CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Molenaar blog » Wat is de Verzilverlening?

Wat is de Verzilverlening?

De Verzilverlening wordt ook wel omschreven als een omgekeerde hypotheek. Wanneer u al een tijd in dezelfde koopwoning woont, kan het zijn dat u overwaarde heeft opgebouwd doordat u uw hypotheek al (gedeeltelijk) heeft afgelost, of doordat uw huis meer waard is geworden. Deze overwaarde kunt u in de vorm van een Verzilverlening gebruiken om uw woning aan te passen, zodat u comfortabel en veilig kunt blijven wonen. Deze lening kunt u aanvragen bij uw gemeente of provincie en is van hen een helpende hand bij het langer in eigen huis blijven wonen voor senioren. Het helpt zogezegd om het geld ‘uit de bakstenen’ te halen.

  • Uw woning aanpassen naar uw wens
  • Verstrekt zonder extra maandlast
  • Betaald uit de overwaarde van uw huis
  • Verstrekt zonder inkomenstoets
  • Verstrekt zonder vermogenstoets
  • Vanaf 57 jaar en 3 maanden mogelijk

Voor wie is een Verzilverlening bedoeld?

Voor mensen boven de 57 jaar is het moeilijker om een lening of hypotheek af te sluiten, dus heeft het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) dit als oplossing bedacht. De Verzilverlening is alleen beschikbaar voor mensen binnen 10 jaar van de AOW-leeftijd, op dit moment dus vanaf 57 jaar en 3 maanden. Deze lening geeft geen extra maandlasten, maar de rente wordt opgeteld bij het leenbedrag en na overlijden of verhuizen wordt de gehele lening inclusief rente terugbetaald. Hierdoor merkt u niks van de lening tot het moment dat deze ingelost moet worden. De lening beslaat maximaal 80% van de WOZ-waarde of de getaxeerde marktwaarde van het huis. Een nadeel is dat deze lening invloed kan hebben op de erfenis. Stel u komt te overlijden en uw huis is in marktwaarde gedaald, dan draaien uw nabestaanden op voor het resterende deel van de lening. Het is dus altijd verstandig om een onafhankelijk adviseur te raadplegen.

Waar is de Verzilverlening voor te gebruiken?

Het geleende bedrag moet besteed worden aan woningverbetering. Denk hierbij aan het levensloopbestendig maken van de woning met een traplift of een badkamer renovatie. De gemeente bepaalt in het geval van de Verzilverlening waar het geleende bedrag aan mag worden besteed. Het is dus niet enkel bedoeld voor het levensloopbestendig maken van de woning, zoals wel het geval is bij de Blijverslening.

Waar kan ik de Verzilverlening aanvragen?

De Verzilverlening kan aangevraagd worden bij uw gemeente of provincie indien deze de Verzilverlening aanbiedt. Het is een relatief nieuw product, wat in februari 2018 uitgerold is. Steeds meer gemeenten tonen de intentie om deze lening aan te bieden. De website van het SVn geeft een overzicht van welke gemeenten deze lening al aanbieden of dit in de toekomst willen gaan doen.

Op de hoogte blijven hoe u veilig kunt blijven douchen? Mis geen informatie.

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en u wordt op de hoogte gehouden van:

  • Tips om veilig te blijven douchen
  • Acties en aanbiedingen
  • De veilige badkamer oplossingen
  • Nieuwe collecties en producten

 

Schrijf u dan nu in voor de e-mailnieuwsbrief van Molenaar en mis geen informatie over veiligheid in de badkamer.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen