2404_Algemene-campagne_Hero-Mobile_2560x1200px

Molenaar
Badkamerrenovatie voor senioren

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Badkamerrenovatie speciaal voor senioren 
van A tot Z door Molenaar

Wist je dat er jaarlijks meer dan vierduizend valongelukken in de badkamer plaatsvinden? Bij Molenaar begrijpen we hoe belangrijk een veilige en comfortabele badkamer is, vooral voor senioren die langer thuis willen blijven wonen. Daarom zorgen wij voor een razendsnelle badkamerrenovatie die perfect aansluit op jouw wensen. Van inloopdouches tot antislipvloeren, ons vakkundige team zorgt voor de beste oplossing.

Veilig en comfortabel douchen
in de stijl die bij jou past 

Veilig onder de douche stappen, dát is wat je wilt. Bij Molenaar vervangen we in een mum van tijd je oude bad of douche door een comfortabele inloopdouche met lage instap, in de stijl die jij mooi vindt. We nemen al je zorgen uit handen, van (thuis)advies tot razendsnelle plaatsing. Zo wordt de dagelijkse badkamerroutine nog leuker én kun je langer genieten van je fijne thuis.

background 2401_10-jaar_Widget-Onder_1982x1114-2

Wat is een senioren­badkamer precies?

Met de toenemende vergrijzing is het ontzettend belangrijk dat je langer kunt blijven genieten van je fijne thuis. Langer zelfstandig thuis wonen gaat vaak samen met aanpassingen in de woning. Denk aan een comfortabele badkamer, speciaal afgestemd op de behoeften van oudere mensen. Met slimme oplossingen zoals antislipvloeren, een ruime inloopdouche met handgrepen en een aangepast toilet zorgen we ervoor dat jouw seniorenbadkamer klaar is voor de toekomst. 


Bad naar douche
Mogelijkheden


Steeds meer senioren of mindervaliden kiezen ervoor om hun bad te vervangen door een inloopdouche. Deze aanpassing vergroot niet alleen de toegankelijkheid van de badkamer, maar vermindert ook het risico op uitglijden. Bij Molenaar zorgen we voor een vakkundige ombouw van bad naar douche, waarbij we rekening houden met jouw specifieke behoeften en wensen.
 

ONTVANG HET 
GRATIS INSPIRATIEMAGAZINE

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_Natasja

Is douchen een strubbeling door een te hoge instap en spekgladde vloer? Dan is het tijd voor een renovatie. Onze seniorendouches zijn speciaal ontworpen met het oog op comfort en veiligheid. Denk aan extra lage instapdrempels, antislipvloeren en optioneel handgrepen voor extra stabiliteit. Zo creëren we een plek waar je veilig en ontspannen kunt douchen. Douche naar douche
Mogelijkheden

Snelheid en werkwijze
van Molenaar

Bij Molenaar begrijpen we dat je zo snel mogelijk van je badkamer wilt genieten, vooral als je behoefte hebt aan een veilige badkamer. Dankzij onze eigen vakkundige monteurs en gestroomlijnde werkwijze kunnen we een badkamerrenovatie binnen één dag realiseren, zonder ingrijpend breekwerk en gedoe. Binnen een mum van tijd halen wij je oude bad of douche eruit en plaatsen we een veilige inloopdouche op dezelfde plek. 

Eigen Molenaar-team

Ons team van speciaal opgeleide vakmensen staat klaar om jouw badkamerverbouwing tot een succes te maken. Van het verwijderen van het oude sanitair tot het plaatsen van de nieuwe voorzieningen: wij regelen alles van a tot z. Zo ben je verzekerd van een hoogwaardig resultaat en een soepele renovatie-ervaring.

Renovatie zonder breekwerk

Dankzij innovatieve technieken en slimme oplossingen is het mogelijk om een badkamer te renoveren zonder hak- en breekwerk. We bekleden de douchewand met waterdichte wandpanelen, die we over de oude tegels heen plaatsen. Geen wekenlange verbouwing dus. Zo minimaliseren we de overlast en kunnen we snel een veilige en comfortabele badkamer voor senioren realiseren. 
 

Oplossingen voor een seniorenbadkamer

Veiligheid staat bij Molenaar op nummer één. Daarom zijn wij de perfecte partner in de reis naar een veilige en comfortabele badkamer. Om een badkamer seniorproof te maken, zijn er verschillende aanpassingen die je kunt overwegen:

 • Een vloer waar je grip op hebt
 • Onderhoudsvrije wandpanelen
 • Een ruime inloopdouche met lage instap
 • Steunpunten voor extra houvast
 • Geen scherpe randen of te hete kranen

Welke badkamerrenovatie past bij mij?

Van een veilige inloopdouche tot complete badkameraanpassing, Molenaar heeft een oplossing voor ieder type badkamer. Welke badkamerrenovatie het beste past, hangt af van jouw wensen en behoeften.

Het gemak van 
een advies aan huis

Een nieuwe badkamer samenstellen, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Molenaar brengt de showroom bij je thuis! Vraag een thuisadvies aan en ontdek de mogelijkheden van Molenaar.  

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-royal 2306_Conversieblokken-1982x1114px-Mobile_Thuisadvies

Transformatie van jouw badkamer: voor & na

Benieuwd naar de transformatie die we kunnen realiseren? Bekijk onze voor- en nafoto's en laat je inspireren door de mogelijkheden. Van een standaardbadkamer naar een veilige en stijlvolle seniorendouche: bij Molenaar maken we elke renovatie mogelijk.

Meer informatie? Ontvang ons gratis magazine

Veelgestelde vragen

Wat kost een inloopdouche voor senioren?

De kosten voor een inloopdouche voor senioren variëren. Het hangt af van wat je kiest en hoe het geïnstalleerd moet worden. De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Door het toevoegen van extra functies voor meer veiligheid en comfort, zoals handvatten in de inloopdouche en een douchestoel, kan de prijs oplopen. Ook de grootte van de badkamer en de stijl die je kiest kunnen de kosten beïnvloeden. Voor een precieze schatting kan één van onze deskundige adviseurs tijdens een thuisadviesgesprek een offerte opstellen die wordt afgestemd op jouw specifieke voorkeuren.

Wat kost een veilige inloopdouche in 1 dag?

De vanafprijs van een nieuwe veilige inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van een douchestoel of Sunshower kan de prijs oplopen.

De kosten van een badkamerrenovatie of -verbouwing bij Molenaar Badkamers variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat bepaalt de prijs van een veilige inloopdouche in 1 dag?

De prijs van een veilige inloopdouche die in 1 dag geplaatst wordt, wordt beïnvloed door verschillende factoren. Bij Molenaar Badkamers begrijpen we dat elke badkamer uniek is en op maat moet worden gemaakt. Hier zijn enkele aspecten die de prijs van je badkamer kunnen bepalen:

 • De keuze van het glas speelt een cruciale rol, of het nu gaat om douchewanden of spiegels. Transparantie en stijl kunnen variëren, wat invloed heeft op de totale kosten.
 • Onze douchevloeren zijn ontworpen met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek. De specifieke eigenschappen van de Molenaar-douchevloer, zoals de gepatenteerde antislipcoating, spelen een belangrijke rol. De uitvoerige tests en veiligheidscertificaten waarover onze douchevloeren beschikken, dragen bij aan de geruststelling dat je investeert in een product dat niet alleen stijlvol is maar ook voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Deze combinatie van esthetiek, comfort en veiligheid kan de prijs beïnvloeden.
 • De stijl van de inloopdouche, of het nu gaat om een moderne, tijdloze, of industriële uitstraling, zal de keuze van materialen en afwerkingen beïnvloeden. En dat heeft uiteraard invloed op de prijs.
 • De keuze van kranen is meer dan alleen functioneel. Design, materiaal en merk spelen een rol in de uiteindelijke prijs van uw badkamer.
 • De afmetingen van de inloopdouche hebben direct invloed op de benodigde materialen en arbeid. Een grotere douche kan resulteren in extra kosten voor materialen en installatie.

Bij Molenaar Badkamers streven we ernaar om transparantie te bieden in onze prijsstelling. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het maken van keuzes die passen bij jouw smaak, behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op voor badkameradvies - in de showroom óf bij je thuis. 

Wat maakt een inloopdouche veilig?

Een inloopdouche is veilig doordat je er makkelijk in stapt zonder hoge randen. De vloer is antislip,  een belangrijk onderdeel van een Molenaar-inloopdouche, zodat je niet snel uitglijdt. Ook zijn er handgrepen voor extra steun. Zo wordt douchen toegankelijk en veilig, vooral voor mensen die wat minder mobiel zijn.

Waarom is douchen in bad zo gevaarlijk?

Douchen in bad kan risicovol zijn, vooral als je wat ouder bent of wat moeilijker beweegt. In en uit bad stappen kan namelijk best lastig zijn door bijvoorbeeld een hoge badrand en de vaak ronde bodem zorgt dat je sneller uitglijdt. Om deze risico's te verminderen, is een inloopdouche een slim alternatief. Die heeft geen hoge randen, waardoor je er makkelijk in en uit stapt, zonder gevaar om uit te glijden. Molenaar Badkamers begrijpt dat veiligheid belangrijk is, daarom hebben ze oplossingen die je badkamer niet alleen veiliger maken, maar ook handiger en mooier. Kies dus voor een inloopdouche en maak je badkamer veiliger én moderner.

Klik hier voor de vijf redenen waarom douchen in bad niet verstandig is.

Hoe zorg je voor een veilige badkamer als je last hebt van een evenwichtsstoornis?

Een veilige badkamer creëren voor mensen met evenwichtsstoornissen, met name bij ouderen, is cruciaal om ongelukken te voorkomen. Evenwichtsstoornissen kunnen diverse oorzaken hebben, zoals leeftijd, medicatie, of medische aandoeningen. Bij het ontwerpen van een badkamer is het essentieel om rekening te houden met specifieke behoeften. Hier zijn enkele tips om de badkamer veilig te maken:

 • Handgrepen en beugels: plaats stevige handgrepen en beugels bij de douche en het toilet voor extra ondersteuning.
 • Kies voor een veilige inloopdouche met antislipdouchevloer, zodat je stevig blijft staan en niet uitglijdt. 
 • Een douchezitje biedt comfort en stabiliteit tijdens het douchen.

Heb je een bad? Molenaar kan dat vrij eenvoudig vervangen door een inloopdouche. Zo’n badkamerrenovatie kan in één dag uitgevoerd worden en maakt het douchen een stuk aangenamer en minder eng. Raadpleeg één van onze adviseurs voor een badkamerontwerp dat specifiek is afgestemd op veiligheid en gemak bij evenwichtsstoornissen.

Door deze maatregelen te nemen, kan de badkamer een veilige en comfortabele ruimte worden, zelfs als je een evenwichtsstoornis hebt. Klik hier voor meer informatie over veilig douchen tijdens een evenwichtsstoornis.

Wat is de levensduur van een veilige inloopdouche?

De levensduur van een veilige inloopdouche kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de mate van onderhoud en de evolutie van design- en technologietrends. Over het algemeen wordt verwacht dat een Molenaar-badkamer tussen de 15 en 20 jaar meegaat.

De keuze van duurzame materialen, regelmatig onderhoud en het vermijden van overmatig vocht kunnen allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur van een inloopdouche. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele renovaties of updates die in de loop der jaren nodig kunnen zijn om de functionaliteit en esthetiek van de badkamer te behouden.

Bij Molenaar Badkamers streven we naar duurzame ontwerpen en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de badkamers die we creëren. Onze experts kunnen ook advies geven over onderhoud en eventuele toekomstige aanpassingen om ervoor te zorgen dat je badkamer er jarenlang prachtig uitziet en goed functioneert.

Hoeveel uur kost het om een veilige inloopdouche in 1 dag te verbouwen?

Een veilige en comfortabele inloopdouche in je badkamer laten plaatsen kan doorgaans binnen een dag gerealiseerd worden, waarbij twee ervaren monteurs betrokken zijn. Dat geldt ook als je je bad door een douche laat vervangen. Een volledige badkamerverbouwing bij Molenaar Badkamers, inclusief meubels en optioneel innovatieve elementen als een Sunshower, wordt doorgaans uitgevoerd binnen een tijdsbestek van 4 tot 5 werkdagen. 

Onze professionele monteurs werken gestructureerd en met oog voor detail, met als doel de overlast voor jou als klant tot een minimum te beperken. Mocht je aanvullende vragen hebben over de duur van jouw specifieke badkamerverbouwing of andere aspecten van het proces, staan wij ter beschikking om je uitgebreider te informeren en te adviseren op basis van jouw wensen en behoeften.