Close-up chromen thermostaatkraan handdouche met geel zeepje en bruin flesje

Een badkamer 
schoonmaken en onderhouden

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Inloopdouche schoonmaken doe je zo

Je badkamer wil je natuurlijk graag zo mooi mogelijk houden. Zeker als je net een badkamer renovatie achter de rug hebt. Onze inloopdouches zijn zeer onderhoudsvriendelijk, maar het schoonhouden van de comfortdouche blijft uiteraard noodzakelijk. Om je hierbij te helpen hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet voor het schoonmaken van jouw comfortdouche.

Schoonmaakmiddelen badkamer

Wees bij het schoonmaken van de comfortdouche terughoudend met het gebruik van schoonmaakmiddelen, zoals chloor of agressieve ontkalkers. In sommige gevallen kunnen deze schoonmaakmiddelen schade toebrengen aan de thermostaatkraan, panelen, glaswanden of de chromen onderdelen van jouw comfortdouche.

Glazen douchewanden schoonmaken

Wij adviseren je om na het gebruik van de comfortdouche het glas te drogen met behulp van een raamwisser of katoenen doek. Hiermee voorkomt je dat vuil en kalk zich gaan hechten op de glaswand. Mocht er toch kalkvorming ontstaan op de glaswand, dan kan je schoonmaakazijn gebruiken om dit te verhelpen.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Thermostaatkraan ontkalken

Draai de temperatuurknop elke week van koud naar warm bij een lopende kraan. Hierdoor voorkom je dat er kalk ontstaat op het thermostaatelement en dat de kraan in de toekomst zwaarder gaat draaien.

Doucheputje schoonmaken

Wij raden je aan het doucheputje één keer in de twee weken schoon te maken. Hierdoor voorkom je onfrisse geuren en verstoppingen. Bekijk hier welk doucheputje je hebt en hoe je deze kunt schoonmaken. 

Kitnaden

Je kunt de kitnaden het beste schoonmaken met vloeibare groene zeep, dit is niet agressief. Wij adviseren je om geen gebruik te maken van bleek of schuurmiddelen. Na het gebruik van de douche kan je het beste even de kitnaden droog maken met een droge doek. Op die manier blijft het kitwerk in de beste staat. Een goede ventilatie heeft ook invloed! Door een minder goede ventilatie zal het kitwerk sneller achteruit gaan.

Douchevloer

De douchevloer kan je het beste schoonmaken met een zacht middel, zoals groene zeep. We adviseren je om, na gebruik van de badkamer, de douchevloer (douchebak) na te spoelen met koud water. Koud water kan meer kalk oplossen dan warm water, waardoor er minder kalkvorming ontstaat op de douchevloer en in de voegen. Zo spoel je achtergebleven zeepresten weg. Ook is het belangrijk om de douchevloer goed te drogen na gebruik, bijvoorbeeld met een vloertrekker.

GERELATEERDE BLOGS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

MEER INSPIRATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE