Monteur aan het werk in basic badkamer met gereedschap

Dag Mee met een badkamer monteur 

Je werkdag als badkamermonteur bij Molenaar

Molenaar is dé marktleider in Nederland op het gebied van veilig douchen. Wij bieden onze klanten een veilige en comfortabele badkamer, vaak al in één dag! Om verdere groei van Molenaar te kunnen realiseren, zijn wij voortdurend op zoek naar nieuw talent dat zich wil aansluiten bij ons team van enthousiaste installatiemonteurs. Sluit jij je aan bij ons team?!

Op sollicitatiegesprek geweest voor de functie van installatiemonteur… en dan?

Voordat je definitief van start gaat, loop je eerst een dag mee met één van onze ervaren monteurs. Op deze meeloop dag krijg je al gauw een goed beeld van wat het werk nu echt inhoudt. Is de dag voor zowel jou als ons goed bevallen? Mooi! Dan heten we jou van harte welkom bij onze club.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

6:00: De wekker gaat! Vroeg uit de veren, want de monteurs van Molenaar willen op tijd bij de klant aanwezig zijn.

6:45: Eerst naar het magazijn om alle benodigdheden in de bus te laden. Als dat klaar is, kunnen jij en je collega op pad.

7:45: Even een belletje naar de klant om aan te geven dat jullie er met 15 minuten zijn.

8:00: Jullie zijn gearriveerd! Je maakt kennis en neemt de dag met de klant door.

8:15: Aan de slag! Allereerst zorg je ervoor dat je netjes aan het werk kunt, door het looppad richting de badkamer af te dekken tegen het vuil. Wel zo fijn voor jou en de klant! Vervolgens demonteren jullie de oude douche of het bad en brengen jullie alle oude materialen netjes naar de bus. Dan is het tijd voor het op maat maken van de nieuwe materialen en het monteren in de badkamer. Alle elementen worden in overleg met de klant op de gewenste positie geplaatst.

12:00: “We lopen goed op schema!” Je belt met het kantoor om je collega’s te informeren over de status van de plaatsing.

12:15: Je maag begint te knorren. Tijd voor een boterham!

13:00: De pauze is voorbij. Je pakt het werk weer op waar je gebleven was.

15:00: Je bent bijna klaar, nu de afwerking nog. Je ruimt je spullen op en maakt alles goed schoon. Je laat het huis van de klant keurig achter.

15:30: Yes, de klus is af! Het is tijd om de badkamer aan de klant op te leveren. Je checkt of alles naar wens is en je geeft uitleg over de schoonmaak en het gebruik van de badkamer. Ook mag je de klant een goodiebag aanbieden. Je hebt de klant enorm blij gemaakt!

16:00: Op naar kantoor, waar je de oude materialen netjes opruimt en nog even een praatje maakt met je collega’s.

16:30: Je werkdag zit erop! Je bent nu al benieuwd hoe je dag er morgen uit gaat zien. Geen dag is immers hetzelfde voor een Molenaar installatiemonteur!

 

Sluit jij je aan bij ons team? Bekijk de vacature voor badkamermonteur hier!

Dag mee met de badkamer monteurs

Vandaag ga ik een dag met mijn collega’s van de montage mee! Inmiddels ben ik al 2 jaar werkzaam op de afdeling Klantenservice bij Molenaar Badkamers, het was er alleen nog niet van gekomen om eens een dag mee te gaan met mijn collega’s in de montagedienst.

’s Morgens om kwart voor 6 ging mijn wekker, phoe dat is wel even andere koek dan mijn  ‘kantoortijden’. Vol goede moed ga ik richting Nunspeet! Om half 7 begroet ik mijn meer dan verbaasde collega’s in ons magazijn. Na een praatje en uitleg wat de reden is dat ik al zo vroeg aanwezig ben gaan we richting Purmerend. Hier staat voor vandaag een 1-daagse plaatsing gepland, bad eruit en inloopdouche erin.

Benieuwd wat de dag gaat brengen, maar ook voornamelijk de nieuwsgierigheid wat ik zou kunnen leren vandaag. Want dat is juist de reden dat ik vandaag mee ga. Een vrouw en technische kennis gaat, in ieder geval voor mij, nog niet altijd samen. Nee hoor, dit is de afgelopen 2 jaar al behoorlijk bijgespijkerd. Maar toch is het goed om de werkzaamheden van de collega’s mee te maken.

Bij aankomst op het adres worden we vriendelijk ontvangen door de klant en wordt ons een  kop koffie aangeboden. Na een praatje met de klant gaan we naar de badkamer. Mijn collega’s bekijken de situatie en overleggen hoe ze het beste de sloopwerkzaamheden aan kunnen gaan. Onze collega’s worden vaak gezien als echte bouwvakkers. Ik heb mogen zien dat ze niet als rouwdouwers te werk gaan, maar met precisie de sloopwerkzaamheden uitvoeren. Langzaam aan gaan we beginnen met de badkamer renovatie, ietwat onhandig loop ik regelmatig in de weg. De klant biedt mij heel aardig een plek in de woonkamer aan. Ik geef aan naar de klant dat ik het aanbod erg lief vindt maar dat ik toch echt alles van a tot z wil zien. Uiteindelijk besluit ik toch even de woonkamer in te gaan en te genieten van het mooie uitzicht. Na de sloop gaan we gezamenlijk naar de bus om de materialen op te halen. Na het afbreken van de oude situatie zien we al snel dat de afvoer wat hoger uit de muur komt en we hier op verder moeten gaan. Mijn collega sluit professioneel de nieuwe afvoer aan. Na tientallen vragen van mijn kant uiteraard! We kunnen verder met het plaatsen van de douchevloer en de opbouw kan beginnen!

Verbazingwekkend is de snelheid en de precisie waarmee mijn collega’s het werk doen. Alles wordt netjes met de klant overlegt, het ophangen van de glijstang en de plaatsing van de glaswand. Aan het begin van de middag gaat onze collega de finishing touch doen. Maar deze touch vergt nog meer precisie en vakmanschap, het belangrijkste deel van de badkamer…het afkitten. Met een grote lach op het gezicht worden de werkzaamheden afgerond en gaan we de klant uitleg geven over het gebruik en onderhoud.

Na een enerverende dag komen we tot de conclusie dat het voor beide partijen een leerzame dag is geweest. Mijn collega’s hebben alles goed uitgelegd en ik heb mijn kennis in klantcontact en communicatie over kunnen brengen. Een win-win situatie met als 1 gezamenlijk doel: een tevreden klant die weer veilig kan douchen.