CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Veiligheid

Kies voor een veilige inloopdouche van Molenaar!

Wie ouder wordt zal het beamen; met het tellen der jaren word je steeds meer op jezelf aangewezen. Eenvoudig omdat de vergrijzing voor de overheid té groot en dus onbetaalbaar wordt. Ook bij de ziektekostenverzekeraars is de rek er al jaren uit. Ouderen zullen het in de toekomst daarom grotendeels zelf moeten doen, want ook een beroep op de kinderen is door hun eigen volle en drukbezette agenda’s vaak geen oplossing. Het levensloopbestendig maken van het huis is dat wel. Te beginnen bij de badkamer

Vallen en… opstaan?

Een badkamer moet in de visie van Molenaar veilig zijn. U moet daar op ieder gewenst moment met veel plezier gebruik van kunnen maken. Vaak is dat niet het geval. Ouderen negeren de badkamer (vooral als er nog in een hoge badkuip gestapt moet worden) in toenemende mate. Niet zo verwonderlijk. Per jaar vinden meer dan 8000 ongelukken onder 65-plussers in de badkamer plaats.

Tref voorzieningen thuis. Daar geniet u elke dag opnieuw van.

Molenaar trekt zich het lot van senioren al jaren aan en bouwt om die reden een oude – gevaarlijk gladde badkamer – in één dag om tot een veilige inloopdouche. Dat heeft Molenaar nu al meer dan 10.000 keer gedaan en de gebruikers waarderen dat resultaat met een gemiddelde 9.1 als prachtig rapportcijfer.

Hans Kazàn; Een truc van één dag. Magisch!

De truc die Hans Kazàn (en het gros van Molenaars klanten) magisch vindt, verklapt Molenaar in onderstaande punten:

1. Luisteren: 100% aandacht voor uw persoonlijke veiligheid en comfort in de badkamer;
2. Informeren: Van A tot Z deskundige voorlichting;
3. Aankoopadvies: Perfecte prijs/kwaliteitsverhouding passend in uw situatie;
4. Topmerken: Keuze uit gerenommeerde A-merken;
5. Vakwerk: Eigen zeer ervaren Molenaar monteurs;
6. Afspraak is afspraak: Geen financiële verassingen;
7. Garantie: Molenaar staat garant voor al haar producten.

Een veilige badkamer kan ook bijzonder mooi en eigentijds zijn!

Veilig douchen is lekker voor het lijf, maar het oog wil ook wat. De veilige inloopdouches van Molenaar zijn stuk voor stuk prachtig om te zien. Je hoeft dan ook geen senior te wezen om van de badkamers van Molenaar gebruik te kunnen maken. Ook jongeren tonen in toenemende mate belangstelling voor het installatiegemak, de designs en materiaalgebruik van Molenaar; een veilige aanwinst in ieder huis!

Breinbrekers voor uw veiligheid

Hoe veilig is uw badkamer? Met het beantwoorden van deze vragen krijgt u zelf een goed beeld waar de risico’s in uw badkamer te vinden zijn.

1. Hoe hoog is de instap van uw bad of douche?
2. Hoe glad is uw bad of douchebak?
3. Hoe veilig is uw badkamervloer?
4. Is het glas van uw douche sterk genoeg? Of heeft u zelfs nog een douchegordijn?
5. U of iemand anders nat bij het aanzetten van de douche?
6. Wordt uw kraan heet?
7. Kunt u zich (n)ergens stevig aan vasthouden?
8. Voelt u zich weleens minder stabiel tijdens het douchen?
9. Heeft u bij uw douchestoel voldoende ruimte om op te staan?
10. Heeft u voldoende kracht om de douchekraan open te draaien?

Wist u dat…

De badkamer is de gevaarlijkste plek in huis. Daar vinden de meeste ongelukken plaats. Door in één dag een veilige badkamer van Molenaar te laten instaleren, sluit u risico’s uit.

Meer dan 330.000 ouderen douchen dagelijks in een bad of douche met een gevaarlijk hoge instap. Om die reden vinden er per jaar onder hen meer dan 8000 ongelukken in de badkamer plaats. En dan hebben we het niet over een blauwe plek. Ernstige bot- en heupbreuken zijn vaak het gevolg. Zo’n 150 ouderen overlijden zelfs aan de gevolgen van de valpartij.

Zorg er zelf voor dat u bij het douchen niets overkomt. Schakel risico’s zo veel mogelijk uit. Kies voor een veilige badkamer van Molenaar. Die rekent in één dag af met de gevaren van uw oude badkamer.

  1. Hoe hoger de instap, hoe groter het risico op uitglijden. Daarom levert Molenaar douches waar de instaphoogte nagenoeg gelijk aan de badkamervloer is.
  2. Iedere douchevloer wordt bij gebruik natuurlijk nat. Maar een Molenaar vloer wordt nóóit glad of glibberig. Daar zorgt de unieke gepatenteerde veiligheidslaag voor.
  3. Ook buiten de douchecabine kan het nat – dus glad! – worden. Molenaar adviseert u met praktische tips en bewezen materialen om de hele badkamer glijvrij te maken.
  4. Stevige douchewanden bieden houvast. Molenaar gebruikt daarom zware kunststofwanden en extra dik veiligheidsglas. Veilig én makkelijker te onderhouden.
  5. Alle douche elementen van Molenaar – ook de kranen – worden niet heter dan het water wat door u wordt gebruikt. Aan de A-merk kranen kunt u zich nooit branden.
  6. Handgrepen in de doucheruimte bevorderen de veiligheid mits ze op de juiste manier en ergonomisch zijn geplaatst. Anders doen ze veel meer kwaad dan goed.
  7. Een douchestoel kan het plezier van het douchen nog meer vergroten. Een goede zit is maatwerk voor de gebruikers. Molenaar monteert stoelen die u ondersteunen bij het zitten en weer gaan staan.
  8. Bij Molenaar kunt u kiezen uit talloze accessoires die de zelfstandigheid bij het douchen vergroten. Zo zijn er kranen die nauwelijks inspanning behoeven.
  9. Mantelzorgers die u bij het douchen helpen blijven zelf graag droog. Alle Molenaar douches zijn zo ontworpen dat uw hulp geen nat pak oploopt.
  10. Tot slot: Stabiliteit is het sleutelwoord voor veiligheid in de badkamer. Het geheel moet kloppen en met elkaar in balans zijn. Dat resultaat staat en valt letterlijk met een goed advies van de Badmeesters van Molenaar.