2401_Blog-Badkamertrends-2024_Hero-Mobile_2560x1200px

Zo creëer je een  
luxe badkamer 

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Je eigen wellness: 
het luxe spa-gevoel in jouw badkamer

Een badkamer zoals je ’m treft in een hele luxe hotelkamer, dát gevoel wil je thuis ook. Een luxe ruimte met natuurlijke materialen, een grote inloopdouche en een Sunshower voor een ontspannen sfeer. Inspiratie genoeg om jouw eigen mini-spa te creëren, kijk maar.

Dit weten we over de luxe badkamer

Lang genieten in bad met lekker ruikende shampoo en kaarsen, of dansen in een grote inloopdouche. Met chique kleuren en materialen zoals marmer, hout en natuursteen, creëer je een ontspannen en elegante wellnesssfeer. Een luxe badkamer heeft genoeg definities, maar over het algemeen biedt de ruimte veel comfort en zorgt ie voor rust, of je nou toiletteert, doucht of je tanden poetst. Echt een soort mini-spa, voorzien van alle gemakken.

Inspiratie voor een mini-spa

Wil je jouw badkamer voorzien van een luxe uitstraling? Maak keuzes: ga je voor een complete badkamerrenovatie óf zit het ’m meer in de styling? Voor het complete plaatje:

  • Kies eerst een stijl: denk aan hotel chic, wellness chic of iets natuurlijks.
  • Tegels of wandpanelen zonder voegen kunnen elke stijl creëren. Ze voegen snel een vleugje luxe toe aan je ruimte. 
  • Kleed de badkamer verder aan met meubels van rijke materialen, zoals marmer of natuursteen.
  • De finishing touch? Een innovatieve spiegel die van alle gemakken is voorzien, een Sunshower in de douche, grote opbouwkommen op de wastafel en gouden of bronzen kranen.

Ga je voor de snelle aanpak, is een rondje woonboulevard genoeg. Met grote zachte handdoeken aan het doucherek creëer je het ultieme wellnessgevoel. Maak de luxe setting af met een hoogpolig kleed op de vloer en een wandrek vol geurkaarsen en heerlijke shampoos. 

Klein, maar fijn (én luxe)

Misschien moet je concessies doen, maar een kleine luxe badkamer met spa-gevoel creëren is zeker mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor wandpanelen met marmerprint in een inloopdouche met glazen wand. Die zorgt voor optische vergroting van de ruimte. Je hebt dan nog genoeg plek voor een wastafel met ruimte voor veel zachte handdoeken eronder. Badkamer met schuin dak? Ook dat is geen probleem, kijk maar.

Luxe sanitair en vitamine D

Je eigen spa thuis wordt bepaald door het gebruik van goede materialen in je badkamer. Daarnaast speelt luxe sanitair ook een rol in het creëren van een spa-ervaring in huis. Genoeg hightechsnufjes en doucheoplossingen die elke ruimte omtoveren tot een chic walhalla. De mogelijkheden op een rij:

  • Warmth Panel

Een Warmth Panel is een slimme toevoeging aan je badkamer. Het zorgt voor warmte, zelfs op koude dagen. Het is een duurzaam alternatief voor de traditionele radiator, waarmee je tot zestig procent energiekosten bespaart. Hop, op standje sauna en zeer verantwoord ontprikkelen na een drukke dag.

  • Sunshower

Het últieme luxe sanitair in de badkamer. De Sunshower heeft UV-licht en infrarood. Dit zorgt voor een verfrissende douche-ervaring en geeft vitamine D. Het is alsof je zonlicht in je badkamer hebt. Hierdoor krijg je elke dag een gezonde boost voor je lichaam en geest.


 

  • Bad

Een bad is een tijdloze toevoeging aan elke luxe badkamer. Of je nu kiest voor een vrijstaand bad, een instapbad met deur of een ingebouwd exemplaar, een bad biedt de ultieme ontspanning na een lange dag. Vul je bad met geurende oliën of schuim en steek kaarsen aan. Ontspan terwijl je geniet van een rustgevend bad.

  • Ruime inloopdouche

Een ruime inloopdouche is een must-have voor elke moderne en luxe badkamer. Kies voor een regendouche of meerdere douchekoppen voor die wellness-ervaring. Met glazen wanden en hoogwaardige wandpanelen creëer je een gevoel van ruimte en elegantie in de badkamer. Voeg wat luxe doucheproducten toe en geniet elke dag van een verfrissende start.

Mooie dame voor infrarode sunshower met water

OOG VOOR DETAIL

Een luxe badkamer in een handomdraai.

2401_LP-Molenaar-10-jaar-Tijdlijn_1320x990px-7-2
Minimalistisch design badkamertrends
2402_Blog-Industriele-badkamer_Afbeelding-naast-tekst_1320x990px-1

OOG VOOR DETAIL

Een luxe badkamer in een handomdraai.

