CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Badkamertrends 2022

Home » Badkamer inspiratie » badkamertrends 2022

Dit zijn de badkamertrends van 2022

Aardetinten, wellness en bluetoothspiegels: deze (en andere) trends mogen niet ontbreken in de badkamer van 2022!

1. Aardetinten

We kunnen er niet meer omheen: aardetinten zijn dé trendkleuren van het jaar. Denk daarbij aan kleuren als terracotta, bruin, zand, taupe en beige. Dit zijn ideale basiskleuren voor een ton-sur-ton look: het gebruik van verschillende tinten uit dezelfde kleurfamilie. Hiermee creëer je een rustige sfeer. Liever iets meer contrast in de badkamer? Combineer de aardse natureltinten met donkere accessoires zoals een zwart wandmeubel of een spiegel met zwarte rand.

Showrooms bij u in de buurt

2. Wellness in huis

De badkamer is de plek in huis waar je even helemaal kunt ontspannen na een drukke dag. De badkamer anno 2022 is hier meer en meer op ingericht. Zo is de regendouche niet meer weg te denken uit de moderne badkamer. Voor het ultieme wellnessgevoel kiezen steeds meer mensen voor de Sunshower. Met de Sunshower ontspan je niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Zo kom je helemaal tot rust in je eigen badkamer.

Zo werkt de Sunshower
Fris het Voorjaar
in met Molenaar

3. Van marmer tot beton: luxe materialen

In de wellnessbadkamer van 2022 hoort een wellness look. Die creëer je met luxe, natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een marmer- of betonlook. Maak de badkamer af met luxe details, zoals waskommen, ronde spiegels en zwarte accenten.

Plan uw thuisadvies

4. De badkamer betrekken bij het interieur

Een trend die we dit jaar veel zullen gaan zien, is een open badkamer die overloopt in de slaapkamer. Omdat lang niet iedereen de mogelijkheid heeft om de badkamer direct te laten grenzen aan de slaapkamer, zijn er gelukkig ook genoeg alternatieven om de badkamer bij de woonruimte te betrekken. Een goed voorbeeld hiervan is een houtlook badkamervloer. De houtlook badkamervloeren van Molenaar zijn waterbestendig en daardoor zeer geschikt voor in de badkamer.

Vraag onze thuisadviseur om meer informatie

5. Toekomstproof

De badkamer van 2022 is klaar voor de toekomst. We zien moderne technologie en slimme gadgets steeds vaker terugkomen in de badkamer. Wist je bijvoorbeeld dat Molenaar een badkamerspiegel heeft die via bluetoothverbinding te bedienen is? Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Denk aan waterbesparende douchekoppen, maar ook aan alternatieve warmtebronnen zoals de Warmth Panels van Molenaar. Deze panelen verwarmen de badkamer door middel van infrarood in plaats van gas.

Molenaar brochure aanvragen

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.