CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Molenaar blog » Vijf tips voor de inrichting van een veilige badkamer

Vijf tips voor de inrichting van een veilige badkamer

Bij het inrichten van een badkamer staat naast veiligheid ook een mooi design centraal. Gelukkig valt er nogal wat te kiezen als het hierop aankomt. Zo wordt een modern ontwerp tegenwoordig veelal vanuit een praktisch oogpunt vormgegeven.
Zo’n praktisch oogpunt wordt al snel gelinkt aan een minimalistische inrichting. Tóch hoeft dat niet automatisch te betekenen dat de algehele indeling dan saai of standaard is. Molenaar geeft daarom graag een aantal tips voor de perfecte badkamer indeling én andere belangrijke punten om over na te denken.

Allereerst. Wanneer u denkt aan een update van uw huidige badkamer, is dit hoogstwaarschijnlijk met een blik gericht op de toekomst. En terecht. Veiligheid is daarin een cruciaal onderdeel, dus daarbij wilt u de beste opties met elkaar afwegen. U hoeft zeker niet te kiezen tussen het een of het ander, want laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat. Die twee gaan prima samen.

1. Verbouwen of aanpassen?

Bent u uw eigen badkamer beu en daarom wel toe aan wat nieuws? Een rigoureuze verbouwing is echt niet altijd nodig. Kijk bijvoorbeeld eens naar de huidige indeling. Voldoet deze – en dan moet u even door de bestaande inrichting heen kijken – aan uw wensen? Zo ja, dan is het onverstandig om hieraan te sleutelen. Het scheelt namelijk een hoop tijd (en kosten) wanneer het reeds geïnstalleerde leidingwerk niet verlegd hoeft te worden.

2. Een veilige én aantrekkelijke badkamer

Dat kan bij Molenaar. Bij iedere badkamer die we opleveren, staat veiligheid sowieso op de eerste plaats. Daarbij kunt u denken aan de toevoeging van onderstaande hulpmiddelen:

 • Douchestoel
 • Douche met lage instap
 • Wandbeugels
 • Antislip vloer
 • Badlift
 • Badplank
 • Verhoogd toilet voor extra comfort

 

Natuurlijk beslist uzelf in hoeverre bovenstaande onderdelen gewenst zijn voor uw persoonlijke situatie. Naast deze levensloopbestendige hulpmiddelen, heeft Molenaar vier badkamercollecties met daarin voor ieder wat wils. Hier leest u alles over onze basiscollectie Primair tot en met de meest uitgebreide, genaamd Deluxe.

3. Kleuren en verlichting

Om u alvast enigszins te adviseren bij de keuze van uw ideale badkamer, kunnen we een badkamer met gebruik van lichte en neutrale kleuren zeker aanbevelen. Deze zijn tijdloos én zorgen er doorgaans voor dat het geheel ruimtelijker oogt. Dat gezegd hebbende; wat dacht u van verlichting? Een enkele plafondlamp heeft waarschijnlijk niet het gewenste effect en goed zicht is absoluut van belang in deze ruimte. Bovendien heeft een bepaald type licht vanzelfsprekend ook invloed op de sfeer. Onze adviseurs geven u graag advies over de best passende verlichting in uw badkamer.

4. Creëer een ruimtelijk gevoel

Een comfortabele badkamer staat meestal gelijk aan voldoende bewegingsruimte, maar de grove contouren van een bad of douche kunnen het design (en gebruiksgemak) van de gehele ruimte behoorlijk in de weg staan. Het gebruik van een glazen douchewand voorkomt dat het beoogde ontwerp wordt doorbroken.

5. Combineer bad- en douche

Heeft u een bad én douche in uw badkamer? Zonde van de ruimte! Combineer ze, zodat er meer bewegingsvrijheid ontstaat én er eventueel ook nog een extra opbergrek bij past. Met de laatste optie zorgt u er tegelijkertijd voor dat slingerende handdoeken, washandjes of andere accessoires netjes opgeborgen kunnen worden. Opgeruimd staat netjes!

In één minuut ontdekken of uw huidige badkamer en indeling nog veilig genoeg zijn? Doe dan hier de veilige badkamertest.

Op de hoogte blijven hoe u veilig kunt blijven douchen? Mis geen informatie.

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en u wordt op de hoogte gehouden van:

 • Tips om veilig te blijven douchen
 • Acties en aanbiedingen
 • De veilige badkamer oplossingen
 • Nieuwe collecties en producten

 

Schrijf u dan nu in voor de e-mailnieuwsbrief van Molenaar en mis geen informatie over veiligheid in de badkamer.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen