CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Molenaar blog » Hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer

Hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer

Er zijn verschillende hulpmiddelen voor senioren beschikbaar die alles in de badkamer zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vallen is een van de grootste redenen van letsel bij ouderen. Jaarlijks komen meer dan 4000 mensen, vooral ouderen, ten val in huis. Een een ander artikel leest u meer over de grootste valrisico’s voor ouderen.

In dit artikel hebben we zeven hulpmiddelen op een rijtje gezet voor u. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een badkamer renovatie waarbij de badkamer levensloopbestendig wordt gemaakt.

7 tips om de badkamer veiliger te maken met hulpmiddelen

1. Badkamer beugels

Er zijn verscheidene badkamer beugels op de markt die u kunnen helpen een extra steuntje te geven. In de douche zorgen ze voor extra stabiliteit en bij het toilet kunnen ze een hele hulp zijn bij het opstaan. Dit is misschien wel het meest voorkomende hulpmiddel voor ouderen in de badkamer.

2. Douchestoel

Het kan best vermoeiend zijn om een gehele douchebeurt onder een douche te moeten blijven staan. Gelukkig is daar een hulpmiddel voor ouderen voor bedacht in de vorm van het douchestoel. Er bestaan losse varianten die u in de douche kunt zetten, maar wij plaatsen meestal een opklapbaar douchezitje aan de wand. Dit scheelt in het in en uit de douche verplaatsen van de stoel en het is bovendien veiliger. Zo kunt u heerlijk zittend douchen!

3. Antislip tegels badkamer

Het klinkt misschien niet direct als een hulpmiddel, maar antislip tegels voor de badkamer kan toch echt een groot verschil maken in een senioren badkamer. Het neemt namelijk het grootste gevaar voor een ongeluk in de badkamer weg: het uitglijden. Een antisliptegel, of antislip vloer, kan een perfecte afwerking zijn van een levensbestendige badkamer.

4. Grijppaal

Een grijppaal is een paal die tussen plafond en vloer geklemd wordt waaraan u zich kunt vasthouden. Het kan een steun bieden voor het in en uit een bad stappen, door de paal naast de badrand tussen plafond en vloer te klemmen. Wij zijn hier echter niet direct fan van, omdat het de stap over de badrand niet wegneemt. Misschien helpt het iets, maar volgens ons is het idealer om gewoon in en uit bad te kunnen stappen zonder dat je over de rand heen hoeft. Daarom plaatsen wij liever een instapbad of inloopdouche, wat het beste van douchen en baden combineert.

5. Badlift

Een badlift is een stoel die u comfortabel in het bad laat zakken en u er later ook weer uit optilt. Wanneer u moeite hebt met overeind komen kan een bad nemen een hele onderneming zijn. De badlift helpt u en zorgt ervoor dat u weer prettig overeind kunt komen zonder te veel gestoei. Dit hulpmiddel voor ouderen in de badkamer kan uw bad een stuk aangenamer maken.

6. Badplank

Een badplank kan dienen als eenvoudig hulpmiddel voor het in en uit bad stappen. U kunt het als zitje laten steunen op de randen van uw bad, waardoor u eerst rustig kunt gaan zitten voordat u zich in bad laat zakken. Dit kost toch nog wel enige kracht van de armen, dus als u echt graag een levensbestendig bad zou willen, raden wij liever aan om een badlift te gebruiken.

7. Verhoogd comforttoilet

Wanneer u moeite heeft om op te staan van het toilet kan dit u beperken in uw vrijheid. Een verhoogd comforttoilet kan een uitkomst bieden. Een comforttoilet wordt op de gewenste hoogte geplaatst wat bij uw lichaamslengte past. Naast de comfortabele hoogte zijn de toiletten ook onderhoudsvriendelijk.

De zeven bovengenoemde hulpmiddelen voor ouderen kunnen er voor zorgen dat uw badkamer veiliger en meer levensbestendig wordt.

Op de hoogte blijven hoe u veilig kunt blijven douchen? Mis geen informatie.

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en u wordt op de hoogte gehouden van:

  • Tips om veilig te blijven douchen
  • Acties en aanbiedingen
  • De veilige badkamer oplossingen
  • Nieuwe collecties en producten

 

Schrijf u dan nu in voor de e-mailnieuwsbrief van Molenaar en mis geen informatie over veiligheid in de badkamer.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen