CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Home » Molenaar blog » Douchen in bad: 5 redenen om dit niet te doen

Douchen in bad: 5 redenen om dit niet te doen

In bad gaan is voor veel mensen een echte luxe, zij willen dan ook graag een bad in hun badkamer. Als er niet zoveel ruimte in de badkamer is, lijkt douchen in bad vaak een goede oplossing, zodat er ook nog een mogelijkheid is om in bad te gaan. Toch zijn wij er niet zo fan van en weten wij dat – zeker op latere leeftijd – douchen in een regulier bad steeds minder praktisch wordt. Waarom dit zo is? In dit artikel noemen we vijf redenen om niet te douchen in bad.

1. De badrand

Allereerst moet u over de badrand heen om in en uit het bad te kunnen komen. Deze hoge opstap is voor veel ouderen toch wel een grote drempel om dagelijks te gaan douchen. Zelfs als u een beugel installeert voor houvast blijft het voor veel senioren moeilijk om een been zo hoog op te tillen en tegelijkertijd het evenwicht te bewaren op het andere been.

2. De ronde bodem van het bad

Baden hebben meestal geen vlakke, maar een licht gebogen onderkant. Daardoor kunt u niet stevig op een vlakke ondergrond staan, maar staat u altijd in een soort bolling. Als u moeite heeft om uw evenwicht te bewaren kan een dergelijke ondergrond als niet prettig worden ervaren. Het risico op uitglijden is om deze reden groter wanneer u gaat douchen in bad dan in een douche.

3. Zeepresten op de badbodem

Doordat het bad een grotere bodem heeft dan een normale douche, worden niet alle zeepresten direct goed weggespoeld. Dit kan ervoor zorgen dat de bodem erg glad wordt. Dit maakt het risico op uitglijden in combinatie met de geboden ondergrond van het bad nog groter.

Ontvang gratis de inspiratiegids

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen
  • Jaarlijks meer dan 15.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.

4. Het douchegordijn in bad

Wanneer u in bad doucht heeft u vaak een douchegordijn nodig om te voorkomen dat uw hele badkamer nat wordt. Een bekend probleem van veel douchegordijnen is dat ze vaak tijdens het douchen aan het lijf vastplakken. Wanneer u minder mobiel bent kan dit erg vervelend zijn.

5. Spetters door de gehele badkamer

Ook als u een douchegordijn heeft gebeurt het vaak dat de badkamervloer erg nat wordt na een douchebeurt in bad. Dit maakt het uitglijdgevaar bij het uitstappen erg groot, omdat u over de badrand heen weer uw balans op de natte vloer zult moeten vinden. Daar zijn natuurlijk badmatten voor, maar deze kunnen zorgen voor struikelgevaar en worden wanneer ze niet goed opdrogen ook een bron van bacteriën. Dit kunt u beter voorkomen.

Bad vervangen door een inloopdouche of een instapbad

Douchen in bad is vaak niet de beste optie. Molenaar kan uw badkamer renoveren, zonder hak- en breekwerk, door uw bad te vervangen door een inloopdouche of een instapbad. Wilt u toch graag nog in bad kunnen? Dan is een instapbad een goede optie. Een instapbad heeft een deur waardoor u niet over de badrand heen hoeft te stappen. Deze deur vervangt ook meteen dat onhandige douchegordijn. Daarbij is het douchegedeelte van dit bad uitgerust met een vlakke antislip vloer om ook het risico van uitglijden tijdens het douchen weg te nemen. Als u ook moeite heeft om uit bad te komen, is er zelfs de mogelijkheid om een badlift te installeren die u weer overeind helpt na uw bad. Douchen in bad wordt dan weer prettig en vooral veilig!

Van bad naar inloopdouche

Meer bewegingsruimte, nieuwe- en frisse uitstraling of gemakkelijker in- en uitstappen. Er zijn veel redenen om uw bad te vervangen door een douche. Molenaar vervangt uw bad door een douche binnen 1 dag, zonder hak- en breekwerk en op maat gemaakt.

Van bad naar instapbad

Molenaar biedt een fraaie en veilige oplossing met een comfortabel instapbad, welke ook als douche kan worden gebruikt. We noemen het daarom ook wel een douchebad. Wij vervangen uw bad naar veilig instapbad binnen 1 dag, zonder hak- en breekwerk.