Instapbad met lichtbruine handdoek en grijze wand

5 stylingtips voor 
de badkamer

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

In gesprek met interieurstyliste Cosette

Ben je weleens in één van onze showrooms geweest? Onze badkamers zijn al mooi, maar met de juiste styling zijn ze helemaal af. Interieurstyliste Cosette doet de styling van alle Molenaar showrooms en geeft een aantal tips om zelf aan de slag te gaan met het stylen van jouw badkamer!

“ Goedendag! Mijn naam is Cosette en ik ben interieurstyliste. Ik werk voor zowel particulieren als bedrijven, en ik ben vaak in de Molenaar showrooms te vinden. In de showroom let ik op de grootte van de badkamer en de badkamerstijl die we willen creëren. Vervolgens zoek ik items die hier goed bij passen. Nou is een badkamer stylen die dagelijks gebruikt wordt, toch net wat anders. Daarom geef ik hier een aantal tips om je eigen badkamer stijlvol in te richten.”

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los
Tip 1: kies een kleurthema

“Begin bij de basis: het kleurthema! Het is belangrijk om een kleurthema te bepalen dat goed bij jouw badkamer past. Heb je een witte badkamer? Dan adviseer ik om te kiezen voor rustige kleuren, zoals poederroze, pastel of grijstinten. Felle kleuraccenten zijn te contrasterend in een witte badkamer, maar staan wel heel mooi in een donkere badkamer. Okergeel is een kleur die ik vaak gebruik in donkere badkamers, dat past erg goed.”

“Wil je eens in de zoveel tijd voor een ander kleurtje gaan? Kies dan voor handdoeken in een neutrale kleur. Zo kun je met accessoires kleur toevoegen en deze zo nu en dan vervangen. Denk bijvoorbeeld aan Rituals: die hebben verschillende productlijnen in allerlei kleuren. Is de ene douchegel op? Koop dan een gel van een andere lijn en verander gelijk het kleurthema van de badkamer!”
 

Tip 2: stijl naar de ruimte

 “Iedere badkamer is anders, ook qua formaat. Heb je een grote badkamer? Dan vind ik het altijd leuk om gebruik te maken van de vloeroppervlakte. Een saunaemmer, een krukje en een mooie wasmand: allemaal items om een grote badkamer mee aan te kleden. Toch hebben de meeste mensen een kleinere badkamer. Maar ook die is goed te stylen! In een kleine badkamer maak ik gebruik van het muuroppervlak. Monteer een paar haakjes aan de wand en hang daar een bad- en saunaborstel, een gastendoekje en een stukje zeep aan. Wees creatief met de ruimte die je hebt.”

 

Tip 3: ga voor groen

“Ik ben fan van planten in de badkamer! Planten voegen kleur en gezelligheid toe aan iedere ruimte. Zet bijvoorbeeld een grote plant op de vloer, dat doet het altijd goed. Heb je weinig vrije ruimte, kies er dan voor om een plant op een kastje of in de vensterbank te plaatsen. Zo gebruik je plekken die je anders niet zou gebruiken.”

Groene plant in nis met groene tubes en witte potjes
druppel
Tip 4: combineer functioneel met stijlvol

“Kies producten die er mooi uitzien, maar die ook functioneel zijn. Zeepjes van Lush, een natuurspons van Dille & Kamille of een tandpasta van Holland & Barrett: allemaal gebruiksvoorwerpen die er ook nog eens super stijlvol uitzien. De badkamer moet een plek zijn om te kunnen ontspannen. Ik gebruik graag natuurlijke producten, daardoor kom ik tot rust. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de badkamer naar eigen smaak inricht: kies alleen accessoires die je zelf mooi vindt.”

 

Tip 5: retro accessoires

“Ik houd van ouderwetse producten! Niet per se om te gebruiken, maar voor de styling van de badkamer kunnen ze erg mooi zijn. Denk bijvoorbeeld aan een scheerkwastje en scheerzeep. Net even wat anders en het staat hartstikke leuk!”

Voor en na projecten 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

Gerelateerde BLOGS