Modern design badkamer met zwarte radiator en hangend wit toilet

Molenaar
Badkamer verbouwen

Gratis Inspiratie magazine

Showroom in de buurt vinden

Jouw badkamer verbouwen inclusief montage

Een nieuwe badkamer is een spannend project. Je wilt graag weten wat alles gaat kosten en hoe lang een renovatie duurt. Bij Molenaar zijn we gespecialiseerd in razendsnelle verbouwingen in één dag, inclusief montage. Zet jouw wensen op papier en laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden.

Hoe lang duurt het om een badkamer te verbouwen?

Veilig onder de douche stappen, dát is wat je wilt. De oplossing is een toekomstbestendige badkamer met ruime inloopdouche en antislipvloer. Bij Molenaar begrijpen wij de waarde van comfort en veiligheid, daarom zorgen we dat je zo snel mogelijk kunt genieten van een nieuwe badkamer(aanpassing). 


 

Een complete badkamer verbouwen duurt bij ons meestal vier tot vijf werkdagen, met twee ervaren monteurs. Een kleinere renovatie, zoals het vervangen van een douche of bad door een inloopdouche, doen we in één dag. We streven naar efficiëntie en precisie voor een topresultaat.

Wat kost de verbouwing van een badkamer?

De kosten van een nieuwe badkamer bij Molenaar hangen af van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij ons zijn de genoemde prijzen áltijd inclusief montage door onze vakkundige monteurs. 

Een gemiddelde prijsindicatie voor een badkamerrenovatie bij Molenaar ligt tussen € 5.990 en € 30.000. Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke wensen te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget.
 

 

Kleine badkamer
kosten

Overweeg je een kleine kamer te laten verbouwen en ben je benieuwd naar de kosten? Bij Molenaar begrijpen we dat het renoveren van een compacte ruimte een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die passen bij jouw budget en behoeften. Of je nu op zoek bent naar slimme opbergmogelijkheden, ruimtebesparende indelingen of moderne en betaalbare materialen, wij helpen je om het meeste uit jouw kleine badkamer te halen. Zo wordt de dagelijkse badkamerroutine nog leuker én kun je langer genieten van je fijne thuis.

Je badkamer verbouwen, Welk type past bij mij?

Van een veilige inloopdouche tot complete badkameraanpassing: Molenaar heeft een oplossing voor ieder type badkamer. Welke badkamerverbouwing het allerbest past, hangt af van jouw wensen en behoeften.

Badkamer opknappen zonder oude tegels te verwijderen

Wil je je huidige badkamer opknappen zonder de oude tegels te verwijderen? Dat kan! Bij Molenaar bieden we innovatieve oplossingen om je badkamer een frisse uitstraling te geven zonder gedoe met sloopwerk. Met onze renovatietechnieken kunnen we nieuwe wandpanelen in de stijl die mooi vindt rechtstreeks over de bestaande tegels plaatsen, waardoor je tijd en kosten bespaart. Zo kun je snel genieten van een vernieuwde badkamer, zonder de rompslomp van een traditionele renovatie. 

ONTVANG HET 
GRATIS INSPIRATIEMAGAZINE

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_Natasja

Een badkamer verbouwen: waar begin ik?

Bij Molenaar begrijpen we hoe ingrijpend een badkamerverbouwing kan zijn. Daarom zijn wij er van begin tot eind voor je: van inspiratie tot advies en van installatie tot controle. We begeleiden je stap voor stap, zodat jouw badkamerdromen werkelijkheid worden.

01
Inspireren 


02
Adviseren


03
Installeren


04
Controleren

Stap 1: inspireren

Ontdek de perfecte badkamerstijl bij Molenaar. Of je nu van modern, industrieel of landelijk houdt, bij ons vind je inspiratie en mogelijkheden om jouw droombadkamer te realiseren. Laat je verrassen door onze diverse stijlen en creëer een badkamer die helemaal bij jou past!

 

 

Stap 2: adviseren

Bij Molenaar hebben we alles onder controle, van begin tot eind. Ons team van ervaren adviseurs begeleidt je tijdens het hele proces. We luisteren naar jouw specifieke wensen en behoeften en vertalen deze naar een deskundig advies, inclusief een scherpe offerte en mooie 3D-tekening. Zo krijg je een duidelijk beeld van jouw badkamerverbouwing.


Stap 3: installeren

Bij Molenaar beseffen we dat het installeren van een badkamer vakmanschap vereist. Daarom investeren we in onze monteurs door ze intern op te leiden. Hier krijgen ze niet alleen relevante technische kennis, maar ook de benodigde vaardigheden voor het verbouwen van badkamers. Zo kunnen we jou de hoogste kwaliteit en vakmanschap garanderen.
 

 

Stap 4: controleren

Molenaar levert kwaliteit. Mocht er tijdens een badkamerverbouwing toch iets fout gaan, lossen wij dit altijd goed op. Zo zorgen we ervoor dat elke nieuwe badkamer volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Laat je inspireren en kies je eigen stijl

Zelf doen of laten verbouwen? 

Ben je aan het twijfelen tussen zelf je badkamer verbouwen of het laten doen? Bij Molenaar begrijpen we dat deze beslissing niet altijd eenvoudig is. Zelf verbouwen kan kosten besparen, maar kan ook leiden tot stress en uitdagingen. Aan de andere kant garandeert een professionele verbouwing door onze vakkundige monteurs hoogwaardige resultaten. Met onze complete service ontzorgen we je van a tot z: van (thuis)advies en inmeten tot razendsnelle plaatsing, zonder hak- en breekwerk. Wij helpen je graag tijdens een gratis adviesgesprek, zodat jij de állerbeste keuze maakt.  

Maak een afspraak in de showroom of bij jou thuis

Wil je graag persoonlijk advies en inspiratie opdoen voor jouw nieuwe badkamer? Maak dan een afspraak in onze showroom, of bij jou thuis! Onze ervaren adviseurs staan klaar om samen met jou de mogelijkheden te bespreken en een 3D-ontwerp te maken dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Tijdens het gesprek nemen we uitgebreid de tijd om alle details te bespreken en krijg je een vrijblijvende offerte. Of je nu op zoek bent naar een kleine opfrisbeurt of een complete badkamerverbouwing, wij helpen je dolgraag op weg.

Meer informatie? Ontvang ons gratis magazine

Veelgestelde vragen

Wat kost een verbouwing van een badkamer?

De kosten van een badkamerrenovatie of -verbouwing bij Molenaar Badkamers variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs: 

 1. Wat wil je renoveren? Hoe meer wensen, hoe duurder het wordt;
 2. De gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche;
 3. De keuze voor een badkamerstijl en/of een luxe badkamerelement als een Sunshower;
 4. De hoeveelheid arbeid die nodig is voor de badkamerrenovatie.

De kosten van een nieuwe badkamer bij Molenaar

De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt, inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en regendouche. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van luxe elementen als een Sunshower kan de prijs oplopen.

Een gemiddelde prijsindicatie voor een badkamerrenovatie bij Molenaar ligt tussen € 5.990 en € 30.000. Het is echter belangrijk om te weten dat deze bedragen slechts een algemene schatting zijn. De daadwerkelijke prijs van je aanpassing stellen we vast tijdens het adviesgesprek. 

Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat is de volgorde van het verbouwen van de badkamer?

Bij Molenaar Badkamers verloopt een badkamerverbouwing volgens een gestructureerde aanpak om ervoor te zorgen dat we jouw droombadkamer mogelijk kunnen maken. Hier is de algemene volgorde van de badkamerverbouwing bij Molenaar:

 1. Eerst vindt een adviesgesprek plaats, aan huis of in één van de Molenaar-showrooms. Tijdens dit gesprek bepaal je met de adviseur welke badkameroplossing bij je past. De adviseur laat een 3D-ontwerp zien van de nieuwe badkamer(aanpassing) in overstemming met jouw stijl en functionele eisen. Op basis van het ontwerp krijg je een offerte.
 2. Akkoord met de badkamer? Dan komt er een inmeter langs bij je thuis om de badkamer nauwkeurig op te meten. 
 3. Op de afgesproken datum vindt de badkamerrenovatie plaats. De monteurs vervangen je oude bad of douche voor een inloopdouche of passen een volledige badkamerrenovatie toe. De montage van een inloopdouche gebeurt in één dag, een volledige badkamerverbouwing duurt maximaal vijf werkdagen. 
 4. De badkamer is gereed! Mocht je vragen hebben over de badkamer of ben je ergens niet helemaal tevreden over, neem dan contact met ons op. 

Hoe pak je de verbouwing van een badkamer aan?

Als je de badkamer wilt verbouwen of aanpassen is het handig om een aantal dingen voor te bereiden. Een vijftal stappen voor een succesvolle aanpak:

 1. Stel een realistisch budget vast, inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en onvoorziene uitgaven.
 2. Maak een lijst van essentiële elementen en extra wensen voor je nieuwe badkamer.
 3. Verzamel ideeën en inspiratie voor het ontwerp en de indeling van je badkamer.
 4. Vraag een inspiratiemagazine aan bij Molenaar en kijk of ons aanbod aansluit op jouw wensen. 
 5. Zo ja? Plan een adviesgesprek bij Molenaar en laat jouw ideeën door de adviseur uitwerken.
 6. Keur het definitieve ontwerp goed als je tevreden bent en plan de datum van de verbouwing.

Wat is het duurste aan een badkamer?

Het duurste aan een badkamer zijn vaak de kosten voor hoogwaardige materialen en gespecialiseerde arbeid. Hier zijn enkele specifieke aspecten die de kosten kunnen beïnvloeden: de gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche, de keuze voor een specifieke collectie of badkamerstijl en de hoeveelheid arbeid die nodig is voor een badkamerrenovatie. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage.

Waarom is een badkamer zo duur?

Een badkamer kan prijzig zijn om verschillende redenen. Allereerst spelen de kosten van hoogwaardige materialen een grote rol, vooral als je kiest voor duurzame en luxe opties. Daarnaast omvat de installatie van wandpanels, vloerpanelen of -tegels en andere componenten vakmanschap en nauwkeurigheid, wat de prijs kan verhogen.

Ontwerpaspecten, zoals maatwerk en unieke ontwerpelementen, dragen ook bij aan de kosten. Daarnaast hebben technologische voorzieningen, zoals geavanceerde douchesystemen of slimme badkamerapparaten als een Sunshower of Warmth Panel, hun prijskaartje.

Een belangrijke factor zijn ook de arbeidskosten, aangezien gespecialiseerde vakmensen nodig zijn voor de installatie van de badkamer. Over het algemeen reflecteert de prijs van een badkamer de investering in kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap om een comfortabele en functionele ruimte te creëren.

Wat kost een compleet nieuwe badkamer?

Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer. Inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en heerlijke regendouche. Kies de stijl die bij je past en geniet van de badkamer waar jij je thuis in voelt.

Ben je benieuwd naar de prijs van een complete aanpassing voor jouw badkamer, volledig in je eigen stijl? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.