Bruine badkadkamer tinten

Ouderwets goede 
schoonmaaktips

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

De grote voorjaarsschoonmaak

Je kent het fenomeen vast nog wel van vroeger, en misschien stroop je nog steeds iedere lente de mouwen op: de grote voorjaarsschoonmaak. Heerlijk om het voorjaar te beginnen met een fris en schoon huis! Tegenwoordig bestaan er tal van schoonmaakproducten, voor iedere ruimte van het huis. Vroeger waren we echter nog aangewezen op onze eigen creativiteit. In dit artikel vind je 6x ouderwets goede schoonmaaktips, zoals jij of je moeder deze vroeger gebruikte. Ken je ze nog?

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Tip 1: creatief met citroenen

Citroensap is een natuurlijk én multifunctioneel schoonmaakmiddel. We gebruikten dit vroeger (en overigens nog steeds) voor allerlei verschillende klusjes: het schoonmaken van pollepels en houten snijplanken, het polijsten van de gootsteen, het neutraliseren van vieze luchtjes in de koelkast… Ook handig: van citroenen kun je heel gemakkelijk toiletreiniger maken! Meng een half kopje Baking Soda met een kopje citroensap en klaar is Kees!

 

Tip 2: Baking Soda

Baking Soda is net zo multifunctioneel als citroensap en al jaren een handig hulpmiddel in het huishouden. Wil je bijvoorbeeld je vloerbedekking eens goed schoonmaken, strooi er dan Baking Soda overheen. Laat het even liggen en zuig het vervolgens op. Op deze manier neutraliseer je vieze luchtjes in zowel de vloerbedekking als in de stofzuiger! Vervolgens kun je de Baking Soda ook nog gebruiken voor het ontstoppen van de gootsteen, het poetsen van het zilver of het schoonmaken van de badkamer. Super handig dus!

 

Tip 3: matras in het zonnetje zetten

Het matras is een plek waar veel huisstofmijt zich in nestelt. Daarom is het goed om deze tijdens de grote voorjaarsschoonmaak grondig te reinigen. De beste manier om het matras te ontdoen van huisstofmijt, is door het in de zon te zetten. De huisstofmijt kan niet tegen Uv-licht en zal het niet overleven. Vroeger werden alle matrassen in huis vaak zelfs twee keer per jaar buiten gezet!

Natuurlijke badkamer tinten
druppel

 Tip 4: halve schuurspons

Vroeger werden schuursponsjes doormidden geknipt. Zo kon je twee keer zo lang doen met één pak sponzen. Veel voordeliger! Een handige oplossing, die we ook tegenwoordig nog veelvuldig gebruiken. Bovendien is de spons zo compacter, waardoor het gemakkelijker wordt om kleine ruimtes te soppen.

 

Tip 5: witte was

Tijdens de grote voorjaarsschoonmaak kan ook onze kleding wel een opfrisbeurt gebruiken. Om witte kleding ook echt weer wit te krijgen, gebruiken we een trucje dat vroeger al veelvuldig werd toegepast. Vul een emmer met heet water, doe er een scheut citroensap bij en laat het kledingstuk even weken. Vervolgens gooi je het kledingstuk in de wasmachine op een kort spoelprogramma en hang je het buiten in het zonnetje. Zo krijg je de kledingstukken weer stralend wit!

 

Tip 6: heerlijke geur in huis

De finishing touch van de voorjaarsschoonmaak: een lekker geurtje in huis! Vroeger waren er nog geen geurkaarsen of kamersprays om het huis fris te laten ruiken. In plaats daarvan werd er wat water met vanille-extract gekookt, of werden er geurzakjes gemaakt. Een goede tip: gebruik een herbruikbaar theezakje, vul deze met gedroogde lavendelbloemetjes en knoop het dicht met een lintje. Leg deze achterin de kledingkast en je kleding ruikt heerlijk fris!

 

Tot zover onze ouderwets goede schoonmaaktips. Tijd om aan de slag te gaan met de grote voorjaarsschoonmaak. Succes!

GERELATEERDE BLOGS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

MEER INSPIRATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE