Maak je badkamer schoon met deze onmisbare poetstips

Een badkamer 
schoonmaken en onderhouden

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Badkamer schoonmaken tot ie blinkt 
deze tips zijn onmisbaar

Een frisse en schone badkamer is niet alleen aangenaam, maar ook bevorderlijk voor een comfortabele douche-ervaring. Onze veilige inloopdouches zijn zeer onderhoudsvriendelijk, maar een poetsbeurt op z’n tijd blijft uiteraard noodzakelijk. De badkamer schoonmaken tot ie schittert als nooit tevoren? Zó doe je dat.

Hoe maak je de badkamer schoon?

Een vlekkeloze badkamer is het resultaat van eenvoudige, maar effectieve zorg. Start met optimale ventilatie tijdens én na gebruik. Spoel oppervlakken grondig af na gebruik en laat ze vervolgens drogen. Overweeg een anti-kalkaanslagsysteem of waterontharder voor een extra stralend resultaat. Pas op met chloor, want dit schoonmaakmiddel kan schade toebrengen aan de thermostaatkraan, panelen, glaswanden of de chromen onderdelen in jouw badkamer. We zetten een handvol schoonmaaktips op een rij:

Inloopdouche 

Een voordeel is dat je bij een Molenaar-inloopdouche niet eindeloos hoeft te schrobben. De comfortdouches zijn voorzien van onderhoudsvriendelijke wandpanelen met een HPL-toplaag. Deze massieve kunststof laag is ongevoelig voor schimmels. Voegen in de badkamer schoonmaken is hiermee verleden tijd, want de wandpanelen zijn nagenoeg voegloos. Dat scheelt een hoop gedoe, want vooral dweilwater en vocht zorgen voor kalkaanslag en het ontstaan van schimmels in voegwerk van bijvoorbeeld tegels. Lees hier wat de vijf voordelen van wandpanelen in de badkamer zijn.

 

 

Voegen schrobben hoeft dus niet, maar toch is het noodzakelijk dat je de inloopdouche goed schoonmaakt.
Dat doe je zo: 
 

  • Gebruik heet water voor effectieve reiniging 

Zeepresten lossen moeilijk op in koud water. Gebruik voor het schoonmaken water van ongeveer 60 graden of warmer voor optimale reiniging.

  • Kies voor milde schoonmaakmiddelen

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen zoals Antikal en schuurmiddelen. Gebruik liever milde schoonmaakmiddelen, zoals groene zeep óf onze Molenaar Badkamerreiniger.


  • Schrobben mag! 

Onze antislipdouchebodems zijn erg stroef, wat ervoor zorgt dat je niet uitglijdt. Tegelijkertijd is het iets lastiger poetsen, dus gebruik gerust een luiwagen of borstel om flink te schrobben. Dat kan geen kwaad en zorgt niet voor beschadigingen. 

  • Grondig naspoelen met koud water 

Spoel het vuile schoonmaakwater weg met koud water. Dat zorgt voor minder kalk op de douchebodem. Gebruik dus liever géén warm water.

  • Droog alles goed na 

Maak de douchebodem goed droog met een doek. Hiermee geef je kalkaanslag en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Thermostaatkraan ontkalken

Om te voorkomen dat er kalk ontstaat op het thermostaatelement en de kraan in de toekomst zwaarder gaat draaien, is het aan te raden om wekelijks de temperatuurknop van koud naar warm te draaien terwijl de kraan loopt. Hiermee onderhoud je de kraan en zorg je voor soepel gebruik op de lange termijn.

Doucheputje schoonmaken

Helaas stuit je soms op een nare lucht die uit de douche of afvoer blijkt te komen. Regelmatig het doucheputje schoonmaken is dé oplossing voor een geurvrije douchesessie. Lees hier hoe je dat doet en bekijk ook welk doucheputje jij hebt.

Glazen douchewanden

Om vuil en kalk op de glaswand te voorkomen, adviseren we na elke douchebeurt het glas te drogen met een raamwisser of katoenen doek. Voor eventuele kalkvorming is schoonmaakazijn dé oplossing.

Fris toilet

Een schoon toilet is essentieel voor een frisse badkamer. Begin met het regelmatig reinigen van de binnenkant met een krachtige wc-reiniger om ongewenste geuren te voorkomen. Gebruik voor de buitenkant een mild schoonmaakmiddel om vlekken en vuil te verwijderen. Vergeet niet om de spoelrand grondig schoon te maken, aangezien hier vaak ophoping van vuil plaatsvindt. Neem ook de tijd om de toiletbril te reinigen met een desinfecterend schoonmaakmiddel.

Hoe vaak maak je de badkamer schoon?

Een wekelijkse grondige schoonmaakbeurt houdt je badkamer in topconditie. Na elke douche- of badsessie én bij het gebruik van wastafels, droog je de oppervlakken eenvoudig af met een schone doek. Vergeet ook de toiletpot niet, die vraagt iets frequenter om aandacht. Zo behoud je moeiteloos de frisheid van je badkamer.

GERELATEERDE BLOGS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

MEER INSPIRATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE