CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Veilige badkamer voor senioren

 • 11.752 tevreden klanten gingen u voor
 • CBW garantie
 • Eigen team van opgeleide Molenaar professionals
 • Badkamer wordt douche-klaar opgeleverd
 • Volledig op maat ontwerp en uitvoering
 • Zonder ingrijpende verbouwing

 

Weten of wij u ook in 1 dag kunnen helpen?

Doe de situatiecheck  Inspiratiegids ontvangen

Home » Badkamer inspiratie » Senioren badkamer

Senioren badkamer vergroot veiligheid en comfort

De badkamer is misschien wel de belangrijkste woningaanpassing als u ouder wordt. Bij een standaard badkamer zijn lang niet alle onderdelen veilig en gebruiksvriendelijk. Wist u dat ieder jaar meer dan 4.230, voornamelijk senioren, in het ziekenhuis belanden door een val in de badkamer? U doet er daarom verstandig aan om de badkamer op tijd aan te passen naar een veilige en comfortabele badkamer. Molenaar heeft een senioren badkamer concept speciaal voor ouderen ontwikkelt waarbij veiligheid, comfort en gebruikersgemak centraal staan. Wij regelen uw badkamer renovatie zonder grote verbouwing tot een veilige badkamer, en dat binnen 1 dag. Wij vervangen uw oude bad of douchecabine door een comfortabele inloopdouche die aan al uw wensen en behoeften voldoet. Tevens kunnen wij de badkamer vloer, wanden en wastafelmeubel aanpassen. U kunt met een aangepaste badkamer thuis blijven wonen en onbezorgd veilig douchen.

Adviesgesprek     Inspiratiegids ontvangen

Badkamer aanpassen voor senioren (video)

Molenaar biedt diverse oplossingen om uw badkamer veilig aan te passen voor senioren. Van bad naar douche is de meest voorkomende aanpassing in de badkamer bij ouderen. Door het toepassen van een aantal slimmigheden blijft de badkamer comfortabel, óók als u wat slechter ter been bent. Wij laten u graag alle mogelijkheden zien om uw badkamer aan te passen naar een veilige senioren badkamer. Bekijk hieronder de video.

Senioren badkamer ontwerpen naar uw wensen

Wij kunnen een senioren badkamer ontwerpen die voldoet aan al uw wensen en behoeften. Naarmate het ouder worden krijgen mensen, met name ouderen, andere behoeften als het gaat om de badkamer. Mogelijk heeft u ideeën voor het aanpassen van de badkamer. Wij komen graag bij u langs om deze wensen en behoeften te bespreken. Onze adviseurs kunnen u verschillende voorbeelden, mogelijkheden en materiaal- en stijlkeuzes laten zien. Vervolgens kunnen we een ontwerp maken van de aangepaste badkamer. Bij het ontwerpen van senioren badkamers houden we altijd rekening met veiligheid en gebruikersgemak. Douchegarnituur, handgrepen en eventueel een douchestoel wordt altijd op de juiste hoogte geplaatst voor optimaal comfort. Of u nu een grote of kleine badkamer heeft, wij houden altijd rekening met voldoende bewegingsvrijheid.

1
2
3
4
5
6
1. Zeer lage instap
2. Veilige antislip vloer
3. Handige douchestoel
4. Stevige wandbeugels
5. Cooltouch thermostaatkraan
6. Voldoende bewegingsruimte

Ontvang gratis de inspiratiegids

 • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen
 • Jaarlijks meer dan 15.000 keer aangevraagd.
 • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.

Senioren badkamer afmeting en indeling

Of u nu een kleine of grote badkamer heeft, elke badkamer kan aangepast worden naar een veilige- en toekomstbestendige badkamer. De afmeting van uw badkamer is wel bepalend voor de mogelijkheden. De aangepaste badkamer wordt volledig op maat gemaakt voor ouderen op basis van de mogelijkheden en uw wensen en behoeften. Allereerst is het belangrijk om voldoende bewegingsruimte douche te creëren. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen in de douche, zeker voor ouderen die slecht ter been zijn of een verminderde mobiliteit hebben. Ook is er ruimte voor het aanbrengen van een opklapbare douchestoel. Daarnaast adviseren wij een lage instap douche instap zonder hoogte verschil tussen de badkamervloer en de douche. U kunt kiezen om de tegelvloer door te laten lopen in de douche met een afvoergoot. Maar er zijn tegenwoordig ook vlakke douchebakken in diverse formaten die ingebouwd worden in de vloer en hetzelfde resultaat opleveren.

Hoe wilt u de badkamer aanpassen?

Senioren badkamer met een inloopdouche

Het huidige bad vervangen door een inloopdouche of douchecabine met lage instap is vaak de eerste en de belangrijkste aanpassing die wordt doorgevoerd in een senioren badkamer. U heeft de keuze uit verschillende type veiligheidsglas en antislip douchebakken, wandpanelen in diverse motieven en allerlei opties om veilig en comfortabel te blijven douchen. Alle materialen zijn met zorg geselecteerd en van uitstekende kwaliteit.

Meer informatie

Senioren badkamer met infraroodsauna

Ouderen krijgen regelmatig te maken met stramme spieren, pijnlijke botten en altijd koud. Ouder worden kent zijn voor- en nadelen. Wij bieden diverse oplossingen om deze ongemakken tegen te gaan. Bij een senioren badkamer adviseren wij u over comfort verhogende onderdelen waardoor elke morgen een goede morgen zal zijn.

Bijvoorbeeld de unieke combinatie van een inloopdouche met een infraroodsauna. De infraroodstralers van de infraroodcabine verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een traditionele sauna.

Meer informatie

Senioren badkamer met instapbad

Molenaar biedt een fraaie en veilige oplossing met een comfortabel instapbad in uw senioren badkamer, welke ook als douche kan worden gebruikt. We noemen het daarom ook wel een douchebad. Wij plaatsen het instapbad binnen 1 dag op de plaats van uw oude bad of douche.

Meer informatie

Bezoek één van
onze inspiratiecentra

Bezoek één van
onze inspiratiecentra

 • Bekijk diverse badkamer opstellingen
 • Deskundig advies op maat
 • Heerlijke koffie en gratis parkeren.