Dame voor sunshower met UV-licht en water kwartslag draaien graag

Gezond onder de douche

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Gezond onder de douche

De kraan aan, insoppen, haren in de shampoo… We hebben allemaal onze routine voor het nemen van een verfrissende douche. Maar sta je wel eens stil bij de effecten die onze doucheroutine heeft op het lichaam? De manier waarop je doucht, draagt bij aan je gezondheid. In dit artikel laten we zien hoe je zo gezond mogelijk kunt douchen.

 

Kort en koud douchen

Zeker in koude wintermaanden is het verleidelijk om lang en warm te douchen. Heel begrijpelijk, maar voor je gezondheid is dit niet optimaal.

Naarmate we ouder worden, verandert onze huid met ons mee. Vooral de buitenste laag verandert, ook wel de hoornlaag genoemd. Deze zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en geen vocht verliest. Door lang, heet en vaak te douchen, kan de buitenste laag van de huid beschadigd raken. Dit leidt tot uitdroging van de huid. Bovendien neemt de kans op duizeligheid toe na een hete douche. Dit kan gevaarlijk zijn! Zorg dus goed voor jezelf en zet de thermostaat een graadje kouder.

Brr Koude douche
druppel

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Douchen met vitamine D

Om de weerstand op peil te houden is het cruciaal om genoeg vitamine D binnen te krijgen. De vitamine D die ons lichaam nodig heeft, halen we voor 20 procent uit voeding en voor 80 procent uit zonlicht. Ons lichaam kan echter de helft van het jaar niet genoeg vitamine D uit zonlicht opnemen. De Sunshower van Molenaar zorgt ervoor dat het vitamine D-niveau van je lichaam het hele jaar door op peil blijft.

MEER INFORMATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE

GERELATEERDE BLOGS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

MEER INSPIRATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE