CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Veilige badkamer voor ouderen

 • Een ruimte toegankelijke inloopdouche
 • Een lage instap
 • Een vloer war u grip op heeft
 • Steunpunten voor extra houvast
 • Geen scherpe randen of te hete kranen
 • Onderhoudsvriendelijke materialen

 

Home » Badkamer inspiratie » Senioren badkamer

Bent u toe aan een nieuwe badkamer voor senioren?

Hoort u ook bij die helft van alle volwassenen in Nederland die de vijftig is gepasseerd? Dan kunt u wellicht beamen dat ouder worden veel mooie kanten heeft, maar zeker ook een aantal risico’s. Senioren vallen vaker in de badkamer en als ze vallen zijn de consequenties doorgaans ernstiger dan toen ze nog piepjong waren. Met het oog op valpreventie kan het beruchte keukentrapje worden vermeden, maar lekker en veilig douchen wil iedereen het liefst zelfstandig blijven doen. Helemaal nu men gemiddeld genomen langer thuis blijft wonen. Bekijk hieronder veilige badkamer oplossingen van Molenaar.

Ontvang de gratis brochure

 • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
 • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
 • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.

Molenaar Badkamer: Veilig, ruim en comfortabel

Wij kunnen een senioren badkamer ontwerpen die voldoet aan al uw wensen en behoeften. Een veilige en onderhoudsarme badkamer van Molenaar voldoet in elk geval aan de volgende voorwaarden:

 • Een ruimte toegankelijke inloopdouche
 • Een lage instap
 • Een vloer war u grip op heeft
 • Steunpunten voor extra houvast
 • Geen scherpe randen of te hete kranen
 • Onderhoudsvriendelijke materialen                                                                                         

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen we ook een douchezitje of een extra douchekop plaatsen.

Dit is de reden waarom steeds meer senioren ervoor kiezen hun bestaande badkamer te vervangen door een veilige senioren douche. En daarnaast is het ook nog leuk om uw verouderde badkamer te moderniseren, toch? Helemaal als dat zonder een grote verbouwing en binnen een dag geregeld kan worden! Wij komen graag bij u langs om deze wensen en behoeften te bespreken.

Gratis adviesgesprek

Senioren badkamer vergroot veiligheid en comfort

De badkamer is misschien wel de belangrijkste woningaanpassing als u ouder wordt. Bij een standaard badkamer zijn lang niet alle onderdelen veilig en gebruiksvriendelijk. Wist u dat ieder jaar meer dan 4.230, voornamelijk senioren, in het ziekenhuis belanden door een val in de badkamer? U doet er daarom verstandig aan om de badkamer op tijd aan te passen naar een veilige en comfortabele badkamer. Molenaar heeft een senioren badkamer concept speciaal voor ouderen ontwikkelt waarbij veiligheid, comfort en gebruikersgemak centraal staan. Wij regelen uw badkamer renovatie zonder grote verbouwing tot een veilige badkamer, en dat binnen 1 dag. Wij vervangen uw oude bad of douchecabine door een comfortabele inloopdouche die aan al uw wensen en behoeften voldoet. Tevens kunnen wij de badkamer vloer, wanden en wastafelmeubel aanpassen. U kunt met een aangepaste badkamer thuis blijven wonen en onbezorgd veilig douchen.

Gratis inspiratiegids aanvragen
Bad of douche eruit, Molenaar douche erin. Truc van één dag!

Senioren badkamer: Veiligheid hoogste prioriteit

Bij het plaatsen van badkamers voor ouderen houden we altijd rekening met veiligheid en gebruikersgemak. Douchegarnituur, handgrepen en eventueel een douchestoel wordt altijd op de juiste hoogte geplaatst voor optimaal comfort. Of u nu een grote of kleine badkamer heeft, wij houden altijd rekening met voldoende bewegingsvrijheid.

1
2
3
4
5
6
1. Zeer lage instap
2. Veilige antislip vloer
3. Handige douchestoel
4. Stevige wandbeugels
5. Cooltouch thermostaatkraan
6. Voldoende bewegingsruimte

Senioren badkamer afmeting en indeling

Of u nu een kleine of grote badkamer heeft, elke badkamer kan aangepast worden naar een veilige- en toekomstbestendige badkamer. De afmeting van uw badkamer is wel bepalend voor de mogelijkheden. De aangepaste badkamer wordt volledig op maat gemaakt voor ouderen op basis van de mogelijkheden en uw wensen en behoeften. Allereerst is het belangrijk om voldoende bewegingsruimte douche te creëren. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen in de douche, zeker voor ouderen die slecht ter been zijn of een verminderde mobiliteit hebben. Ook is er ruimte voor het aanbrengen van een opklapbare douchestoel. Daarnaast adviseren wij een lage instap douche instap zonder hoogte verschil tussen de badkamervloer en de douche. U kunt kiezen om de tegelvloer door te laten lopen in de douche met een afvoergoot. Maar er zijn tegenwoordig ook vlakke douchebakken in diverse formaten die ingebouwd worden in de vloer en hetzelfde resultaat opleveren.