2404_Algemene-campagne_Hero-Mobile_2560x1200px

Molenaar
Badkamerrenovatie

Gratis Inspiratie magazine

Showroom in de buurt vinden

Jouw badkamerrenovatie van A tot Z door Molenaar

Molenaar is gespecialiseerd in badkamerrenovaties in 1 dag, zonder grote verbouwing. Van kleine tot grote badkamers en van inloopdouches tot complete badkamers. We plaatsen een veilige inloopdouche op maat op de plek van een jouw oude bad of douche. Indien gewenst vervangen we ook vloeren, wanden, wastafelmeubels, radiatoren en het toilet. Op die manier zorgen wij voor een nieuwe badkamer die helemaal aan je wensen en behoeften voldoet. Zo geniet je vandaag al van de badkamer van morgen.

Welke badkamerrenovatie past bij mij?

Van een veilige inloopdouche tot complete badkameraanpassing, Molenaar heeft een oplossing voor ieder type badkamer. Welke badkamerrenovatie het beste past, hangt af van jouw wensen en behoeften.

ONTVANG HET 
GRATIS INSPIRATIEMAGAZINE

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_Natasja

Een badkamerrenovatie: waar begin ik?

Wij zijn ons bewust van de impact die een badkamerrenovatie kan hebben. Daarom is Molenaar jouw partner in het hele traject van A tot Z. Wij staan voor je klaar om te inspireren, adviseren, installeren en te controleren.

01
Inspireren 


02
Adviseren


03
Installeren


04
Controleren

Stap 1: inspireren

Een nieuwe badkamer begint bij inspiratie opdoen. Je hebt vast al leuke badkamer ideeën gezien. Het kan best lastig zijn om hier een goed beeld bij te vormen. Wij helpen je graag op weg door je te inspireren met mooie voorbeelden. Ga je voor de modern design badkamer, een industriële badkamer of past een landelijke badkamer beter bij je? Bij Molenaar kies je uit verschillende stijlen. Combineren is uiteraard mogelijk! Laat je inspireren door de badkamerstijlen van Molenaar.
 

 

Stap 2: adviseren

Bij Molenaar houden wij het hele traject in eigen hand. Wij hebben een team met deskundige adviseurs die je van A tot Z adviseren. Wij luisteren goed naar jouw specifieke wensen en behoeften. Die vertalen we naar een deskundig advies, inclusief een scherpe offerte en mooie 3D-tekening. Zo krijg je een goed beeld van jouw badkamerrenovatie.


Stap 3: installeren

Een badkamer installeren is niet zomaar iets. Daar is echt vakmanschap voor nodig. Bij Molenaar weten wij dit als geen ander. Daarom worden alle monteurs intern opgeleid. Hier krijgen ze relevante technische kennis en leren de benodigde vaardigheden voor het renoveren van badkamers. 

 

Stap 4: controleren

Molenaar levert kwaliteit. Mocht er tijdens een badkamerrenovatie toch iets fout gaan, lossen wij dit altijd goed op. Zo zorgen we ervoor dat elke nieuwe badkamer helemaal voldoet aan de verwachtingen.

Laat je inspireren en kies je eigen stijl

badkamerrenovatie Prijzen

De prijzen van een badkamerrenovatie beginnen bij Molenaar vanaf € 4.990,-. inclusief montage. Dit is de prijs voor de meest eenvoudige badkamerrenovatie, waarbij we het oude bad of douche vervangen voor een veilige, basis inloopdouche. Daarnaast is de prijs voor de renovatie afhankelijk van een aantal factoren.

Factoren die de prijs van de badkamerrenovatie bepalen:

 • Wat wil je precies renoveren? Hoe meer wensen je hebt, des te meer de renovatie kost.
 • De gewenste afmetingen van de nieuwe inloopdouche.
 • De materiaal- en stijlkeuze.
 • De hoeveelheid arbeid die we verrichten voor de badkamerrenovatie.

Je wilt uiteraard weten wat een badkamerrenovatie kost. Wij begrijpen dit goed. Je hebt waarschijnlijk een bepaald budget in gedachten om de badkamer te verbouwen. Molenaar levert maatwerk. Het is daarom lastig om een vaste prijs te geven. Dit is geheel afhankelijk van de gewenste afmetingen, stijlkeuze en de hoeveelheid arbeid. Wel kunnen we een aantal voorbeelden geven.

Het gemak van 
een advies aan huis

Een nieuwe badkamer samenstellen, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Molenaar brengt de showroom bij je thuis! Vraag een thuisadvies aan en ontdek de mogelijkheden van Molenaar.  

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-royal 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Thuisadvies

Hoe weet ik dat mijn badkamer aan vervanging toe is?

Een badkamer kan om diverse redenen aan vervanging toe zijn. Het was misschien de ideale badkamer voor de vorige bewoners, maar jij wilt een nieuwe badkamer die aan jouw wensen en behoeften voldoet. De badkamer kan ook gedateerd zijn of gebreken vertonen, zoals poreuze voegen of loszittende tegels.

Wellicht speelt je leeftijd ook een rol. Veel badkamers zijn namelijk nog niet klaar voor de toekomst door gebrek aan veiligheid en comfort. Denk aan een gladde vloer, hoge opstap of gebrek aan houvast.

Een nieuwe inloopdouche 
zonder breken

Wil je een nieuwe badkamer, maar heb je geen zin in een lange verbouwing met veel breekwerk? Dan is Molenaar dé partij die je kan helpen met deze badkamerrenovatie. Je kunt ervoor kiezen om je bad te vervangen door een inloopdouche. Zeker als je blij bent met de rest van de badkamer. Ook kan je ervoor kiezen om je douchecabine te vervangen door een inloopdouche.
 

Badkamer renoveren met een nieuwe look

Wil je een nieuwe badkamerlook? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om jouw badkamer te renoveren zonder breekwerk. Zo zijn onze waterdichte Wallpanels de perfecte oplossing om je badkamer een nieuwe look te geven. Onze Wallpanels zijn duurzaam, stijlvol en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast kan je ook kiezen voor een complete badkameraanpassing inclusief toilet, wastafelmeubel en een nieuwe radiator. Zo krijgt jouw badkamer een geheel nieuwe look. Zonder breekwerk, maar met moderne badkamermaterialen.

Meer informatie? Ontvang ons gratis magazine

Veelgestelde vragen

Wat kost een renovatie van een badkamer?

De kosten van een badkamerrenovatie of -verbouwing bij Molenaar Badkamers variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de renovatie, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs: 

 1. Wat wil je renoveren? Hoe meer wensen, hoe duurder het wordt;
 2. De gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche;
 3. De keuze voor een badkamerstijl en/of een luxe badkamerelement als een Sunshower;
 4. De hoeveelheid arbeid die nodig is voor de badkamerrenovatie.

De kosten van de renovatie van een badkamer bij Molenaar

De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt, inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en regendouche. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van luxe elementen als een Sunshower kan de prijs oplopen.

Een gemiddelde prijsindicatie voor een badkamerrenovatie bij Molenaar ligt tussen € 5.990 en € 30.000. Het is echter belangrijk om te weten dat deze bedragen slechts een algemene schatting zijn. De daadwerkelijke prijs van je aanpassing stellen we vast tijdens het adviesgesprek. 

Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat is de volgorde van een badkamerrenovatie?

Bij Molenaar Badkamers verloopt een badkamerrenovatie volgens een gestructureerde aanpak om ervoor te zorgen dat we jouw droombadkamer mogelijk kunnen maken. Hier is de algemene volgorde van de badkamerverbouwing bij Molenaar:

 1. Eerst vindt een adviesgesprek plaats, aan huis of in één van de Molenaar-showrooms. Tijdens dit gesprek bepaal je met de adviseur welke badkameroplossing bij je past. De adviseur laat een 3D-ontwerp zien van de nieuwe badkamer(aanpassing) in overstemming met jouw stijl en functionele eisen. Op basis van het ontwerp krijg je een offerte.
 2. Akkoord met de badkamer? Dan komt er een inmeter langs bij je thuis om de badkamer nauwkeurig op te meten. 
 3. Op de afgesproken datum vindt de badkamerrenovatie plaats. De monteurs vervangen je oude bad of douche voor een inloopdouche of passen een volledige badkamerrenovatie toe. De montage van een inloopdouche gebeurt in één dag, een volledige badkamerverbouwing duurt maximaal vijf werkdagen. 
 4. De badkamer is gereed! Mocht je vragen hebben over de badkamer of ben je ergens niet helemaal tevreden over, neem dan contact met ons op. 

Hoe pak je de renovatie van een badkamer aan?

Als je de badkamer wilt renoveren is het handig om een aantal dingen voor te bereiden. Een vijftal stappen voor een succesvolle aanpak:

 1. Stel een realistisch budget vast, inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en onvoorziene uitgaven.
 2. Maak een lijst van essentiële elementen en extra wensen voor je nieuwe badkamer.
 3. Verzamel ideeën en inspiratie voor het ontwerp en de indeling van je badkamer.
 4. Vraag een inspiratiemagazine aan bij Molenaar en kijk of ons aanbod aansluit op jouw wensen. 
 5. Zo ja? Plan een adviesgesprek bij Molenaar en laat jouw ideeën door de adviseur uitwerken.
 6. Keur het definitieve ontwerp goed als je tevreden bent en plan de datum van de verbouwing.

Wat is het duurste aan een badkamer?

Het duurste aan een badkamer zijn vaak de kosten voor hoogwaardige materialen en gespecialiseerde arbeid. Hier zijn enkele specifieke aspecten die de kosten kunnen beïnvloeden: de gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche, de keuze voor een specifieke collectie of badkamerstijl en de hoeveelheid arbeid die nodig is voor een badkamerrenovatie. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage.

Waarom is een badkamerrenovatie zo duur?

Een badkamerrenovatie kan prijzig zijn om verschillende redenen. Allereerst spelen de kosten van hoogwaardige materialen een grote rol, vooral als je kiest voor duurzame en luxe opties. Daarnaast omvat de installatie van wandpanels, vloerpanelen of -tegels en andere componenten vakmanschap en nauwkeurigheid, wat de prijs kan verhogen.

Ontwerpaspecten, zoals maatwerk en unieke ontwerpelementen, dragen ook bij aan de kosten. Daarnaast hebben technologische voorzieningen, zoals geavanceerde douchesystemen of slimme badkamerapparaten als een Sunshower of Warmth Panel, hun prijskaartje.

Een belangrijke factor zijn ook de arbeidskosten, aangezien gespecialiseerde vakmensen nodig zijn voor de installatie van de badkamer. Over het algemeen reflecteert de prijs van een badkamer de investering in kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap om een comfortabele en functionele ruimte te creëren.

Wat kost een compleet nieuwe badkamer?

Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer. Inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en heerlijke regendouche. Kies de stijl die bij je past en geniet van de badkamer waar jij je thuis in voelt.

Ben je benieuwd naar de prijs van een complete aanpassing voor jouw badkamer, volledig in je eigen stijl? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.