Marmer chic Dekstop

Badkamertrends 2023

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Dit zijn de badkamertrends van 2023

Rustige kleuren en organische vormen: de badkamer van 2023 is helemaal ingericht op de ultieme ontspanning. Op zoek naar de nieuwste inspiratie voor in je badkamer? We zetten alle badkamertrends van 2023 voor je op een rij.

Badkamertrend 1

Organische of ronde vormen in de badkamer

Ronde en organische vormen zien we het aankomende jaar steeds vaker terugkomen in de badkamer. Er zijn genoeg manieren om organische vormen subtiel toe te passen in de badkamer, waardoor ze geschikt zijn voor zowel grote als kleinere badkamers. Denk bijvoorbeeld aan ronde waskommen. Wil je net even iets anders in je nieuwe badkamer? Kies dan voor een ovale waskom. Helemaal trendy! Verder zien we ronde vormen in de badkamer terugkomen in spiegels, handdoekringen en wastafelkranen. Deze afbeeldingen geven je inspiratie voor jouw badkamer:

Vrijstaand bad

Wil je ronde en organische vormen groter toepassen in de badkamer? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een rond en ovaal vrijstaand bad. Veel mensen ruilen echter hun ligbad om voor een inloopdouche. Ligbaden en met name een vrijstaand bad nemen namelijk veel ruimte in. Daardoor zijn ze niet geschikt voor kleinere badkamers.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Badkamertrend 2 

Natuurlijke materialen

Hout, natuursteen of marmer look: natuurlijke materialen horen helemaal thuis in de badkamer van 2023. Je vindt deze materialen niet alleen terug in het wastafelmeubel of de badkamerkast, maar ook op de muur en vloer. Zo bestaat de collectie wandpanelen van Molenaar onder andere uit houtlook wandpanelen, marmerlook wandpanelen en wandpanelen met een natuursteen print. Bovendien zijn onze Wallpanels perfect te combineren met de Molenaar Floorpanels in houtlook of met marmer design! 

Meer weten over de natuurlijke badkamerlook? Bekijk dan ook eens de natuurlijke badkamerstijl van Molenaar.

Badkamertrend 3

Trendkleuren: aardetinten

Op het gebied van kleur zijn de aardetinten nog steeds de belangrijkste trendkleuren. Deze trend zagen we vorig jaar ook al veel terugkomen in de badkamer. Natuurlijke en aardse kleuren, zoals terra en beige tinten, zorgen voor een rustige sfeer. Deze kun je daarom goed terug laten komen in de inrichting van jouw badkamer.

Industrieel collage afbeelding met stijlelement
druppel

Laat je inspireren door onze stijlen

Ton sur Ton

Ben je op zoek naar rust in de badkamer? Kies dan voor één kleur in verschillende tinten voor de volledige badkamer, oftewel ton sur ton. Aardetinten en ton sur ton passen heel goed bij elkaar. Zo kom je helemaal tot rust in je eigen badkamer.

Badkamertrend 4 

Gekleurde kranen

In de afgelopen jaren zien we langzaamaan een verschuiving van chroomkleurige badkamerkranen en douchegarnituur naar kranen met een kleurtje. Zo geven zwarte kranen een stoere touch aan je badkamer. Wil je echt een statement maken? Kies dan voor een gouden kraan of bronskleurige badkamerkraan en douchekop. Deze horen helemaal thuis in de moderne badkamer van 2023.

DE KRANEN VAN MOLENAAR IN HET ECHT BEKIJKEN? 

Badkamertrend 5

De badkamerspiegel als middelpunt van de badkamer

Nog een trend die we overal terug zien in de moderne badkamer: badkamerspiegels in allerlei vormen, maten en uitvoeringen. Een ronde spiegel, een spiegel met organische vorm of een spiegelkast: de spiegel is het centrale punt in de badkamer. Veel spiegels hebben tegenwoordig geïntegreerde verlichting en zijn van alle gemakken voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de bluetoothspeaker met radio en spiegelverwarming. Kortom: de badkamerspiegels van 2023 zijn van alle luxe voorzien.

Badkamertrend 6

Duurzaamheid

In de afgelopen jaren is de focus op duurzaamheid in de badkamer steeds belangrijker geworden. Anno 2023 kun je echt niet meer onder deze badkamertrend uit. Eerder gaven we al tips die je helpen om zelf water te besparen tijdens het douchen of om zuinig met energie om te gaan in de badkamer. Maar er zijn ook steeds meer badkamer innovaties die je in staat stellen om duurzaam te douchen. 

Milieubewust douchen

Bij innovaties voor een duurzame badkamer kun je denken aan waterontharders en de douchewc, maar ook aan duurzame verwarmingsbronnen zoals het Warmth Panel. Dit infrarood verwarmingspaneel van Molenaar zorgt ervoor dat je bespaart op de energiekosten en tegelijkertijd milieubewust onder de douche staat. En dat uiteraard zonder af te doen aan een comfortabele douche ervaring. 

Bezoek ons Open Huis! 

Ontdek de nieuwste badkamertrends, badkamerstijlen en mogelijkheden van Molenaar tijdens ons Open Huis! Iedere laatste zaterdag van de maand staan de deuren van onze showrooms in Roden, Katwijk, Best, Breda en Heerlen open en staan onze adviseurs voor je klaar. 

GERELATEERDE BLOGS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief