CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Privé: Molenaar bij u thuis: inspiratie » Activiteiten voor thuis

De leukste activiteiten om voor binnen te blijven

In deze tijd is het soms een uitdaging om een leuke activiteit te verzinnen. Helemaal nu het buiten minder goed vertoeven is. Daarom hebben wij een aantal leuke activiteiten op een rij gezet waarbij u heerlijk in huis kunt blijven. Televisie programma’s om lekker weg te kijken, prachtige puzzels en ingewikkelde breinbrekers. Of bekijk eens of uw badkamer nog wel veilig genoeg is. Een uitgelezen kans om die eens flink onder de loep te nemen! Weet u niet zeker waar u op moet letten? Probeer dan eens de gratis veilige badkamercheck.

TV Programma’s

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel programma’s, maar welke zijn nu echt de moeite waard? Laat u zich graag creatief inspireren? Dan is ‘Het perfecte plaatje’ op dinsdagavond op SBS6 een absolute must. Toch meer passie voor de schilderskwast? Dan wilt u ongetwijfeld geen aflevering missen van Project Rembrandt (zondagavond op NPO1).

Bent u avontuurlijk aangelegd? Ga dan met Waldemar op een avontuurlijke roadtrip door Afrika, van Kaapstad naar Caïro. Op zijn motor reist hij ruim 16.000 kilometer door twaalf landen. Door bijzondere ontmoetingen creëert hij een rijk beeld van dit enorme continent (zondagavond NPO2). En dan is er natuurlijk Wie van de drie. Het ooit zo populaire spel is in een nieuw jasje weer terug op de buis. Wendy van Dijk is de presentatrice. Een panel van vier bekende Nederlanders moet door vragen te stellen raden wie van de drie personen een bepaald beroep uitoefent, iedere zondag op SBS6.

Puzzelen met stukjes

De legpuzzel is onze gouwe ouwe in het puzzeldomein. Sommigen draaien hun hand niet om voor 1000 stukjes. Wilt u echt door het lint gaan, bestel dan de grootste legpuzzel ter wereld met 51.300 stukjes (18,5 kilo!). De puzzel is gemaakt door Kodak. Er staan 27 prachtige foto’s van bijzondere plaatsen ter wereld op afgebeeld. Zoals het vrijheidsbeeld en de Machu Picchu in Peru.

U moet wel de ruimte van een ruime badkamer beschikbaar hebben om hem te maken (meer dan 16,5 m2). Nog leuker is het om zelf een puzzel te ontwerpen. Gebruik hiervoor uw lievelingsfoto’s of een andere vrolijke afbeelding. Zo maak je zelf het creatiefste cadeau voor in de zak van Sint. Er zijn meerdere websites waar je je eigen puzzel kunt laten maken. Je kunt kiezen voor een gemakkelijke puzzels van 48 stukjes voor (klein)kinderen maar ook pittige puzzels van maar liefst 2000 stukjes.

 

Puzzelen met cijfers en letters

We kennen allemaal de handige boekjes van Denksport met Kruiswoordpuzzels en Sukodu of de lastige cryptogrammen van het NRC en de Volkskrant. Maar ook online kunt u veel leuke en uitdagende nadenkertjes vinden, bijvoorbeeld op PlusOnline. Natuurlijk kunt u ook altijd de online puzzelwoordenboeken raadplegen!

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum maakt schilderijen die uitblinken door de vele details. Je blijft kijken en gekke dingen ontdekken! Op de schilderijen staan meestal sympathieke mensen met herkenbare eigenaardigheden. Hierdoor zijn ze doorgaans humoristisch van aard.
De figuratieve schilderijen vertellen stuk voor stuk een verhaaltje. Benieuwd naar het werk van Marius van Dokkum? Ga dan maar het Marius van Dokkum Museum in het mooie Harderwijk. In andere tijden is het een aanrader om dit uitstapje te combineren met een stadswandeling en natuurlijk een hapje of drankje in deze gezellige havenstad.

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.