CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Veilige badkamer voor ouderen

  • Uw oude bad of douche eruit, Veilige Molenaar douche erin
  • Zonder ingrijpende verbouwing en in 1 dag
  • Volledig op maat ontwerp en uitvoering
  • Badkamer wordt douche-klaar opgeleverd
  • Eigen team van opgeleide Molenaar professionals
  • CBW garantie
Home » Badkamer inspiratie » Senioren badkamer

Senioren badkamer vergroot veiligheid en comfort

De badkamer is misschien wel de belangrijkste woningaanpassing als u ouder wordt. Bij een standaard badkamer zijn lang niet alle onderdelen veilig en gebruiksvriendelijk. Wist u dat ieder jaar meer dan 4.230, voornamelijk senioren, in het ziekenhuis belanden door een val in de badkamer? U doet er daarom verstandig aan om de badkamer op tijd aan te passen naar een veilige en comfortabele badkamer. Molenaar heeft een senioren badkamer concept speciaal voor ouderen ontwikkelt waarbij veiligheid, comfort en gebruikersgemak centraal staan. Wij regelen uw badkamer renovatie zonder grote verbouwing tot een veilige badkamer, en dat binnen 1 dag. Wij vervangen uw oude bad of douchecabine door een comfortabele inloopdouche die aan al uw wensen en behoeften voldoet. Tevens kunnen wij de badkamer vloer, wanden en wastafelmeubel aanpassen. U kunt met een aangepaste badkamer thuis blijven wonen en onbezorgd veilig douchen.

Gratis inspiratiegids aanvragen

Altijd een badkamer die bij u past

Wij kunnen een senioren badkamer ontwerpen die voldoet aan al uw wensen en behoeften. Naarmate het ouder worden krijgen mensen, met name ouderen, andere behoeften als het gaat om de badkamer.  Door het veiliger maken van zoveel badkamers de afgelopen jaren en het adviseren van enkele honderden klanten per maand, durven we te zeggen dat we weten waar een badkamer voor ouderen aan moet voldoen.

1. Veiligheid hoogste prioriteit
2. In 1 keer goed geplaatst
3. Gebruikersgemak
4. Montage door een vast team van professionals
5. Stijvolle look

Wij kunnen een senioren badkamer ontwerpen die voldoet aan al uw wensen en behoeften. Naarmate het ouder worden krijgen mensen, met name ouderen, andere behoeften als het gaat om de badkamer. Mogelijk heeft u ideeën voor het aanpassen van de badkamer. Wij komen graag bij u langs om deze wensen en behoeften te bespreken.

Gratis adviesgesprek
Bad of douche eruit, Molenaar douche erin. Truc van één dag!

Senioren badkamer: Veiligheid hoogste prioriteit

Bij het plaatsen van badkamers voor ouderen houden we altijd rekening met veiligheid en gebruikersgemak. Douchegarnituur, handgrepen en eventueel een douchestoel wordt altijd op de juiste hoogte geplaatst voor optimaal comfort. Of u nu een grote of kleine badkamer heeft, wij houden altijd rekening met voldoende bewegingsvrijheid.

1
2
3
4
5
6
1. Zeer lage instap
2. Veilige antislip vloer
3. Handige douchestoel
4. Stevige wandbeugels
5. Cooltouch thermostaatkraan
6. Voldoende bewegingsruimte

Ontvang gratis de inspiratiegids

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen
  • Jaarlijks meer dan 15.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.

Senioren badkamer afmeting en indeling

Of u nu een kleine of grote badkamer heeft, elke badkamer kan aangepast worden naar een veilige- en toekomstbestendige badkamer. De afmeting van uw badkamer is wel bepalend voor de mogelijkheden. De aangepaste badkamer wordt volledig op maat gemaakt voor ouderen op basis van de mogelijkheden en uw wensen en behoeften. Allereerst is het belangrijk om voldoende bewegingsruimte douche te creëren. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen in de douche, zeker voor ouderen die slecht ter been zijn of een verminderde mobiliteit hebben. Ook is er ruimte voor het aanbrengen van een opklapbare douchestoel. Daarnaast adviseren wij een lage instap douche instap zonder hoogte verschil tussen de badkamervloer en de douche. U kunt kiezen om de tegelvloer door te laten lopen in de douche met een afvoergoot. Maar er zijn tegenwoordig ook vlakke douchebakken in diverse formaten die ingebouwd worden in de vloer en hetzelfde resultaat opleveren.