Close-up chromen thermostaatkraan handdouche met geel zeepje en bruin flesje

Een badkamer 
schoonmaken en onderhouden

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Inloopdouche schoonmaken doe je zo

Uiteraard wil je jouw fonkelnieuwe badkamer in topconditie houden, zeker als je net een badkamerrenovatie achter de rug hebt. Onze inloopdouches zijn zeer onderhoudsvriendelijk, maar een beetje extra zorg kan nooit kwaad en is zelfs noodzakelijk. Daarom hebben we hier een paar slimme tips om jouw comfortdouche te laten stralen.

Schoonmaakmiddelen badkamer

Pas bij het schoonmaken van de comfortdouche op voor agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of sterke ontkalkers. In sommige gevallen kunnen deze schoonmaakmiddelen schade toebrengen aan de thermostaatkraan, panelen, glaswanden of de chromen onderdelen van jouw comfortdouche. Kies voor mildere opties om de duurzaamheid van de douche te behouden, zoals vloeibare groene zeep.

Glazen douchewanden schoonmaken

Wij adviseren om na het gebruik van de comfortdouche het glas te drogen met behulp van een raamwisser of katoenen doek. Hiermee voorkomt je dat vuil en kalk zich gaan hechten op de glaswand. Mocht er toch kalkvorming ontstaan op de glaswand, dan kun je schoonmaakazijn gebruiken om dit te verhelpen.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Thermostaatkraan ontkalken

Draai de temperatuurknop elke week van koud naar warm bij een lopende kraan. Hierdoor voorkom je dat er kalk ontstaat op het thermostaatelement en dat de kraan in de toekomst zwaarder gaat draaien.

Doucheputje schoonmaken

Helaas stuit je soms op een nare lucht die uit de douche of afvoer blijkt te komen. Regelmatig het doucheputje schoonmaken is dé oplossing voor een geurvrije douchesessie. Bekijk hier welk doucheputje je hebt en hoe je 'm kunt schoonmaken. 

Kitnaden

Je kunt de kitnaden het best schoonmaken met vloeibare groene zeep, dit middel is niet agressief. Wij adviseren om geen gebruik te maken van bleek of schuurmiddelen. Na je douchebeurt geef je kitnaden een snelle droogbeurt met een droge doek. Zo houd je ze in topconditie. Vergeet niet goed te ventileren, want door een minder goede ventilatie zal het kitwerk sneller achteruit gaan.

Douchevloer

Houd je douchevloer stralend schoon met een zacht middel, zoals groene zeep. Na je verfrissende douche spoel je de vloer af met koel water. Koud water kan meer kalk oplossen dan warm water, waardoor er minder kalkvorming ontstaat op de douchevloer en in de voegen. Zo spoel je achtergebleven zeepresten weg. En als final touch droog je douchevloer met een vloertrekker voor een sprankelend resultaat in de badkamer.

GERELATEERDE BLOGS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

MEER INSPIRATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE