CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Vakmanschap bij Molenaar

Home » Vakmanschap bij Molenaar

Vakmanschap, meer dan een vak

Het woord vakmanschap staat in het woordenboek omschreven als ‘een specifieke combinatie van kennis, houding en vaardigheden die nodig is om een bepaald vak met succes te kunnen uitoefenen’. Hoe ziet dat er bij Molenaar uit? Molenaars Hoofd Montage, Peter Timmer, vertelt er alles over.

De fijne kneepjes

“Onze medewerkers moeten voldoende technische kennis hebben van badkamers”, begint Peter Timmer zijn verhaal. “Al onze monteurs hebben een technische opleiding genoten en gaan eerst een intern opleidingstraject in. Hier leren ze de fijne kneepjes van montage bij Molenaar van een doorwinterde Molenaar monteur. Dat is belangrijk”.

Vaardigheden op niveau

“We geven elkaar bij Molenaar graag voldoende aandacht. In mijn functie rijd ik veel door het hele land, want ik bezoek onze monteurs terwijl ze aan het werk zijn bij onze klanten. Ik check of alles goed verloopt of bied ondersteuning bij technische uitdagingen. Want geen woning is hetzelfde. We houden elkaar scherp en leren van de problemen waar de monteurs soms tegenaan lopen.”

Netjes werken

“Tijdens de controles zie ik direct of de technische vaardigheden op niveau zijn en hoe onze monteurs omgaan met de werkplek bij de klant thuis. Ik wil dat er netjes wordt gewerkt en dat alles schoon opgeleverd wordt. Pas dan is de badkamer echt af. Natuurlijk komt het ook bij ons weleens voor dat er iets niet helemaal naar tevredenheid is verlopen. Maar bij Molenaar lossen we dit altijd goed op, want we willen bovenal een tevreden en blije klant.”

Contact met de klant

Vakmanschap gaat verder dan alleen de technische aspecten, toch? Peter: “Zeker. Het contact met de klant is net zo belangrijk. Vriendelijkheid, correctheid en duidelijkheid zijn drie houdingsaspecten die elke medewerker in acht moet nemen. Vaak doen onze monteurs net een stapje extra voor de klant. Dat maakt het echt bijzonder. Onze klanten waarderen onze medewerkers daarin enorm.”

Summersale
Bij Molenaar