Luxe thermostaatkraan met chromen handdouche en aqua potjes Douglas

Duurzaam douchen

7 tips om duurzaam te douchen

Een uitgebreide douche, je haren wassen. Zonder dat je het doorhebt, stromen er liters weg. Door klimaatverandering is het meer dan ooit belangrijk om bewust met water om te gaan. Ontdek hoe je comfortabel doucht en tegelijk energie en geld bespaart.

Tip 1: 
Laat de kraan niet lopen

Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen of handen wassen. Hoewel het voelt alsof de kraan maar heel even aanstaat, spoel je tijdens twee minuten tandenpoetsen al meer dan 40 liter water weg. Dat is zonde!


Tip 2: 
Douche korter

Een gemiddelde douchebeurt duurt 8,3 minuten. In deze tijd verbruik je ongeveer 70 liter drinkwater. Door een minuutje korter te douchen, bespaar je al gauw 2.200 liter water per persoon per jaar! Tip: een douchetimer helpt je herinneren om maximaal 5 minuten te douchen.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Tip 3: 
Waterbesparende douchekop

Een douchekop die waterbesparend is laat maximaal 7,2 liter water per minuut door (bron: Milieu Centraal). Dit scheelt jaarlijks zo'n 32 euro per persoon. Hoe het werkt? De douchekop vermengt lucht onder hoge druk met water, waardoor het water met hogere druk uit de douchekop stroomt en de druppels groter worden. Zo is er minder water nodig voor een douchebeurt.

Tip 4: 
Thermostaatkraan

Met een thermostaatkraan is het water veel sneller op de juiste temperatuur, waardoor je geen water verspilt aan het opwarmen van de douche. Bovendien stel je vooraf een maximale temperatuur in, waardoor de kraan nooit te heet staat. Dat bespaart een hoop energie!

Tip 5: 
Vervang lekkende kranen tijdig

Een lekkende kraan in huis? Dicht het lek zo snel mogelijk af! Hoewel je het misschien niet door hebt, druppelt er ongemerkt een behoorlijk bedrag aan water weg. Dat is flinke waterverspilling. 


Tip 6: 
Spoel door met de kleine knop op het toilet

Wist je dat een derde van de Nederlanders nooit de kleine knop op het toilet gebruikt? En dat terwijl er bij het doorspoelen met de kleine knop, de helft minder water gebruikt wordt dan bij gebruik van de grote knop. Onthoud dus: kleine boodschap, kleine knop! 😉

Tip 7: 
Vervang het bad door een douche

In een vol bad gaat al snel 110 liter water. Dat kost ruim 3 keer zoveel water en energie als een douche van 5 minuten (bron: Milieu Centraal)! Je bad vervangen voor een (toekomstbestendige) inloopdouche is dus geen gek idee.

GERELATEERDE BLOGS

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Molenaar nieuwsbrief

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE