Nederlandse landschappen

Dagje weg in eigen land

Ontdek de omgeving van de Molenaar showrooms

Zin om er een dagje op uit te gaan? Plan een showroombezoek bij Molenaar! Onze showrooms staan in Nunspeet, Roden , Katwijk, Best, Heerlen en Breda. Na een bezoek is er nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Per plaats hebben we de leukste activiteiten op een rij gezet. Er is genoeg te doen!

Nunspeet

Het hoofdkantoor en nieuwste showroom van Molenaar vind je in Nunspeet, maar dat is zeker niet het enige wat je in Nunspeet tegenkomt. Nunspeet ligt namelijk midden op de Veluwe en staat bekend om zijn prachtige bossen. Je kunt hier heerlijke wandel- en fietstochten maken. Er zijn verschillende gemarkeerde routes die je kunt volgen om de natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen. Tijdens warme zomerdagen is een bezoekje aan het Veluwemeer heerlijk, maar je vindt er ook culturele bezienswaardigheden zoals het Noord-Veluws Museum. Dit museum in Nunspeet richt zich op kunst en cultuur van de Noord-Veluwe. Je kunt hier werken vinden van bekende Nederlandse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de regio.

Roden

Een tripje naar het noorden van het land! Onze showroom staat in Roden, bovenin Drenthe. Je bent van harte welkom! Neem na jouw showroombezoek een kijkje in het museum Havezate Mensinge, een prachtig museum gevestigd in een 14e-eeuws landgoed. De collectie van het museum bestaat onder andere uit eeuwenoude meubels en gebruiksvoorwerpen, die allemaal in bezit waren van de vele inwoners die het landgoed door de jaren heen heeft gehad. De ‘achtertuin’ van het museum is het kleurrijke Mensingebos. Bij een bezoek aan het museum ontvang je een gratis wandelroute, waarmee je het bos kunt verkennen.

Nog meer beleven? Vanuit Roden ben je in minder dan een half uur in Groningen. Breng een bezoekje aan het Groninger Museum, ontdek de winkelstraat of beklim de Martinitoren. Er is genoeg te doen!

Katwijk aan Zee

Een dagje naar de kust? Ook in Katwijk aan Zee vind je een Molenaar showroom. Na een bezoek kan je heerlijk uitwaaien op het strand. Maar er is nog veel meer te zien en doen in Katwijk aan Zee! In het Katwijks Museum vind je een bijzondere collectie schilderijen van verschillende gerenommeerde kunstschilders. Heb je meer zin in een treinritje? Neem plaats in het boemeltreintje van Katwijk aan Zee naar Leiden en beleef een nostalgisch ritje in een ouderwetse stoomlocomotief. En goed nieuws voor de theaterliefhebbers: de voorstellingen van de musical Soldaat van Oranje zijn weer volop te boeken in de TheaterHangaar in Katwijk aan Zee. Een unieke beleving!

Vind een Molenaar showroom in de buurt

2404_Algemeen_Widget-Onder_1982x1114

Best

In Best vind je, naast de Molenaar showroom, ook een echte molen! Korenmolen ‘De Volharding’ heeft lange tijd niet als korenmolen gefungeerd. In 2011 is de molen echter volledig gerenoveerd en gereconstrueerd. Sindsdien wordt de molen weer gebruikt voor het malen van spelt en tarwe. Dit wordt gedaan door gediplomeerde molenaars. In de bijbehorende winkel koop je allerlei producten die hier gemaakt zijn.

Vanuit Best ben je binnen een kwartier in Eindhoven. Vervolg je uitje met een bezoek aan de lichtstad van Nederland! Ontdek bijvoorbeeld één van de prachtige musea die hier te vinden zijn, zoals het DAF Museum, Philips Museum of het Van Abbemuseum.

Heerlen

Heerlen is de plek om van de natuur te genieten. Maak, na jouw showroombezoek, een stevige wandeling over de Brunssummerheide, een groot en afwisselend natuurgebied dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. Nog niet uitgewandeld? Net buiten Heerlen vind je Kasteel Hoensbroek, één van de grootste kastelen van Nederland. Ontdek het kasteel tijdens een wandeling in en om het imposante gebouw.

Meer ontdekken van Limburg? In 25 minuten rijd je van Heerlen naar Maastricht. Boek een overnachting in één van de vele hotels en ontdek al het moois dat Maastricht te bieden heeft.

Breda

In de binnenstad van Breda is veel te ontdekken. Niet te missen is de toren van de Onze Lieve Vrouwe Kerk, die boven alle andere gebouwen in Breda uitsteekt. De toren is te beklimmen onder begeleiding van een gids. Ben je niet zo goed ter been? Ook in de kerk zelf is genoeg te zien. Op de agenda vind je alle activiteiten die in de kerk gepland staan. Ook leuk om te doen: ontdek Breda vanaf het water! Stap aan boord van een rondvaartboot en maak een tocht over de singels van Breda. En wist je dat Breda eigenlijk één groot openluchtmuseum is? Door heel de stad zijn meer dan 90 muurschilderingen te vinden, gemaakt door nationale en internationale kunstenaars.

Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan Breda!

VIND DE SHOWROOM BIJ JOU IN DE BUURT 

Wellicht vind je dit ook interessant