CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Douchen & gezondheid

Home ยป Gezond douchen

Gezond onder de douche

De kraan aan, insoppen, haren in de shampoo… We hebben allemaal onze vaste routine voor het nemen van een douche. Maar staat u weleens stil bij de effecten die onze doucheroutine heeft op het lichaam? De manier waarop u doucht, draagt bij aan uw gezondheid. In dit artikel laten we zien hoe u zo gezond mogelijk kunt douchen.

Kort en koud douchen

In deze koude wintermaanden is het verleidelijk om lang en warm te douchen. Echter, voor uw gezondheid is dit niet optimaal.

Naarmate we ouder worden, verandert onze huid met ons mee. Door lang, heet en vaak te douchen kan het buitenste laagje van de huid (de hoornlaag), dat ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft en geen vocht verliest, beschadigd raken. Dit leidt tot uitdroging van de huid. Bovendien neemt ook de kans op duizeligheid na een hete douche toe. Dit kan gevaarlijk zijn!

Bij Molenaar vinden we veilig douchen belangrijk. Zorg dus goed voor uzelf en zet de thermostaat een graadje kouder.

Douchen met vitamine D

Om de weerstand op peil te houden is het cruciaal om genoeg vitamine D binnen te krijgen. De vitamine D die ons lichaam nodig heeft, halen we voor 20 procent uit voeding en voor 80 procent uit zonlicht. Ons lichaam kan echter de helft van het jaar niet genoeg vitamine D uit zonlicht opnemen. De Sunshower zorgt ervoor dat u het vitamine D-niveau van uw lichaam het hele jaar door op peil houdt.

 

Lees meer over de Sunshower

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.