2402_Blog-Industriele-badkamer_Hero-Mobile_2560x1200px

Stoer, robuust

en trendy 

creëer een spetterende 
industriële badkamer

Dat een comfortabele, levensloopbestendige badkamer niet op design hoeft in te leveren, weet Molenaar als geen ander. De badkamerspecialist gaat mee met alle trends, zo ook met de populaire industriële stijl - compleet met stoere, robuuste elementen en donkere kleuren. Met een paar subtiele aanpassingen zorg je al voor een industriële uitstraling.  

Industriële badkamer met een landelijk tintje 

Geen tierelantijn en romantiek, maar stoer en no-nonsense, dat is wat past bij een industriële badkamer. Een beetje dat gevoel dat je in een stijlvolle loft bivakkeert, omringd door een mix van ruwe en robuuste materialen en donkere kleuren. Denk aan vloer- of wandpanelen met een donkere, robuuste betonlook in combinatie met zwarte kranen en een stoer en trendy badmeubel. En ook een vleugje landelijkheid is geoorloofd in de vorm van houtwerk, subtiel verweven met de industriële look. 

Ideeën voor een industriële look 

Funda direct afspeuren naar een nieuwe woning is niet nodig; door een badkameraanpassing van Molenaar kun je nog een hele lang tijd genieten van je eigen fijne huis. Met een goede mix van industriële ingrediënten creëer jij in wat-voor-woning-dan-ook in een mum van tijd een mooie badkamer. Liever geen volledige verbouwing? Geen probleem; er zijn zat kleinschalige badkameroplossingen die zorgen voor dé ultieme industriële look. 

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

1. Materialen en kleuren 

 • Kies voor ruwe materialen zoals beton, staal en hout;
 • Gebruik neutrale kleuren zoals grijs, zwart en wit als basis, eventueel aangevuld met accentkleuren.

2. Minimalistisch design 

 • Houd de inrichting eenvoudig en vermijd overbodige details;
 • Kies voor strakke lijnen en simpele vormen.

3. Slim ruimtegebruik in kleine badkamers

 • Gebruik spiegels om de ruimte optisch te vergroten;
 • Kies voor compacte meubelstukken met een robuuste look.

4. Mix van stijlen in landelijke industriële badkamers

 • Combineer ruwe industriële elementen met warme, landelijke accenten;
 • Kies voor een natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld hout.  
5. Ga voor stoere accessoires
 • Voeg stoere details toe, zoals een zwarte nis en donker chromen douchegarnituur;
 • Style de badkamer af met trendy manden en betonlook accessoires.

Industriële badkamer in het klein 

Of je nu een royale badkamer hebt of juist een wat compactere ruimte, de industriële stijl past zich moeiteloos aan. Heb je veel plek, pak dan uit met een robuust wastafelmeubel, een imposant bad en een comfortabele inloopdouche voorzien van zwart douchegarnituur in combinatie met donkere vloerpanelen. Heb je een bescheiden badkamer en wil je het niet te donker maken? Een industriële look-and-feel op wat minder vierkante meters kan ook zonder overmatig gebruik van donkere kleuren. Denk aan zwarte kranen of subtiele zwarte accessoires, een grote spiegel en betonlook wandpanelen in de (inloop)douche. Met een strakke, glazen afscheidingswand houd je de badkamer ruimtelijk en licht.


Ontdek de industriële badkamerstijl
bij Molenaar


Een tikkeltje extra inspiratie nodig? Neem gauw een kijkje op onze website en ontdek onze kersverse ingerichte industriële badkamer, compleet met luxe douchegarnituur en innovatie-elementen, beton- of houtlook Floorpanels en Wallpanels en robuuste meubels. Een volledige badkamerrenovatie die maximaal vijf werkdagen in beslag neemt. Een kleinere badkameraanpassing, zoals een bad vervangen door een veilige inloopdouche, kan binnen een dag gerealiseerd worden. 

