CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

5 stylingtips voor de badkamer

Home » Badkamer inspiratie » 5 stylingtips voor de badkamer

In gesprek met interieurstyliste Cosette

Bent u weleens in één van onze showrooms geweest? Onze badkamers zijn mooi, maar met de juiste styling zijn ze helemaal af. Interieurstyliste Cosette doet de styling van alle Molenaar showrooms en geeft een aantal tips om zelf aan de slag te gaan met het stylen van uw badkamer!

“Goedendag! Mijn naam is Cosette en ik ben interieurstyliste. Ik werk voor zowel particulieren als bedrijven, en ik ben vaak in de Molenaar showrooms te vinden. In de showroom let ik op de grootte van de badkamer en de badkamerlijn (Primair, Comfort of Deluxe). Vervolgens zoek ik items die hier goed bij passen. Echter, een badkamer stylen die dagelijks gebruikt wordt, is toch net wat anders! Daarom hier een aantal tips om uw eigen badkamer stijlvol in te richten.”

Tip 1: kies een kleurthema

“Begin bij de basis: het kleurthema! Het is belangrijk om een kleurthema te bepalen dat goed bij uw badkamer past. Heeft u een witte badkamer? Dan adviseer ik om te kiezen voor rustige kleuren, zoals poederroze, pastel of grijstinten. Felle kleuraccenten zijn te contrasterend in een witte badkamer, maar staan wel heel mooi in een donkere badkamer. Okergeel is een kleur die ik vaak gebruik in donkere badkamers, dat past erg goed.

Wilt u eens in de zoveel tijd voor een ander kleurtje gaan? Kies dan voor handdoeken in een neutrale kleur. Zo kunt u met accessoires kleur toevoegen en deze zo nu en dan vervangen. Denk bijvoorbeeld aan Rituals: die hebben verschillende productlijnen in allerlei kleuren. Is de ene douchegel op? Koop dan een gel van een andere lijn en verander gelijk het kleurthema van de badkamer!”

Tip 2: stijl naar de ruimte

“Iedere badkamer is anders, ook qua formaat. Heeft u een grote badkamer? Dan vind ik het altijd leuk om gebruik te maken van de vloeroppervlakte. Een saunaemmer, een krukje en een mooie wasmand: allemaal items om een grote badkamer mee aan te kleden. Toch hebben de meeste mensen een kleinere badkamer. Maar ook die is goed te stylen! In een kleine badkamer maak ik gebruik van het muuroppervlak. Monteer een paar haakjes aan de wand en hang daar een bad- en saunaborstel, een gastendoekje en een stukje zeep aan. Wees creatief met de ruimte die je hebt.”

Tip 3: ga voor groen

“Ik ben fan van planten in de badkamer! Planten voegen kleur en gezelligheid toe aan iedere ruimte. Zet bijvoorbeeld een grote plant op de vloer, dat doet het altijd goed. Heeft u weinig vrije ruimte, kies er dan voor om een plant op een kastje of in de vensterbank te plaatsen. Zo gebruikt u plekken die u anders niet zou gebruiken.”

Tip 4: combineer functioneel met stijlvol

“Kies producten die er mooi uitzien, maar die ook functioneel zijn. Zeepjes van Lush, een natuurspons van de Dille & Kamille of een tandpasta van Holland & Barrett: allemaal gebruiksvoorwerpen die er ook nog eens super stijlvol uitzien. De badkamer moet een plek zijn om te kunnen ontspannen. Ik gebruik graag natuurlijke producten, daardoor kom ik tot rust. Natuurlijk is het wel belangrijk dat u de badkamer naar eigen smaak inricht: kies alleen accessoires die u zelf mooi vindt.”

Tip 5: retro accessoires

“Ik houd van ouderwetse producten! Niet per se om te gebruiken, maar voor de styling van de badkamer kunnen ze erg mooi zijn. Denk bijvoorbeeld aan een scheerkwastje en scheerzeep. Net even wat anders en het staat hartstikke leuk!”

Fris het Voorjaar
in met Molenaar

Bezoek één van
onze showrooms

Bezoek één van
onze showrooms

  • Bekijk diverse badkamer opstellingen
  • Deskundig advies op maat
  • Heerlijke koffie en gratis parkeren.