Zwarte douchestoel met leuningen met cactus op planchet

Verdubbeling valpartijen onder ouderen in tien jaar tijd:
zo maak je je huis toekomstproof

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Verdubbeling valpartijen onder ouderen

Vorige week werd bekendgemaakt dat het aantal sterfgevallen als gevolg van valpartijen of glijpartijen de afgelopen tien jaar is verdubbeld. Eén van de oorzaken hiervan is dat mensen steeds langer thuis blijven wonen. Dat is op zichzelf een positieve trend, maar als de woning niet is aangepast voor beperkte mobiliteit, neemt het risico op ongelukken aanzienlijk toe. We vertellen je hoe je je huis toekomstproof maakt.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los
Onderzoek CBS

Het CBS heeft tijdens onderzoek ontdekt dat in 2022 6.200 mensen hun leven verloren als gevolg van valincidenten, wat een toename van 15 procent betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het CBS gebruikt de term "accidentele val" om te verwijzen naar situaties waarbij iemand letsel oploopt door struikelen of uitglijden en binnen dertig dagen aan de gevolgen daarvan overlijdt. Ongevallen met vervoersmiddelen worden niet meegeteld, aangezien ze worden gezien als verkeersongevallen. Het is zelf de meest voorkomende overlijdensoorzaak in Nederland.

Langer veilig zelfstandig blijven wonen

Zolang mogelijk in je eigen, fijne thuis blijven wonen. Dat wil je natuurlijk het allerliefst. Maar dat gaat alleen wanneer je huis is aangepast aan je mobiliteit, waardoor onveilige situaties en mogelijke verwondingen kunnen worden voorkomen. Er zijn verschillende manieren om je huis veilig te maken, zoals het plaatsen van goede verlichting, handgrepen en leuningen te installeren en ervoor te zorgen dat er geen losse tapijten of kabels op de vloer liggen waar je over kan struikelen. Ook je badkamer is een plek waar een ongeluk in een klein hoekje schuilt.

Voor en na een Molenaar badkamerrenovatie

We vervangen je huidige douche door een veilige Molenaar inloopdouche. Deze douche heeft een lage instap en antislipvloer, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over uitglijden. 

Een veilige badkamer: dat voorkomt ongelukken

Je badkamer is een plek van ontspanning, maar ook een plek waar je makkelijk uitglijdt of valt. Dankzij de veilige inloopdouches van Molenaar kun je met een gerust hart een douche nemen. We zorgen er namelijk voor dat je douche met hoge instap, of je bad, wordt vervangen door een veilige inloopdouche met lage instap. Dit realiseren we al binnen 1 dag. Wil je je bad graag houden? Dan is een instapbad ook zeker een optie.

Antislip douchevloer

De badkamer is een plek in het huis waar je makkelijk kunt uitglijden. Met een antislip douchevloer zorg je, door de extra grip, dat je stevig op de grond blijft staan. Wanneer de vloer in aanraking komt met water wordt het antislip-effect zelfs versterkt.

Houvast attributen

Ook zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar om het douchen eenvoudiger te maken. Badkamerbeugels en handgrepen voorkomen valpartijen tijdens het douchen. Als staand douchen een uitdaging wordt, biedt een comfortabele douchestoel de oplossing.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

Gerelateerde BLOGS