Zwarte douchestoel met leuningen met cactus op planchet

Verdubbeling valpartijen onder ouderen in tien jaar tijd
 

Gratis inspiratiemagazine

Showroom in de buurt vinden

Verdubbeling valpartijen onder ouderen
zo maak je de badkamer veilig en toekomstproof

Het aantal sterfgevallen als gevolg van een val- of glijpartij is de afgelopen tien jaar verdubbeld, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. Het aantal ouderen dat thuis woont neemt toe, daarom zijn toekomstproof aanpassingen voor beperkte mobiliteit - zoals een traplift of inloopdouche - essentieel. 

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Meest voorkomende overlijdensoorzaak

Het CBS heeft tijdens onderzoek ontdekt dat in 2022 6.200 mensen hun leven verloren als gevolg van valincidenten, wat een toename van 15 procent betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het CBS gebruikt de term 'accidentele val' om te verwijzen naar situaties waarbij iemand letsel oploopt door struikelen of uitglijden en binnen dertig dagen aan de gevolgen daarvan overlijdt. Ongevallen met vervoersmiddelen worden niet meegeteld, aangezien ze worden gezien als verkeersongevallen. Het is zelf de meest voorkomende overlijdensoorzaak in Nederland.

Langer veilig zelfstandig blijven wonen

Zolang mogelijk in je eigen, fijne thuis blijven wonen. Dat wil je natuurlijk het allerliefst. Maar dat gaat alleen wanneer je huis is aangepast aan je mobiliteit, waardoor onveilige situaties en mogelijke verwondingen kunnen worden voorkomen. Er zijn verschillende manieren om je huis veilig te maken, zoals het plaatsen van goede verlichting, handgrepen en leuningen te installeren en ervoor te zorgen dat er geen losse tapijten of kabels op de vloer liggen waar je over kan struikelen. Ook je badkamer is een plek waar een ongeluk in een klein hoekje schuilt.

Een veilige en toekomstbestendige badkamer

Je hebt natuurlijk geen trek in een glijpartij in de badkamer. Een ruime inloopdouche met antislipvloer helpt natuurlijk al enorm. Ook extra houvast in de douche in de vorm van een muurbeugel en douchestoel biedt zekerheid én veiligheid. Zo geniet je onbezorgd van een heerlijke douche.

Voor en na een Molenaar-badkamerrenovatie

Bij Molenaar zorgen we dat je binnen een dag geniet van een comfortabele inloopdouche. Je huidige douche of bad wordt zonder gedoe en in een mum van tijd vervangen door een nieuwe douche met lage instap en antislipvloer, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over glijpartijen. De stijl kan basic, maar uitpakken met marmeren of industriële elementen is ook mogelijk - jij bepaalt.  

Een veilige badkamer: dat voorkomt ongelukken

Je badkamer is een plek van ontspanning, maar ook een plek waar je makkelijk uitglijdt of valt. Dankzij de veilige inloopdouches van Molenaar kun je met een gerust hart een douche nemen. We zorgen er namelijk voor dat je douche met hoge instap of je bad, wordt vervangen door een veilige inloopdouche met lage instap. Dit realiseren we al binnen 1 dag. Wil je je bad graag houden? Dan is een instapbad een optie.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Molenaar nieuwsbrief

Gerelateerde BLOGS