Walking Football

Zorg dragen voor de wereld van morgen

Molenaar 
en Walking Football

Een balletje trappen alleen voor jongeren? Welnee! Walking Football is een nieuwe vorm van voetbal waarbij rennen niet is toegestaan. Voetballen in wandeltempo dus! Deze aangepaste spelvorm is zeer geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder gevaar voor blessures willen blijven bewegen. Bovendien biedt voetballen in teamverband uitstekende mogelijkheden om sociale contacten op te doen.

Van wens tot WK

Walking Football is ontstaan vanuit de gemeenschappelijke gedachte van het Nationaal Ouderenfonds en de Stichting Meer dan Voetbal, om voetbal voor alle leeftijdsgroepen toegankelijk te maken. Na het aanhaken van verschillende partijen, zoals de Eredivisie en de KNVB, ontstond OldStars: een initiatief voor senioren om samen actief te blijven. De spelregels voor de voetbalcompetitie werden opgesteld en Walking Football was een feit! Inmiddels is OldStars uitgegroeid tot een groot succes. In 2018 heeft zelfs het eerste WK Walking Football plaatsgevonden in Engeland.

 

Actief ouder worden

Wij vinden het belangrijk dat senioren op een leuke manier fit, gezond en energiek kunnen blijven. Daarom is Molenaar trotse sponsor van het Walking Football team in de gemeente Nunspeet. Er zijn Walking Footballclubs in heel Nederland. Iedereen is welkom, ook als je nog nooit gevoetbald hebt. Ben je meer een basketballer of hockeyer? Ook hier bestaan ‘Walking’ varianten van. Bekijk de mogelijkheden in jouw gemeente hier.