CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

In 10 stappen een heerlijke herfstsoep

Home » Molenaar bij u thuis: inspiratie » Herfstrecept

Heerlijke Herfst Pompoensoep

Op de redactie van Molenaar zijn we het erover eens… Wat heerlijk smaakt in de herfst is Pompoensoep. Deze basismaaltijdsoep is supergezond. Wilt u er toch een iets royalere soep van maken, voeg dan een of meerdere extra’s toe. Heeft u ook een heerlijk herfstrecept? We zouden het leuk vinden als u dat met ons wilt delen. Dan kunnen onze lezers hier ook van genieten.

Ingrediënten voor de basissoep:

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el (olijf)olie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 bouillonblokjes (groente- of kip)
  • 9 dl water

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.
  2. Snij het vruchtvlees in blokjes (van circa 4 cm).
  3. Schil de aardappelen en snij ze ook in stukjes van circa 4 cm.
  4. Snipper de ui grof, en bak deze met de olie circa 3 min aan in een grote pan.
  5. Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut meebakken op laag vuur (deze mag niet bruin worden)
  6. Voeg de pompoen, aardappelen, bouillonblokjes en het water toe.
  7. Laat 15 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn.
  8. De soep is klaar! Proef en breng eventueel op smaak met wat zout of peper.

Tip!

Eet u liever een gladde soep? Dan kunt u de soep pureren met een staafmixer. Is de soep te dik? Voeg dan een beetje warm water toe.

 

Extra’s

Wilt u er toch een iets royalere soep van maken, voeg dan een of meerdere extra’s toe. Wij hebben alvast een paar ingrediënten voor u op een rijtje gezet!

  • Romig: Crème fraîche
  • Hartig: Uitgebakken gerookte spekjes
  • Hartig én vegetarisch: Geraspte kaas, bijv. belegen of Zwitserse gruyère
  • Extra pit: Tabasco

Eetsmakelijk!!