Gerelateerde blogs

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Molenaar nieuwsbrief

Wat kost een nieuwe badkamer?

De kosten van een nieuwe badkamer bij Molenaar Badkamers variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de verbouwing, de gekozen materialen en jouw eigen specifieke wensen. Goed om te weten: bij Molenaar zijn de genoemde prijzen altijd inclusief montage. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs: 

 1. Wat wil je renoveren? Hoe meer wensen, hoe duurder het wordt;
 2. De gewenste afmeting van de nieuwe inloopdouche;
 3. De keuze voor een badkamerstijl en/of een luxe badkamerelement als een Sunshower;
 4. De hoeveelheid arbeid die nodig is voor de badkamerrenovatie.

De kosten van een nieuwe badkamer bij Molenaar

De vanafprijs van een nieuwe inloopdouche die in één dag geplaatst wordt is € 5.990,-. Wil je een extra element als een wastafel of toilet, ga je richting een vanafprijs van €7.990,-. Met een complete badkamer­aanpassing kies je voor een volledige vervanging van de badkamer in de stijl jij mooi vindt, inclusief wastafelmeubel, spiegels, luxe vloeren en regendouche. Reken hierbij op een vanafprijs van €15.000,-. Afhankelijk van de stijl die je kiest, de grootte van de badkamer en de toevoeging van luxe elementen als een Sunshower kan de prijs oplopen.

Een gemiddelde prijsindicatie voor een badkamerrenovatie bij Molenaar ligt tussen € 5.990 en € 30.000. Het is echter belangrijk om te weten dat deze bedragen slechts een algemene schatting zijn. De daadwerkelijke prijs van je aanpassing stellen we vast tijdens het adviesgesprek. 

Voor een nauwkeurig kostenplaatje én om jouw specifieke behoeften te bespreken, raden we aan contact op te nemen met een van onze badkameradviseurs. Zij kunnen je helpen met het vinden van oplossingen die passen binnen jouw budget en tegelijkertijd voldoen aan jouw wensen voor een prachtige badkamer(aanpassing).

Wat bepaalt de prijs van een nieuwe badkamer?

De prijs van een nieuwe badkamer wordt beïnvloed door verschillende factoren. Bij Molenaar Badkamers begrijpen we dat elke badkamer uniek is en op maat moet worden gemaakt. Hier zijn enkele aspecten die de prijs van je badkamer kunnen bepalen:

 • De keuze van het glas speelt een cruciale rol, of het nu gaat om douchewanden of spiegels. Transparantie en stijl kunnen variëren, wat invloed heeft op de totale kosten.
 • Onze douchevloeren zijn ontworpen met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek. De specifieke eigenschappen van de Molenaar-douchevloer, zoals de gepatenteerde antislipcoating, spelen een belangrijke rol. De uitvoerige tests en veiligheidscertificaten waarover onze douchevloeren beschikken, dragen bij aan de geruststelling dat je investeert in een product dat niet alleen stijlvol is maar ook voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Deze combinatie van esthetiek, comfort en veiligheid kan de prijs beïnvloeden.
 • Het kiezen van het juiste meubel is niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van functionaliteit. Op maat gemaakte meubelopties kunnen de prijs beïnvloeden, afhankelijk van je specifieke behoeften.
 • De stijl van de badkamer, of het nu gaat om een moderne, tijdloze, of industriële uitstraling, zal de keuze van materialen en afwerkingen beïnvloeden. En dat heeft uiteraard invloed op de prijs.
 • De keuze van kranen is meer dan alleen functioneel. Design, materiaal en merk spelen een rol in de uiteindelijke prijs van uw badkamer.
 • De afmetingen van de badkamer hebben direct invloed op de benodigde materialen en arbeid. Een grotere badkamer kan resulteren in extra kosten voor materialen en installatie.

Bij Molenaar Badkamers streven we ernaar om transparantie te bieden in onze prijsstelling. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het maken van keuzes die passen bij jouw smaak, behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op voor badkameradvies - in de showroom óf bij je thuis. 

