2401_Blog-Badkamertrends-2024_Hero-Mobile_2560x1200px

Kleine badkamer inrichten: 
tips en inspiratie

Gratis inspiratie magazine

De showroom in je eigen huis

Minimale ruimte maximaal benutten:

zo richt je een kleine badkamer in

Een kleine badkamer heeft absoluut z’n charme, maar indelen en inrichten kan lastig zijn. Want past er een ruime inloopdouche in een formaatje poppenkast of onder een schuin dak? Gelukkig zijn er zat mogelijkheden voor jouw mini-spa waardoor je je kunt laten inspireren. 

Wat verstaan we onder 'een kleine badkamer'?

Tja, dat is voor iedereen anders. Heb je een groot gezin, vind je een ruimte met daarin een wastafel en douche gepropt misschien klein, terwijl je met z'n tweeën tevreden bent. De gemiddelde badkamergrootte is zo’n 8 á 9 m², maar badkamers kunnen en mogen veel kleiner zijn. Volgens het Bouwbesluit van de Rijksoverheid moet de minimale afmeting voor een badkamer 1,6 m² zijn, met een breedte van minstens 0,8 m. Als er een toilet aanwezig is, moet de vloeroppervlakte minstens 2,2 m² zijn, met een breedte van minimaal 0,9 m.

Een kleine vierkante badkamer inrichten

Het inrichten en indelen van een kleine badkamer kan lastig zijn, maar is niet onmogelijk. 

 

Het is belangrijk om goed na te denken over de indeling en het gebruik van de beschikbare ruimte. Naast de keuze van de badkameronderdelen is de vorm en grootte van de badkamer van groot belang. Of je nu een kleine vierkante badkamer hebt of een badkamer met bijzondere hoeken en schuine wanden, elke ruimte biedt unieke uitdagingen en mogelijkheden voor de indeling. Het inrichten van een kleine badkamer vergt wat creativiteit, maar biedt tal van mogelijkheden:
 


  • Bij een smalle badkamer is een lineaire indeling vaak praktisch, met bijvoorbeeld de inloopdouche tegen de achterwand en het toilet en wasmeubel aan de voorkant.
  • In een kleine vierkante badkamer is het slim om alle hoeken te benutten, met plaats voor een hoekbad, douche, wasmeubel en toilet. 
  • Een badkamer met een schuin dak kan uitdagend zijn, maar met slim gebruik van de ruimte onder het schuine deel zijn er verrassende oplossingen mogelijk, zoals het plaatsen van een inloopdouche (zie voor- en nafoto hierboven) of extra opbergruimte. 
  • Voor een badkamer zonder raam is goede ventilatie essentieel. Sfeervolle verlichting en een efficiënt ventilatiesysteem zorgen voor een frisse en aangename atmosfeer.
     


Kleine badkamer met inloopdouche

Weinig ruimte voor een douche? Overweeg een inloopdouche; die neemt minder ruimte in beslag dan een cabine. Kies bij voorkeur voor een glazen wand, omdat die de ruimte optisch vergroot. Zorg ervoor dat de douchevloer voldoende afloopt, zodat het water gemakkelijk weg kan stromen. Goed om te weten: de minimale afmetingen van een inloopdouche zijn een breedte van 90 cm en een diepte van 120 cm, dus kijk eerst goed of dit past in jouw beschikbare ruimte. Met deze afmeting heb je in ieder geval genoeg bewegingsruimte en is het gemakkelijk om in en uit de douche te stappen. 

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Kosten voor het renoveren van een kleine badkamer
 


Bij het verbouwen van je kleine badkamer wil je uiteraard graag weten wat voor kosten de renovatie met zich meebrengt. De kosten voor het renoveren van een kleine badkamer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de renovatie, de gekozen materialen en de gewenste afwerking. Wil je een nauwkeurige schatting voor jouw (kleine) badkamer? Vraag een (thuis)adviesgesprek aan en laat een offerte op maat maken.

 

 

 

Ideeën en inspiratie om je kleine badkamer
groter te laten lijken

Een compacte badkamer hoeft niet klein aan te voelen. Met deze tips laat je jouw kleine badkamer een stuk groter ogen.

Maak gebruik van grote vlakken

Bij het opknappen van je badkamer is het handig om kleine tegeltjes te vermijden. Die kunnen de ruimte namelijk druk laten ogen, terwijl je juist rust wilt creëren. Kies daarom voor grote wandpanelen. Die hebben minder voegen, waardoor je badkamer meteen groter lijkt. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te houden. En als je toch van tegels houdt zijn wandpanelen met grote tegelpatronen een optie.

