CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Inspiratie voor een kleine badkamer renovatie

Home » Kleine badkamer Renovatie

Renovatie van uw kleine badkamer

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar een kleine badkamer is heel goed te renoveren. Er is meer mogelijk dan u denkt! Bij Molenaar hebben we jarenlange ervaring met het aanpassen van kleine badkamers.

Kiest u ervoor om uw kleine badkamer met bad en douche te vervangen voor een Molenaar badkamer, dan denken we uitgebreid met u mee over de beste indeling van de kleine ruimte. Of u nu alleen op zoek bent naar een nieuwe inloopdouche of ook gelijk de badkamervloer, het plafond, de wastafel en de wc wilt vervangen: wij bieden u graag inspiratie voor een badkamer in een kleine ruimte.

Kleine badkamer inrichten

Het is belangrijk om goed na te denken over het inrichten van een kleine badkamer. De inrichting van de badkamer bestaat niet alleen uit de onderdelen die in de badkamer komen, maar ook over de indeling van de ruimte. Hierbij is de vorm van de badkamer van belang. Heeft u een kleine vierkante badkamer, of heeft uw compacte badkamer een schuine wand? Dit zijn belangrijke details om de beste inrichting van uw badkamer te bepalen. Onze adviseurs denken graag met u mee en bieden u inspiratie voor de indeling van uw badkamer.

Vraag adviesgesprek aan

Kleine badkamer indeling

Belangrijk bij het renoveren van een kleine badkamer is om te kijken wat er in de badkamer staat. Heeft u bijvoorbeeld een badkamer met bad en douche, maar gebruikt u het bad vrijwel nooit meer? Vervang uw bad dan voor een inloopdouche. Een inloopdouche neemt minder ruimte in. Doordat Molenaar de nieuwe inloopdouche op dezelfde plek plaatst als waar uw oude bad of oude douche heeft gezeten, verandert er niets aan de indeling van uw badkamer. De renovatie van uw kleine badkamer is daardoor binnen enkele dagen gedaan. Onze adviseurs helpen graag met het inrichten van een kleine badkamer met inloopdouche.

Vraag adviesgesprek in de showroom aan

Wat zijn de kosten?

Bij het verbouwen van uw kleine badkamer wilt u uiteraard graag weten wat voor kosten dit met zich meebrengt. Op deze pagina vindt u meer informatie over de kosten van een badkamer renovatie.

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.

Kleine badkamer groter laten lijken

Een compacte badkamer hoeft niet klein aan te voelen. Met deze tips laat u uw kleine badkamer een stuk groter ogen.

Ga voor glas

Bij het renoveren van een kleine badkamer is het handig om de ruimte optisch groter te laten lijken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een douchegordijn of douchemuur te vervangen door een glazen douchewand. Met een glazen wand in de douche lijkt het alsof de ruimte niet onderbroken wordt en blijft het licht in de badkamer behouden. Zo kun je een kleine badkamer een stuk groter en ruimtelijker laten lijken. Bovendien zijn glazen douchewanden dun, waardoor ze ook daadwerkelijk minder ruimte innemen.

Grote vlakken

Vermijd kleine tegeltjes bij de renovatie van uw badkamer. Kleine tegels zorgen voor een drukke uitstraling, terwijl het in een kleine badkamer juist belangrijk is om rust te creëren. Kies daarom voor grote oppervlakten aan de muur, zoals wandpanelen. Door wandpanelen heeft u minder voegen in de badkamer, waardoor de badkamer een stuk groter lijkt. De wandpanelen van Molenaar zijn stijlvol, van hoge kwaliteit en makkelijk te onderhouden. Wilt u liever wel tegels? Onze wandpanelen zijn ook verkrijgbaar met een patroon van grote tegels.

Lichte kleuren

Donkere kleuren in een kleine badkamer hebben een benauwend effect. Een kleine badkamer vraagt dus juist om een lichte basis. Kies voor kleuren als wit, crème of lichtgrijs om de badkamer een ruimtelijke uitstraling te geven. Houdt u van donkere kleuren, kies er dan voor om uw kleine badkamer met lichte basis aan te vullen met donkere elementen, zoals een matzwarte kraan of een zwarte douchestoel. Zo behoudt u de ruimtelijkheid en maakt u van uw kleine badkamer een luxe ruimte.

Voorbeelden kleine badkamer

We kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om een voorstelling te maken van hoe een Molenaar badkamer eruit zou komen te zien in uw eigen badkamer. Om inspiratie op te doen, vindt u hier een aantal voorbeelden van kleine badkamer renovaties gerealiseerd door Molenaar. Van basic tot luxe badkamers: we hebben altijd een stijl die bij uw smaak past.