Wat is de levensduur van een nieuwe badkamer?

De levensduur van een nieuwe badkamer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de mate van onderhoud en de evolutie van design- en technologietrends. Over het algemeen wordt verwacht dat een Molenaar-badkamer tussen de 15 en 20 jaar meegaat.

De keuze van duurzame materialen, regelmatig onderhoud en het vermijden van overmatig vocht kunnen allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur van een badkamer. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele renovaties of updates die in de loop der jaren nodig kunnen zijn om de functionaliteit en esthetiek van de badkamer te behouden.

Bij Molenaar Badkamers streven we naar duurzame ontwerpen en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de badkamers die we creëren. Onze experts kunnen ook advies geven over onderhoud en eventuele toekomstige aanpassingen om ervoor te zorgen dat je badkamer er jarenlang prachtig uitziet en goed functioneert.

Hoeveel uur kost het om een nieuwe badkamer verbouwen?

Een volledige badkamerverbouwing bij Molenaar Badkamers wordt doorgaans uitgevoerd binnen een tijdsbestek van 4 tot 5 werkdagen, waarbij twee ervaren monteurs betrokken zijn. Een wat minder omvangrijke badkamerrenovatie, zoals je bad laten vervangen door een veilige inloopdouche, kan binnen een dag worden gerealiseerd. We streven naar efficiëntie en precisie om een hoogwaardig resultaat te garanderen. Deze planning is gebaseerd op onze ervaring met vergelijkbare projecten en stelt ons in staat om zowel kwaliteit als snelheid te waarborgen.

Onze professionele monteurs werken gestructureerd en met oog voor detail, met als doel de overlast voor jou als klant tot een minimum te beperken. Mocht je aanvullende vragen hebben over de duur van jouw specifieke badkamerverbouwing of andere aspecten van het proces, staan wij ter beschikking om je uitgebreider te informeren en te adviseren op basis van jouw wensen en behoeften.

Waar moet je aan denken bij een nieuwe badkamer?

Bij een nieuwe badkamer zijn er verschillende belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Hier zijn enkele essentiële aspecten:

 1. Budgetplanning: Bepaal vooraf je budget en houd rekening met zowel de kosten van materialen als arbeid.
 2. Functionele indeling: Denk na over de functionele indeling van de badkamer. Hoe wil je de ruimte gebruiken en welke voorzieningen zijn essentieel voor jou?
 3. Stijl en design: Kies materialen, kleuren en accessoires die passen bij jouw persoonlijke smaak. Molenaar heeft vloer- en wandpanelen in allerlei verschillende stijlen: van modern en basic tot hotel chic en industrieel. 
 4. Duurzaamheid: Overweeg duurzame materialen en energiezuinige apparaten om niet alleen het milieu te helpen, maar ook om op de lange termijn kosten te besparen. Denk aan onze Molenaar Warmth Panels, een duurzaam alternatief voor de traditionele radiator. 
 5. Onderhoudsgemak: Kies materialen en oppervlakken die gemakkelijk te onderhouden zijn, zodat je badkamer er langdurig fris en nieuw uitziet. Molenaar Wallpanels zijn vrijwel voegloos en ongevoelig voor schimmels. Ze zijn daarom zeer onderhoudsvriendelijk.
 6. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie om vochtproblemen te voorkomen. Een goed geventileerde badkamer draagt bij aan een gezonde leefomgeving.
 7. Professioneel advies: Raadpleeg een adviseur om je te begeleiden bij het maken van keuzes die zowel praktisch als esthetisch zijn.
 8. Toekomstbestendigheid: Denk aan toekomstige behoeften, vooral als je van plan bent nog lang thuis te blijven wonen. Een veilige inloopdouche en een antislipvoer zijn daarbij essentieel. 

Door deze overwegingen in acht te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het plannen van jouw nieuwe badkamer.

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE