Schets Vitaaldouche

Duurzame doucheoplossing

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Duurzaam en toekomstbestendig: de VitaalDouche

Vandaag genieten van de badkamer van morgen: dat is waar Molenaar voor staat. We investeren graag in toekomstbestendige doucheoplossingen. Voor ons heeft toekomstbestendig twee betekenissen: we staan voor een veilig en comfortabel thuis voor onze klanten, en we dragen graag bij aan innovatieve en duurzame doucheoplossingen. Daarom hebben we, in opdracht van TNO, de ‘VitaalDouche’ ontwikkeld. Het doel? Aardgasloos douchen!

 

Het project

In het klimaatakkoord van de overheid worden verschillende maatregelen genoemd om klimaatverandering tegen te gaan. Een groot onderdeel daarvan is het afstappen van aardgas als energiebron om mee te koken, voor verwarming en warm water. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Bijna alle huishoudens in Nederland maken gebruik van aardgas.  Een van de oplossingen is het aansluiten van bestaande woningen op warmtenetten, maar dit vergt erg veel tijd. Er is vraag naar praktische oplossingen die snel beschikbaar zijn.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Levensloopbestendig maken van de woning

Een goed moment om af te stappen van het gebruik van aardgas voor het verwarmen van water, is met het levensloopbestendig maken van de badkamer in een bestaande woning. Vandaar dat Molenaar, in opdracht van TNO, de VitaalDouche heeft ontwikkeld: een douche met warmtewisselaar die ruim 60 tot 80 procent van de warmte uit het douchewater terugwint door het leidingwater voor te verwarmen. De douche beschikt over een speciale boiler, waardoor er binnen 1 seconde warm water uit de kraan komt.

Zo werkt de test

De door Molenaar ontwikkelde VitaalDouches worden getest door middel van sensoren die in de douche geplaatst zijn. Deze sensoren meten elke minuut de koud water aanvoertemperatuur, de temperatuur na de warmtewisselaar, de douchetemperatuur en de temperatuur van het water in het doucheputje. Dagelijks wordt de informatie van deze sensoren met een draadloze GPRS verbinding naar TNO gestuurd. Deze verbinding is vergelijkbaar met een slimme meter. Daarnaast heeft de VitaalDouche een ingebouwde elektriciteitsmeter (kWh meter) om het stroomverbruik van de douche te meten.

Alle verzamelde data wordt rechtstreeks naar TNO verzonden. Daar wordt de data geanalyseerd. Op basis van die resultaten zal TNO het project verder gaan uitrollen.

MEER INFORMATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE

GERELATEERDE BLOGS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

MEER INSPIRATIE? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE