Zwarte douchestoel met leuningen en poot uitgeklapt vooraanzicht

Hulpmiddelen voor 
ouderen in de badkamer

Gratis Inspiratie magazine

Showroom in de buurt vinden

Hulpmiddelen 
voor ouderen in de badkamer

Er zijn verschillende hulpmiddelen voor senioren beschikbaar die alles in de badkamer zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vallen is een van de grootste redenen van letsel bij ouderen. Jaarlijks komen meer dan 4000 mensen, vooral ouderen, ten val in huis. Een een ander artikel leest u meer over de grootste valrisico’s voor ouderen.

In dit artikel hebben we zeven hulpmiddelen op een rijtje gezet voor u. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een badkamer renovatie waarbij de badkamer levensloopbestendig wordt gemaakt.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

7 tips om de badkamer veiliger te maken met hulpmiddelen

01
Badkamer beugels

Er zijn verscheidene badkamer beugels op de markt die u kunnen helpen een extra steuntje te geven. In de douche zorgen ze voor extra stabiliteit en bij het toilet kunnen ze een hele hulp zijn bij het opstaan. Dit is misschien wel het meest voorkomende hulpmiddel voor ouderen in de badkamer.

02
Douchestoel

Het kan best vermoeiend zijn om een gehele douchebeurt onder een douche te moeten blijven staan. Gelukkig is daar een hulpmiddel voor ouderen voor bedacht in de vorm van het douchestoel. Er bestaan losse varianten die u in de douche kunt zetten, maar wij plaatsen meestal een opklapbaar douchezitje aan de wand. Dit scheelt in het in en uit de douche verplaatsen van de stoel en het is bovendien veiliger. Zo kunt u heerlijk zittend douchen!

03
Antislip tegels badkamer

Het klinkt misschien niet direct als een hulpmiddel, maar antislip tegels voor de badkamer kan toch echt een groot verschil maken in een senioren badkamer. Het neemt namelijk het grootste gevaar voor een ongeluk in de badkamer weg: het uitglijden. Een antisliptegel, of antislip vloer, kan een perfecte afwerking zijn van een levensbestendige badkamer.

Onze Badkamer renovatie oplossingen 

Onze badkamer aanpassing
WERKWIJZE

Het gemak van 
een advies aan huis

Een nieuwe badkamer samenstellen, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Molenaar brengt de showroom bij je thuis! Vraag een thuisadvies aan en ontdek de mogelijkheden van Molenaar.  

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-royal 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Thuisadvies

04
Badlift

Een badlift is een stoel die u comfortabel in het bad laat zakken en u er later ook weer uit optilt. Wanneer u moeite hebt met overeind komen kan een bad nemen een hele onderneming zijn. De badlift helpt u en zorgt ervoor dat u weer prettig overeind kunt komen zonder te veel gestoei. Dit hulpmiddel voor ouderen in de badkamer kan uw bad een stuk aangenamer maken.


05
Grijppaal

Een grijppaal is een paal die tussen plafond en vloer geklemd wordt waaraan u zich kunt vasthouden. Het kan een steun bieden voor het in en uit een bad stappen, door de paal naast de badrand tussen plafond en vloer te klemmen. Wij zijn hier echter niet direct fan van, omdat het de stap over de badrand niet wegneemt. Misschien helpt het iets, maar volgens ons is het idealer om gewoon in en uit bad te kunnen stappen zonder dat je over de rand heen hoeft. Daarom plaatsen wij liever een instapbad of inloopdouche, wat het beste van douchen en baden combineert.

05
Verhoogd comforttoilet

Wanneer u moeite heeft om op te staan van het toilet kan dit u beperken in uw vrijheid. Een verhoogd comforttoilet kan een uitkomst bieden. Een comforttoilet wordt op de gewenste hoogte geplaatst wat bij uw lichaamslengte past. Naast de comfortabele hoogte zijn de toiletten ook onderhoudsvriendelijk.

De zeven bovengenoemde hulpmiddelen voor ouderen kunnen er voor zorgen dat uw badkamer veiliger en meer levensbestendig wordt.

Voor en na 

De Voordelen 
van onze wallpanels

Heb je weleens gedacht aan Wallpanels in de badkamer? Het lijkt vaak vanzelfsprekend om te kiezen voor badkamertegels, maar panelen hebben een hele hoop voordelen. We zetten ze hier allemaal voor je op een rijtje. De Molenaar Wallpanels zijn het perfecte alternatief voor wandtegels in de badkamer. 

Gerelateerde blogs 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Molenaar nieuwsbrief

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE