CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Duurzaam douchen

Home » Badkamer inspiratie » Water besparen in huis

7 tips om water te besparen

In Nederland hebben we schoon en goed drinkwater dat altijd beschikbaar is. Hoewel dit bijna een vanzelfsprekendheid lijkt, is dat zeker niet het geval. Met de huidige klimaatverandering is het goed mogelijk dat water binnenkort schaarser wordt. Het is daarom belangrijk om bewust om te gaan met water. In dit artikel leest u 7 tips waarop u gemakkelijk water kunt besparen!

1. Laat de kraan niet lopen

Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen of handen wassen! Hoewel het voelt alsof de kraan maar heel even aanstaat, spoelt u tijdens twee minuten tandenpoetsen al meer dan 40 liter water weg. Dat is zonde!

2. Douche korter

Een gemiddelde douchebeurt duurt 8,3 minuten. In deze tijd verbruikt u ongeveer 70 liter drinkwater. Door een minuutje korter te douchen, bespaart u al gauw 2.200 liter water per persoon per jaar!

3. Waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop is het gemakkelijk om water te besparen. De douchekop vermengt lucht onder hoge druk met water, waardoor het water met hogere druk uit de douchekop stroomt en de waterdruppels groter worden. Zo is er minder water nodig voor een douchebeurt.

Fris het Voorjaar
in met Molenaar

4. Thermostaatkraan

Met een thermostaatkraan is het water veel sneller op de juiste temperatuur, waardoor u geen water verspilt aan het opwarmen van de douche. Bovendien stelt u vooraf een maximale temperatuur in, waardoor de kraan nooit te heet staat. Dat bespaart een hoop energie!

5. Vervang lekkende kranen tijdig

Een lekkende kraan in huis? Dicht het lek zo snel mogelijk af! Hoewel u het misschien niet doorheeft, druppelt er ongemerkt een behoorlijk bedrag aan water weg. Dat is flinke waterverspilling.

6. Spoel door met de kleine knop op het toilet

Wist u dat een derde van de Nederlanders nooit de kleine knop op het toilet gebruikt? En dat terwijl er bij het doorspoelen met de kleine knop, de helft minder water gebruikt wordt dan bij gebruik van de grote knop. Onthoud dus: kleine boodschap, kleine knop! 😉

7. Vervang het bad door een douche

In een vol bad gaat al snel 140 liter water. Dat is veel meer water dan u gebruikt voor een douchebeurt, en al helemaal als de douche voorzien is van een waterbesparende douchekop.

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.