijs van een complete aanpassing voor jouw badkamer, volledig in je eigen stijl? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek. 

Kies de stijl van je droombadkamer

Plan je 
showroom­afspraak

De Molenaar collectie in het echt bekijken? Kom langs in de showroom en ontdek de verschillende badkamerstijlen en mogelijkheden van Molenaar. We staan klaar om je te adviseren.

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-sand 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Showroomafspraak

Veelgestelde vragen

Wat kost een complete badkamer inclusief montage?

De kosten van een badkamerrenovatie of -verbouwing bij Molenaar Badkamers zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs: 

 1. Wat wil je renoveren? Hoe meer wensen, hoe duurder het wordt;
 2. De gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche;
 3. De keuze voor een badkamerstijl en/of een luxe badkamerelement als een Sunshower;
 4. De hoeveelheid arbeid die nodig is voor de badkamerrenovatie.

De kosten van een nieuwe badkamer bij Molenaar

De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt, inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en regendouche. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van luxe elementen als een Sunshower kan de prijs oplopen.

Een gemiddelde prijsindicatie voor een badkamerrenovatie bij Molenaar ligt tussen € 5.990 en € 30.000. Het is echter belangrijk om te weten dat deze bedragen slechts een algemene schatting zijn. De daadwerkelijke prijs van je aanpassing stellen we vast tijdens het adviesgesprek. 

Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat bepaalt de prijs van een badkamer?

De prijs van een badkamer wordt beïnvloed door verschillende factoren. Bij Molenaar Badkamers begrijpen we dat elke badkamer uniek is en op maat moet worden gemaakt. Hier zijn enkele aspecten die de prijs van je badkamer kunnen bepalen:

 • De keuze van het glas speelt een cruciale rol, of het nu gaat om douchewanden of spiegels. Transparantie en stijl kunnen variëren, wat invloed heeft op de totale kosten.
 • Onze douchevloeren zijn ontworpen met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek. De specifieke eigenschappen van de Molenaar-douchevloer, zoals de gepatenteerde antislipcoating, spelen een belangrijke rol. De uitvoerige tests en veiligheidscertificaten waarover onze douchevloeren beschikken, dragen bij aan de geruststelling dat je investeert in een product dat niet alleen stijlvol is maar ook voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Deze combinatie van esthetiek, comfort en veiligheid kan de prijs beïnvloeden.
 • Het kiezen van het juiste meubel is niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van functionaliteit. Op maat gemaakte meubelopties kunnen de prijs beïnvloeden, afhankelijk van je specifieke behoeften.
 • De stijl van de badkamer, of het nu gaat om een moderne, tijdloze, of industriële uitstraling, zal de keuze van materialen en afwerkingen beïnvloeden. En dat heeft uiteraard invloed op de prijs.
 • De keuze van kranen is meer dan alleen functioneel. Design, materiaal en merk spelen een rol in de uiteindelijke prijs van uw badkamer.
 • De afmetingen van de badkamer hebben direct invloed op de benodigde materialen en arbeid. Een grotere badkamer kan resulteren in extra kosten voor materialen en installatie.

Bij Molenaar Badkamers streven we ernaar om transparantie te bieden in onze prijsstelling. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het maken van keuzes die passen bij jouw smaak, behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op voor badkameradvies - in de showroom óf bij je thuis. 

Wat is de levensduur van een badkamer?

De levensduur van een badkamer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de mate van onderhoud en de evolutie van design- en technologietrends. Over het algemeen wordt verwacht dat een Molenaar-badkamer tussen de 15 en 20 jaar meegaat.

De keuze van duurzame materialen, regelmatig onderhoud en het vermijden van overmatig vocht kunnen allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur van een badkamer. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele renovaties of updates die in de loop der jaren nodig kunnen zijn om de functionaliteit en esthetiek van de badkamer te behouden.

Bij Molenaar Badkamers streven we naar duurzame ontwerpen en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de badkamers die we creëren. Onze experts kunnen ook advies geven over onderhoud en eventuele toekomstige aanpassingen om ervoor te zorgen dat je badkamer er jarenlang prachtig uitziet en goed functioneert.

Hoeveel uur kost het om een badkamer verbouwen?

Een volledige badkamerverbouwing bij Molenaar Badkamers wordt doorgaans uitgevoerd binnen een tijdsbestek van 4 tot 5 werkdagen, waarbij twee ervaren monteurs betrokken zijn. Een wat minder omvangrijke badkamerrenovatie, zoals je bad laten vervangen door een veilige inloopdouche, kan binnen een dag worden gerealiseerd. We streven naar efficiëntie en precisie om een hoogwaardig resultaat te garanderen. Deze planning is gebaseerd op onze ervaring met vergelijkbare projecten en stelt ons in staat om zowel kwaliteit als snelheid te waarborgen.

Onze professionele monteurs werken gestructureerd en met oog voor detail, met als doel de overlast voor jou als klant tot een minimum te beperken. Mocht je aanvullende vragen hebben over de duur van jouw specifieke badkamerverbouwing of andere aspecten van het proces, staan wij ter beschikking om je uitgebreider te informeren en te adviseren op basis van jouw wensen en behoeften.

Waar moet je aan denken bij een nieuwe badkamer?

Bij een nieuwe badkamer zijn er verschillende belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Hier zijn enkele essentiële aspecten:

 1. Budgetplanning: Bepaal vooraf je budget en houd rekening met zowel de kosten van materialen als arbeid.
 2. Functionele indeling: Denk na over de functionele indeling van de badkamer. Hoe wil je de ruimte gebruiken en welke voorzieningen zijn essentieel voor jou?
 3. Stijl en design: Kies materialen, kleuren en accessoires die passen bij jouw persoonlijke smaak. Molenaar heeft vloer- en wandpanelen in allerlei verschillende stijlen: van modern en basic tot hotel chic en industrieel. 
 4. Duurzaamheid: Overweeg duurzame materialen en energiezuinige apparaten om niet alleen het milieu te helpen, maar ook om op de lange termijn kosten te besparen. Denk aan onze Molenaar Warmth Panels, een duurzaam alternatief voor de traditionele radiator. 
 5. Onderhoudsgemak: Kies materialen en oppervlakken die gemakkelijk te onderhouden zijn, zodat je badkamer er langdurig fris en nieuw uitziet. Molenaar Wallpanels zijn vrijwel voegloos en ongevoelig voor schimmels. Ze zijn daarom zeer onderhoudsvriendelijk.
 6. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie om vochtproblemen te voorkomen. Een goed geventileerde badkamer draagt bij aan een gezonde leefomgeving.
 7. Professioneel advies: Raadpleeg een adviseur om je te begeleiden bij het maken van keuzes die zowel praktisch als esthetisch zijn.
 8. Toekomstbestendigheid: Denk aan toekomstige behoeften, vooral als je van plan bent nog lang thuis te blijven wonen. Een veilige inloopdouche en een antislipvoer zijn daarbij essentieel. 

Door deze overwegingen in acht te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het plannen van jouw nieuwe badkamer.