CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Molenaar voor de maatschappij

Home » Molenaar & maatschappij » Molenaar en Walking Football

Molenaar en Walking Football

Een balletje trappen alleen voor jongeren? Welnee! Walking Football is een nieuwe vorm van voetbal waarbij rennen niet is toegestaan. Voetballen in wandeltempo dus! Deze aangepaste spelvorm is zeer geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder gevaar voor blessures willen blijven bewegen. Bovendien biedt voetballen in teamverband uitstekende mogelijkheden om sociale contacten op te doen.

Van wens tot WK

Walking Football is ontstaan vanuit de gemeenschappelijke gedachte van het Nationaal Ouderenfonds en de Stichting Meer dan Voetbal, om voetbal voor alle leeftijdsgroepen toegankelijk te maken. Na het aanhaken van verschillende partijen, zoals de Eredivisie en de KNVB, ontstond OldStars: een initiatief voor senioren om samen actief te blijven. De spelregels voor de voetbalcompetitie werden opgesteld en Walking Football was een feit! Inmiddels is OldStars uitgegroeid tot een groot succes. In 2018 heeft zelfs het eerste WK Walking Football plaatsgevonden in Engeland!

Actief ouder worden

Wij vinden het belangrijk dat u op een leuke manier fit, gezond en energiek kunt blijven. Daarom is Molenaar trotse sponsor van het Walking Football team in de gemeente Nunspeet. Er zijn Walking Footballclubs in heel Nederland. Iedereen is welkom, ook als u nog nooit gevoetbald heeft! Bent u meer een basketballer of hockeyer? Ook hier bestaan ‘Walking’ varianten van. Bekijk de mogelijkheden in uw gemeente hier.

Molenaar steunt de volgende organisaties

Walking Football

Walking Football

Voetballen voor senioren, zonder rennen en tackelen: Walking Football maakt het mogelijk!

Lees verder

Stichting MAF

Stichting MAF

Stichting MAF zet vliegtuigen in voor ontwikkelingshulp in onbereikbare gebieden.

Lees verder

Nationaal Ouderenfonds

Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is er voor alle ouderen in Nederland.

Lees verder