CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Molenaar blog » Douchen in bad: 5 redenen om dit niet te doen

Douchen in bad: 5 redenen om dit niet te doen

In bad gaan is voor veel mensen een echte luxe, zij willen dan ook graag een bad in hun badkamer. Als er niet zoveel ruimte in de badkamer is, lijkt douchen in bad vaak een goede oplossing, zodat er ook nog een mogelijkheid is om in bad te gaan. Toch zijn wij er niet zo fan van en weten wij dat – zeker op latere leeftijd – douchen in een regulier bad steeds minder praktisch wordt. Waarom dit zo is? In dit artikel noemen we vijf redenen om niet te douchen in bad.

1. De badrand

Allereerst moet u over de badrand heen om in en uit het bad te kunnen komen. Deze hoge opstap is voor veel ouderen toch wel een grote drempel om dagelijks te gaan douchen. Zelfs als u een beugel installeert voor houvast blijft het voor veel senioren moeilijk om een been zo hoog op te tillen en tegelijkertijd het evenwicht te bewaren op het andere been.

2. De ronde bodem van het bad

Baden hebben meestal geen vlakke, maar een licht gebogen onderkant. Daardoor kunt u niet stevig op een vlakke ondergrond staan, maar staat u altijd in een soort bolling. Als u moeite heeft om uw evenwicht te bewaren kan een dergelijke ondergrond als niet prettig worden ervaren. Het risico op uitglijden is om deze reden groter wanneer u gaat douchen in bad dan in een douche.

3. Zeepresten op de badbodem

Doordat het bad een grotere bodem heeft dan een normale douche, worden niet alle zeepresten direct goed weggespoeld. Dit kan ervoor zorgen dat de bodem erg glad wordt. Dit maakt het risico op uitglijden in combinatie met de geboden ondergrond van het bad nog groter.

4. Het douchegordijn in bad

Wanneer u in bad doucht heeft u vaak een douchegordijn nodig om te voorkomen dat uw hele badkamer nat wordt. Een bekend probleem van veel douchegordijnen is dat ze vaak tijdens het douchen aan het lijf vastplakken. Wanneer u minder mobiel bent kan dit erg vervelend zijn.

5. Spetters door de gehele badkamer

Ook als u een douchegordijn heeft gebeurt het vaak dat de badkamervloer erg nat wordt na een douchebeurt in bad. Dit maakt het uitglijdgevaar bij het uitstappen erg groot, omdat u over de badrand heen weer uw balans op de natte vloer zult moeten vinden. Daar zijn natuurlijk badmatten voor, maar deze kunnen zorgen voor struikelgevaar en worden wanneer ze niet goed opdrogen ook een bron van bacteriën. Dit kunt u beter voorkomen.

Op de hoogte blijven hoe u veilig kunt blijven douchen? Mis geen informatie.

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en u wordt op de hoogte gehouden van:

  • Tips om veilig te blijven douchen
  • Acties en aanbiedingen
  • De veilige badkamer oplossingen
  • Nieuwe collecties en producten

 

Schrijf u dan nu in voor de e-mailnieuwsbrief van Molenaar en mis geen informatie over veiligheid in de badkamer.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen