CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Molenaar voor de maatschappij

Home » Molenaar & maatschappij » Molenaar en het Nationaal Ouderenfonds

Molenaar en het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is er voor alle ouderen in Nederland. Zij streven naar gelijke kansen voor iedereen om actief ouder te worden. Zo’n 50 medewerkers en meer dan 8000 vrijwilligers zetten zich iedere dag in om deze missie te behalen. Hoe ze dit doen? Dat leest u hier!

Sociaal contact

In de strijd tegen eenzaamheid organiseert het Nationaal Ouderenfonds activiteiten om sociale contacten te stimuleren, die vanuit de eigen huiskamer te volgen zijn. Zo bieden ze laagdrempelige groepslesprogramma’s aan om ouderen de eerste stap in de online wereld te laten zetten. Ook faciliteren ze het project Schrijfmaatje, waarbij ouderen corresponderen met een vrijwilliger die dezelfde interesses heeft. En voor ouderen die behoefte hebben aan een praatje, is er de (anonieme) beldienst de Zilverlijn. Het Ouderenfonds organiseert ook veel projecten buitenshuis, zoals Samen Breien en De Derde Helft.

Strijd tegen eenzaamheid

Molenaar en het Ouderenfonds hebben beiden als doel om een positieve bijdrage te leveren aan het leven van ouderen. Onze medewerkers komen dagelijks bij ouderen over de vloer en merken daar meer dan eens dat eenzaamheid een grote rol speelt.

Daarom zetten we ons graag actief in om eenzaamheid tegen te gaan. We gaan bijvoorbeeld op pad met ouderen om lekker uit te waaien op het strand. Afgelopen jaar hebben we taarten langsgebracht bij een verzorgingstehuis op Nationale Ouderendag.

Ook doen we ieder jaar mee aan de kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds, en stimuleren we onze collega’s om een schrijfmaatje te zijn voor eenzame ouderen. Zo dragen we allemaal ons steentje bij!

Molenaar steunt de volgende organisaties

Walking Football

Walking Football

Voetballen voor senioren, zonder rennen en tackelen: Walking Football maakt het mogelijk!

Lees verder

Stichting MAF

Stichting MAF

Stichting MAF zet vliegtuigen in voor ontwikkelingshulp in onbereikbare gebieden.

Lees verder

Nationaal Ouderenfonds

Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is er voor alle ouderen in Nederland.

Lees verder