CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Gezond de winter door

Home » Molenaar bij u thuis » Molenaar bij u thuis februari

Molenaar bij u thuis

Elke maand komt Molenaar bij u thuis met een leuke en informatieve nieuwsbrief. Deze maand draait de nieuwsbrief om het thema ‘gezond de winter door’.

In deze editie staan we stil bij onze gezondheid. We vertellen alles over vitamine D en leggen uit hoe uw douche en uw doucheroutine een positieve bijdrage kunnen leveren aan uw gezondheid. We zetten de prijswinnaars van afgelopen maand in het zonnetje, en uiteraard hebben we ook deze maand weer een leuke prijsvraag voor u.

Heeft u vragen of suggesties? Laat het ons weten!

Welkom van onze gastvrouw

Het jaargetijde en de omstandigheden maken dat we veel tijd in huis doorbrengen. Op zich niks mis mee, maar ik merk dat ik steeds meer verlang naar langer licht, zon en buiten zijn. Ik probeer dan ook geregeld even naar buiten te gaan. Zoals laatst, toen ik met mijn gezin en onze honden een heerlijke winterse wandeling op de uitgestrekte Veluwse heide maakte. De zon kwam zelfs even door en scheen heerlijk op onze koude gezichten. Heerlijk, die warmte van de zonnestralen! Het geeft gelijk meer energie en je wordt er zoveel vrolijker van. Dat doet ons mensen goed. En daarom kijk ik al uit naar het komende voorjaar…

Met een winterse groet,

Corine de Groot – van Olst

Vitamine zon

Vitamine D: de zonnige vitamine! Deze vitamine zorgt voor sterke botten, tanden, spieren en een goede weerstand. Vitamine D is dus erg belangrijk om gezond ouder te worden! We zetten alle ins en outs over vitamine D voor u op een rijtje.

UV en voeding

De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. De UV-straling van de zon op uw onbedekte huid zorgt ervoor dat uw lichaam gelijk vitamine D aanmaakt. Zorg er daarom voor dat u, indien dat kan, iedere dag 15 tot 30 minuten buiten bent. Vitamine D zit ook in voeding, zoals vette vis. rundvlees, kaas en eieren.

Vitaminepillen

Hoe ouder u wordt, hoe minder vitamine D uw huid aanmaakt. Vrouwen ouder dan 50 en mannen vanaf 70 jaar worden daarom geadviseerd om iedere dag een vitamine D pil in te nemen. Heeft u een getinte of donkere huid? Dan is het advies om iedere dag, op iedere leeftijd, een vitamine D pil te slikken.

Gezond onder de douche

Wist u dat de manier waarop u doucht, bij kan dragen aan uw gezondheid? En dat u uw vitamine D inname op peil kunt houden onder de douche? Lees er alles over in dit artikel!

Naar het artikel

Prijswinnaars in het zonnetje

Wie houdt er niet van een spelletje?! Wij in ieder geval wel! Iedere maand bedenken we daarom een prijsvraag, waar u ook aan mee kunt doen. Afgelopen maand was de prijs een Fries lekkernijenpakket. We vinden het erg leuk om te zien wie de winnaars zijn. Daarom zetten we onze prijswinnaars in het (vitamine D) zonnetje!

Prijswinnaar

prijswinnaar_februari

Prijswinnaar_februari

Puzzeltijd!

Puzzelt u ook mee? Deze keer hebben we een paardensprong voor u. Misschien kent u deze puzzel wel uit het televisieprogramma Twee voor Twaalf. Vanaf de startletter slaat u steeds twee letters over, de derde letter wordt dan de volgende letter in het woord. Als u helemaal rond gaat, ontstaat er een woord. De uitdaging: de beginletter en de spelrichting zijn onbekend.

Ontdekt u wat het woord is?

Veel puzzelplezier!

puzzel_paardensprong