CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Home » Molenaar blog

Molenaar inspiratieblog: inspiratie, advies en tips

Bent u aan het oriënteren op een nieuwe, veilige badkamer? U merkt snel genoeg dat het niet zo gemakkelijk is om tot keuzes te komen. Er zijn talloze mogelijkheden in stijl, kleur, materiaal, veiligheidsopties, maar ook in de opstelling en inrichting van de badkamer. U heeft ook uw eigen wensen en behoeften en bent wellicht op zoek naar een specifieke oplossing.

Molenaar helpt u graag van A tot Z. Dus ook met inspiratie, advies en tips voor uw badkamer renovatie. In ons inspiratie blog schrijven we over trendssanitair, klantervaringen, langer thuis blijven wonen en helpen u bij zaken die spelen om een juiste keuze te maken. Wilt u persoonlijk advies op maat of onze badkamers in het echt bekijken? Dan helpen onze ervaren adviseurs u graag verder tijdens een advies aan huis of in één van onze showrooms.

Tips voor valpreventie bij ouderen

Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat 85% van de ongevallen waarbij 65-plussers op de Spoedeisende Hulp terecht zijn gekomen, gerelateerd zijn aan een valongeluk (2016). Ook hebben zij onderzocht dat het aantal dodelijke valongelukken in de periode 2007-2016 met 78 procent is gestegen.

Feiten over langer thuis wonen

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Enerzijds omdat zij het prettig vinden om hun zelfstandigheid en eigen omgeving te behouden, en anderzijds omdat er steeds meer bezuinigd wordt in de zorg. Veel ouderen stellen de keuze om aanpassingen aan hun woning te laten doen echter uit tot het écht noodzakelijk is.

De grootste valrisico’s voor ouderen

Vallen is een van de grootste redenen van letsel bij ouderen. Ouderen hebben een groter risico om te vallen, omdat de spierkracht vaak minder is en het daardoor moeilijker is om te corrigeren.

Hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer

Er zijn verschillende hulpmiddelen voor senioren beschikbaar die alles in de badkamer zo gemakkelijk mogelijk te maken. In dit artikel hebben we zeven hulpmiddelen op een rijtje gezet voor u.

Kan ik WMO aanvragen voor mijn badkamer aanpassing?

Het antwoord op deze vraag is dat u het aan kunt vragen, maar dat dat dus niet garandeert dat u ook een WMO vergoeding krijgt. Het belangrijkste is dat het gaat om een niet gebruikelijke badkamer renovatie, omdat u door een beperking niet meer gebruik kunt maken van uw huidige bad of douchecabine.

Inloopdouche in plaats van een bad

 

De heer Pikker heeft er recentelijk voor gekozen om een Molenaar inloopdouche te laten plaatsen in plaats van zijn bad. De heer Pikker: ”Eind vorig jaar hebben we dit appartement in Bussum gekocht, mét ligbad. Eigenlijk vond ik dat wel bezwaarlijk, omdat ik slechte knieën heb.”

Wat is valangst en hoe kan het verholpen worden?

Valangst is een term die gebruikt wordt wanneer men blijvend bang is om te vallen en voor de consequenties die dat met zich mee kan brengen voor hun leven. Daar hoort ook bij dat mensen vaak vanwege deze angst gewone dagelijkse activiteiten vermijden wanneer er gedacht wordt dat de kans om te vallen groter is. Deze angst komt voornamelijk voor bij senioren.

Douchen in bad: 5 redenen om dit niet te doen

In bad gaan is voor veel mensen een echte luxe, zij willen dan ook graag een bad in hun badkamer. Als er niet zoveel ruimte in de badkamer is, lijkt douchen in bad vaak een goede oplossing, zodat er ook nog een mogelijkheid is om in bad te gaan. Toch zijn wij er niet zo fan van en weten wij dat douchen in een regulier bad steeds minder praktisch wordt.

Badkamer verbouwen: 6 tips

De badkamer is een belangrijke plek in huis. U kunt hier ontspannen uw dag starten of eindigen. Het is dan ook wenselijk dat u zich hier veilig en prettig voelt.In dit artikel leest u tips om uw badkamer op een slimme manier te verbouwen.

Wat is de Verzilverlening?

De Verzilverlening wordt ook wel omschreven als een omgekeerde hypotheek. Wanneer u al een tijd in dezelfde koopwoning woont, kan het zijn dat u overwaarde heeft opgebouwd doordat u uw hypotheek al (gedeeltelijk) heeft afgelost.

Wat is de Blijverslening?

De Blijverslening is een subsidieregeling voor senioren die door de gemeente of provincie waarin u woont wordt verstrekt. Deze lening is bedoeld om uw woning levensloopbestendig te maken en eventueel woningaanpassingen aan te brengen.

Bad eruit, douche erin in 1 dag!

Aukje Bijlstra (78 jaar) is een gepensioneerd administratief medewerkster uit Harlingen en woont nog prima in haar huidige woning samen met haar man. Naarmate ze ouder wordt denkt ze steeds meer na over de toekomst en een levensloopbestendig huis.