CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Dagje weg in eigen land

Home » Badkamer inspiratie » Uitjes in eigen land

Ontdek de omgeving van de Molenaar showrooms

Zin om er een dagje op uit te gaan? Plan een showroombezoek bij Molenaar! Onze showrooms staan in Roden, Katwijk, Best, Heerlen en Breda. Na uw bezoek is er nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Per plaats hebben we de leukste activiteiten op een rij gezet. Er is genoeg te doen!

1. Roden

Een tripje naar het noorden van het land! Onze showroom staat in Roden, bovenin Drenthe. U bent van harte welkom! Neem na uw showroombezoek een kijkje in het museum Havezate Mensinge, een prachtig museum gevestigd in een 14e-eeuws landgoed. De collectie van het museum bestaat onder andere uit eeuwenoude meubels en gebruiksvoorwerpen, die allemaal in bezit waren van de vele inwoners die het landgoed door de jaren heen heeft gehad. De ‘achtertuin’ van het museum is het kleurrijke Mensingebos. Bij een bezoek aan het museum ontvangt u een gratis wandelroute, waarmee u het bos kunt verkennen.

Nog meer beleven? Vanuit Roden bent u in minder dan een half uur in Groningen. Breng een bezoekje aan het Groninger Museum, ontdek de winkelstraat of beklim de Martinitoren. Er is genoeg te doen!

Bezoek de showroom in Roden

2. Katwijk

Een dagje naar de kust? Ook in Katwijk vindt u een Molenaar showroom. Na uw bezoek kunt u heerlijk uitwaaien op het strand. Maar er is nog veel meer te zien en doen in Katwijk! In het Katwijks Museum vindt u een bijzondere collectie schilderijen van verschillende gerenommeerde kunstschilders. Heeft u meer zin in een treinritje? Neem plaats in het boemeltreintje van Katwijk naar Leiden en beleef een nostalgisch ritje in een ouderwetse stoomlocomotief. En goed nieuws voor de theaterliefhebbers: per 1 oktober gaan de voorstellingen van de musical Soldaat van Oranje weer van start in de TheaterHangaar in Katwijk. Een unieke beleving!

Bezoek de showroom in Katwijk

3. Best

In Best vindt u, naast de Molenaar showroom, ook een echte molen! Korenmolen ‘De Volharding’ heeft lange tijd niet als korenmolen gefungeerd. In 2011 is de molen echter volledig gerenoveerd en gereconstrueerd. Sindsdien wordt de molen weer gebruikt voor het malen van spelt en tarwe. Dit wordt gedaan door gediplomeerde molenaars. In de bijbehorende winkel koopt u allerlei producten die hier gemaakt zijn.

Vanuit Best bent u binnen een kwartier in Eindhoven. Vervolg uw uitje met een bezoek aan de lichtstad van Nederland! Ontdek bijvoorbeeld één van de prachtige musea die hier te vinden zijn, zoals het DAF Museum, Philips Museum of het Van Abbemuseum.

Bezoek de showroom in Best

4. Heerlen

Heerlen is de plek om van de natuur te genieten. Maak, na uw showroombezoek, een stevige wandeling over de Brunssummerheide, een groot en afwisselend natuurgebied dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. Nog niet uitgewandeld? Net buiten Heerlen vindt u Kasteel Hoensbroek, één van de grootste kastelen van Nederland. Ontdek het kasteel tijdens een wandeling in en om het imposante gebouw.

Meer ontdekken van Limburg? In 25 minuten rijdt u van Heerlen naar Maastricht. Boek een overnachting in één van de vele hotels en ontdek al het moois dat Maastricht te bieden heeft.

Bezoek de showroom in Heerlen

5. Breda

In de binnenstad van Breda is veel te ontdekken. Niet te missen is de toren van de Onze Lieve Vrouwe Kerk, die boven alle andere gebouwen in Breda uitsteekt. De toren is te beklimmen onder begeleiding van een gids. Bent u niet zo goed ter been? Ook in de kerk zelf is genoeg te zien. Op de agenda vindt u alle activiteiten die in de kerk gepland staan. Ook leuk om te doen: ontdek Breda vanaf het water! Stap aan boord van een rondvaartboot en maak een tocht over de singels van Breda. En wist u dat Breda eigenlijk één groot openluchtmuseum is? Door heel de stad zijn meer dan 90 muurschilderingen te vinden, gemaakt door nationale en internationale kunstenaars.

Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan Breda!

Bezoek de showroom in Breda
Fris het Voorjaar
in met Molenaar