 

 


Gebruik lichte kleuren

In een kleine badkamer is het slim om te kiezen voor lichte kleuren zoals wit, crème of lichtgrijs. Donkere kleuren kunnen de ruimte benauwd laten ogen. Als je toch van donkere tinten houdt, combineer ze dan met lichte accenten zoals een matzwarte kraan of douchestoel voor een luxe uitstraling.

Bad in een kleine badkamer

Een bad in een kleine badkamer plaatsen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk, vooral als je kiest voor een minimalistisch design. Bij het inrichten van een kleine badkamer is het slim om kritisch te kijken naar de indeling. Heb je een bad dat zelden wordt gebruikt? Vervang het dan door een ruime inloopdouche. Molenaar plaatst de nieuwe douche op dezelfde plek als het oude bad, waardoor de indeling van je badkamer behouden blijft. Zo geniet je optimaal van je badkamer, zelfs in een beperkte ruimte.

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw badkamer?

Transformatie van een kleine badkamer

Veelgestelde vragen

Wat kost een kleine badkamer inclusief montage?

De kosten van een renovatie van een kleine badkamer bij Molenaar Badkamers zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs: 

  1. Wat wil je renoveren? Hoe meer wensen, hoe duurder het wordt;
  2. De gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche;
  3. De keuze voor een badkamerstijl en/of een luxe badkamerelement als een Sunshower;
  4. De hoeveelheid arbeid die nodig is voor de badkamerrenovatie.

De kosten van een kleine badkamer bij Molenaar

De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt, inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en regendouche. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van luxe elementen als een Sunshower kan de prijs oplopen.

Een gemiddelde prijsindicatie voor een badkamerrenovatie bij Molenaar ligt tussen € 5.990 en € 30.000. Het is echter belangrijk om te weten dat deze bedragen slechts een algemene schatting zijn. Voor een kleine badkamer zijn minder materialen nodig, dus zal de prijs lager komen te liggen dan een zelfde soort renovatie in een badkamer met een groter oppervlak. De daadwerkelijke prijs van je aanpassing stellen we vast tijdens het adviesgesprek. 

Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat is de levensduur van een kleine badkamer?

De levensduur van een kleine badkamer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de mate van onderhoud en de evolutie van design- en technologietrends. Over het algemeen wordt verwacht dat een Molenaar-badkamer tussen de 15 en 20 jaar meegaat.

De keuze van duurzame materialen, regelmatig onderhoud en het vermijden van overmatig vocht kunnen allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur van een kleine badkamer. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele renovaties of updates die in de loop der jaren nodig kunnen zijn om de functionaliteit en esthetiek van de badkamer te behouden.

Bij Molenaar Badkamers streven we naar duurzame ontwerpen en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de badkamers die we creëren. Onze experts kunnen ook advies geven over onderhoud en eventuele toekomstige aanpassingen om ervoor te zorgen dat je badkamer er jarenlang prachtig uitziet en goed functioneert.

Hoeveel uur kost het om een kleine badkamer verbouwen?

De tijd die nodig is om een kleine badkamer te verbouwen, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de renovatie, de complexiteit van het ontwerp en de beschikbaarheid van materialen. Over het algemeen kan een kleine badkamerrenovatie 4 tot 5 werkdagen duren. Een wat minder omvangrijke badkamerrenovatie, zoals je bad laten vervangen door een veilige inloopdouche, kan binnen een dag worden gerealiseerd. 

Als je meer vragen hebt over de duur van jouw specifieke badkamerverbouwing of andere aspecten van het proces, helpen wij je graag verder. Neem gerust contact met ons op voor uitgebreidere informatie en advies dat aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Komt mijn kleine badkamer in aanmerking voor een renovatie bij Molenaar?

Absoluut! Bij Molenaar zijn we gespecialiseerd in het renoveren van badkamers van alle formaten, inclusief kleine badkamers. We bieden op maat gemaakte oplossingen en slimme ontwerpen om zelfs de kleinste ruimtes optimaal te benutten. Om ruimte te besparen kunnen we een bad vervangen door een veilige inloopdouche. Neem contact met ons op voor een gratis  (thuis)adviesgesprek en ontdek hoe we jouw kleine badkamer kunnen transformeren. Klik hier voor meer informatie over het renoveren van je kleine badkamer.

Kan ik voor een kleine badkamer met inloopdouche kiezen?

Ja, bij Molenaar kun je zeker kiezen voor een kleine badkamer met een inloopdouche. De gemiddelde badkamergrootte is zo’n 8 á 9 m², maar badkamers kunnen en mogen veel kleiner zijn. Hoe groot of klein de badkamer ook is; bij Molenaar leveren we maatwerk. Wij zorgen daarbij dat je altijd genoeg bewegingsruimte hebt en makkelijk in en uit de douche kunt stappen.

We bieden diverse opties en oplossingen aan om zelfs in beperkte ruimtes een comfortabele en stijlvolle inloopdouche te realiseren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.