Luxe thermostaatkraan met chromen handdouche en aqua potjes Douglas

Duurzaam douchen

7 tips om water te besparen

In Nederland hebben we schoon en goed drinkwater dat altijd beschikbaar is. Hoewel dit bijna een vanzelfsprekendheid lijkt, is dat zeker niet het geval. Met de huidige klimaatverandering is het goed mogelijk dat water binnenkort schaarser wordt. Het is daarom belangrijk om bewust om te gaan met water. In dit artikel lees je 7 tips waarop je gemakkelijk water kunt besparen!

Tip 1: 
Laat de kraan niet lopen

Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen of handen wassen! Hoewel het voelt alsof de kraan maar heel even aanstaat, spoel je tijdens twee minuten tandenpoetsen al meer dan 40 liter water weg. Dat is zonde!


Tip 2: 
Douche korter

Een gemiddelde douchebeurt duurt 8,3 minuten. In deze tijd verbruik je ongeveer 70 liter drinkwater. Door een minuutje korter te douchen, bespaar je al gauw 2.200 liter water per persoon per jaar!

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Tip 3: 
Waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop is het gemakkelijk om water te besparen. De douchekop vermengt lucht onder hoge druk met water, waardoor het water met hogere druk uit de douchekop stroomt en de waterdruppels groter worden. Zo is er minder water nodig voor een douchebeurt.

Tip 4: 
Thermostaatkraan

Met een thermostaatkraan is het water veel sneller op de juiste temperatuur, waardoor je geen water verspilt aan het opwarmen van de douche. Bovendien stel je vooraf een maximale temperatuur in, waardoor de kraan nooit te heet staat. Dat bespaart een hoop energie!

Tip 5: 
Vervang lekkende kranen tijdig

Een lekkende kraan in huis? Dicht het lek zo snel mogelijk af! Hoewel je het misschien niet door hebt, druppelt er ongemerkt een behoorlijk bedrag aan water weg. Dat is flinke waterverspilling. 


Tip 6: 
Spoel door met de kleine knop op het toilet

Wist je dat een derde van de Nederlanders nooit de kleine knop op het toilet gebruikt? En dat terwijl er bij het doorspoelen met de kleine knop, de helft minder water gebruikt wordt dan bij gebruik van de grote knop. Onthoud dus: kleine boodschap, kleine knop! 😉

Tip 7: 
Vervang het bad door een douche

In een vol bad gaat al snel 140 liter water. Dat is veel meer water dan je gebruikt voor een douchebeurt, en al helemaal als de douche voorzien is van een waterbesparende douchekop. 

GERELATEERDE BLOGS

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Molenaar nieuwsbrief

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE