CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Blijf langer thuis wonen door de truc van 1 dag

  • 11.752 tevreden klanten gingen u voor
  • CBW garantie
  • Eigen team van opgeleide Molenaar professionals
  • Badkamer wordt douche-klaar opgeleverd
  • Volledig op maat ontwerp en uitvoering
  • Zonder ingrijpende verbouwing

 

Weten of wij u ook in 1 dag kunnen helpen?

Doe de situatiecheck  Inspiratiegids ontvangen

Home » Molenaar blog » Zo lang mogelijk thuis blijven wonen

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen

Mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En de overheid wil dat ook. Maar dan moeten de voorwaarden die dat mogelijk maken er ook zijn. Een veilige badkamer bijvoorbeeld. Heerlijk, zo’n badkamer. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Juist in deze fijne plek in je huis kun je akelig uitglijden over gladde tegels of de bodem van je bad. En wat als je met je voet blijft hangen terwijl je dat bad in- of uitstapt, of er sowieso niet meer uit kan komen? Zeker als je ouder wordt is het belangrijk gevaarlijke situaties voor in de toekomst weg te halen, weten wij bij Molenaar. Niet voor niets laten we artiest Hans Kazan op reclamespotjes uitleggen hoe je in slechts één dag je badkamer kunt omtoveren door een bad te vervangen voor een inloopdouche. Welke trends er in badkamerland ook voorbij komen, wij weten als geen ander dat die ultieme relaxplek in je huis juist ook een van de gevaarlijkste kan zijn.

Focus op langer leuker thuis blijven wonen

Molenaar badkamers heeft de focus op langer leuker thuis blijven wonen, en daar hoort een veilige en comfortabele badkamer bij, zegt Commercieel manager van Molenaar. ,,We horen vaak dat ouderen meer moeite in de badkamer hebben dan ze willen toegeven. En dat ze daarom nog maar een keer of twee per week douchen, terwijl ze dat vroeger elke dag deden. Uit angst om te vallen.’’
In inspiratiecentra in Nederland en op beurzen, zoals de 50plusbeurs en de Wonen&Co beurs, laat de badkamerspecialist zien wat er mogelijk is om die badkamer veiliger te maken: voor wie bang is om uit te glijden, moeite heeft met baden of het huis nu alvast levensloopbestendig wil hebben voor later.  ,,Mensen zeggen vaak dat ze er nog niet aan toe zijn. Maar wanneer ben je er wel aan toe? Moet je eerst vallen en iets breken?

Langer thuis blijven wonen? Neem op tijd maatregelen.

Als je langer thuis wilt blijven wonen moet je wel op tijd maatregelen nemen. Een ligbad vervangen door een ruime inloopdouche bijvoorbeeld. En wij doen daar niet twee weken over, maar één dag. Dat is onze specialiteit.’’ Eén dag? ,,Het geheim zit in een goede voorbereiding. We proberen er eerst in een telefoongesprek achter te komen of de badkamer eigenlijk wel geschikt is voor zo’n metamorfose. Daarna bekijkt een adviseur in welke stijl dat zou moeten. Vervolgens komt er een zogenoemde inmeter die de technische zaken bekijkt. Uiteindelijk vervangen twee monteurs in een dag het bad door een inloopdouche, die hooguit een opstapje van drie centimeter heeft.’’ Hierbij worden onderhoudsarme wandpanelen gebruikt en een stroeve ‘slipvrije’ vloer. Op de beurs kunnen bezoekers zo’n inloopdouche bekijken en de materialen voelen. Wanneer mensen meer veranderingen in de badkamer willen aanbrengen, kan dat natuurlijk niet allemaal in die ene dag.

Molenaar heeft 4 inspiratiecentra in Nederland

Molenaar, dat zich sinds vier jaar volledig op badkamers richt en vier filialen in Nederland telt, heeft recent in Roden een Inspiratiecentrum geopend. Hier zijn acht badkamers opgesteld die laten zien wat er mogelijk is als je gevaarlijke situaties in de toekomst wilt voorkomen en het jezelf gemakkelijker wilt maken. Behalve allerlei inloopdouches zijn dat onder meer spiegels die op het licht af te stellen zijn voor als je beter wilt zien en kranen met een handig haakje voor als je vingerkracht wel een beetje power van buitenaf kan gebruiken. Verder ontdek je dat een douchekraan ook op een andere plek kan zitten, zodat eventuele mantelzorgers niet meteen kletsnat worden als ze hem opendraaien. Over de hele douche is nagedacht om zo lang mogelijk thuis blijven wonen met een veilige badkamer.

Bezoek één van
onze showrooms

Bezoek één van
onze showrooms

  • Bekijk diverse badkamer opstellingen
  • Deskundig advies op maat
  • Heerlijke koffie en gratis parkeren.