CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Badkamer inspiratie » Makkelijk schoon te maken

Uw badkamer schoonmaken en onderhouden

Uw badkamer wilt u natuurlijk graag zo mooi mogelijk houden. Zeker als u net een badkamer renovatie achter de rug hebt. Onze inloopdouches zijn zeer onderhoudsvriendelijk, maar het schoonhouden van uw comfortdouche blijft uiteraard noodzakelijk. Om u hierbij te helpen hebben wij een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet voor het schoonmaken van uw comfortdouche.

Schoonmaakmiddelen badkamer

Wees bij het schoonmaken van uw comfortdouche terughoudend met het gebruik van schoonmaakmiddelen, zoals chloor of agressieve ontkalkers. In sommige gevallen kunnen deze schoonmaakmiddelen schade toebrengen aan de thermostaatkraan, panelen, glaswanden of de chromen onderdelen van uw comfortdouche.

Glazen douchewanden schoonmaken

Wij adviseren u om na het gebruik van uw comfortdouche het glas te drogen met behulp van een raamwisser of katoenen doek. Hiermee voorkomt u dat vuil en kalk zich gaan hechten op de glaswand. Mocht er toch kalkvorming ontstaan op de glaswand, dan kunt u schoonmaakazijn gebruiken om dit te verhelpen.

Thermostaatkraan ontkalken

Draai de temperatuurknop elke week van koud naar warm bij een lopende kraan. Hierdoor voorkomt u dat er kalk ontstaat op het thermostaatelement en dat de kraan in de toekomst zwaarder gaat draaien.

Doucheputje schoonmaken

Wij raden u aan het doucheputje één keer in de twee weken schoon te maken. Hierdoor voorkomt u onfrisse geuren en verstoppingen. Bekijk uit de drie onderstaande modellen welk afvoerputje u heeft. Volg vervolgens de aanwijzingen die bij dat putje staan beschreven.

Schoonmaken van het doucheputje

Ontvang gratis de inspiratiegids

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen
  • Jaarlijks meer dan 15.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.