Mooie dame voor infrarode sunshower met water
2401_LP-Molenaar-10-jaar-Tijdlijn_1320x990px-7-2
Minimalistisch design badkamertrends
2402_Blog-Industriele-badkamer_Afbeelding-naast-tekst_1320x990px-1

Wat kost een luxe badkamer?

Een luxe badkamer kan duur zijn door de grootte, materialen en voorzieningen die je kiest. De prijs kan flink verschillen. Hoogwaardige materialen zoals marmer en luxe sanitair zoals een Sunshower dragen bij aan de kosten. Ook vakmanschap en installatiekosten spelen een rol.

Schrik niet als je met het complete pakket boven de 20.000 euro uitkomt. Voor een precieze schatting is het slim om een prijsopgave te vragen aan een expert.

Afspraak in showroom of thuis 

Wil je jouw droombadkamer realiseren? Maak dan een afspraak in onze showroom of bij jou thuis voor een wellness-badkamerontwerp op maat. Onze experts helpen je graag bij het creëren van een badkamer waar luxe en ontspanning samenkomen.

GERELATEERDE BLOGS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

MEER INSPIRATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE

Veelgestelde vragen

Welke kenmerken definiëren de chique en luxe badkamerstijl van Molenaar?

Stijlvol en elegant design met aandacht voor luxe details en verfijnde afwerkingen. Met de chique badkamerstijl zorg je voor een hotelgevoel, compleet met Sunshower, regendouche en innovatieve spiegels. Dat in combinatie met houten elementen en gouden details maken de Hotel Chique badkamer het toppunt van elegantie. Lees hier meer over de chique badkamerstijl.

Binnen het assortiment van Molenaar zijn legio mogelijkheden. Zoveel zelfs dat we die helaas niet allemaal kunnen tonen in onze showrooms. Tijdens het adviesgesprek maken we gebruik van technische tekeningen, afbeeldingen en een 3D-ontwerp om een helder beeld te scheppen van de mogelijke opties voor de badkamerrenovatie. Onze deskundige adviseurs bij Molenaar helpen je graag bij het kiezen van de ideale badkamerstijl die bij jou past. Of het nu gaat om industrieel, basic, landelijk, chic, marmer of modern, zij bieden inzicht en begeleiding om jouw badkamerrenovatie tot een persoonlijk en stijlvol succes te maken.

Kan ik mijn eigen badkamerstijl kiezen, of zijn er maatwerkopties?

Bij Molenaar bieden we een scala aan maatwerkopties, maar we gaan verder dan dat. We kijken graag samen met jou naar mogelijkheden om een stijl te vinden die perfect aansluit op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Tijdens het adviesgesprek maken we gebruik van technische tekeningen, afbeeldingen en een 3D-ontwerp om een helder beeld te scheppen van de mogelijke opties voor jouw favoriete badkamerstijl. Onze adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij het creëren van een badkamer die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Kan ik elementen uit verschillende stijlen combineren in mijn chique badkamerrenovatie?

Zeker. Je kunt elementen uit verschillende stijlen combineren om een unieke chique badkamer te creëren die volledig aan jouw voorkeuren voldoet. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen bij het samenstellen van een perfecte mix die past bij jouw smaak en behoeften.

Zijn er mogelijkheden om de chique en luxe badkamerstijl aan mijn persoonlijke voorkeuren aan te passen?

Bij Molenaar streven we ernaar om je de mogelijkheid te bieden je badkamerrenovatie aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Onze adviseurs staan klaar om samen met jou door de verschillende stijlopties te gaan en eventuele aanpassingen te bespreken. Of het nu gaat om specifieke kleuren, materialen of andere persoonlijke details, we streven ernaar om jouw wensen te integreren in het ontwerp. Op die manier creëren we samen een badkamer die niet alleen functioneel is, maar ook perfect aansluit bij jouw smaak en levensstijl. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en jouw ideale badkamer vorm te geven.

Zijn er prijsverschillen tussen de verschillende badkamerstijlen?

Ja, er kunnen prijsverschillen zijn tussen de verschillende badkamerstijlen. De kosten van een badkamerrenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen stijl, de materialen en eventuele extra opties als een Sunshower. De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-.

Over het algemeen zijn badkamerstijlen met meer luxe details iets duurder vanwege de gebruikte materialen en extra voorzieningen. De iets eenvoudigere Molenaar-basicstijl is kostenefficiënter.

Onze adviseurs kunnen je helpen bij het vinden van een badkamerstijl die past binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoet aan jouw wensen en behoeften. We streven ernaar transparant te zijn over de kosten en zorgen voor duidelijke prijsinformatie tijdens het adviesgesprek.