CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Molenaar blog » Wat is de Blijverslening?

Wat is de Blijverslening?

De Blijverslening is een subsidieregeling voor senioren die door de gemeente of provincie waarin u woont wordt verstrekt. Deze lening is bedoeld om uw woning levensloopbestendig te maken en eventueel woningaanpassingen aan te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanpassingen aan de douche, uw bad laten vervangen door een douche, vloeren gelijk maken (zonder drempels) of uw slaapkamer verplaatsen naar de beneden verdieping. Hierdoor kunt u als oudere langer in uw eigen huis blijven wonen. Dit is zowel voor u als voor de gemeente voordelig, aangezien ouderen die langer thuis blijven wonen vaak gelukkiger zijn en pas later hoge zorgkosten zullen maken.

  • Uw woning helemaal afgestemd op uw wensen
  • Verantwoorde financiering voor ouderen
  • Betalen vanuit bouwkrediet, voorschieten niet nodig
  • hypotheekrente ligt zo’n 1% lager dan de marktrente.

Hoe werkt een Blijverslening?

Een Blijverslening wordt altijd verstrekt als een persoonlijke lening of hypotheek tegen gunstige voorwaarden. De voorwaarden zijn verschillend per soort lening. De lening wordt na goedkeuring in een bouwdepot gestort, waardoor u alleen rente betaalt over het deel dat is opgenomen. Vanuit het bouwdepot wordt de aannemer, die de aanpassingen in het huis uitvoert, betaald. Er is dus geen vrije beschikking over het geld, maar het depot kan enkel gebruikt worden voor werkzaamheden van een aannemer. Hierdoor is het niet mogelijk om zelf of via kennissen of familie een deel van de werkzaamheden uit te voeren.

Op de hoogte blijven hoe u veilig kunt blijven douchen? Mis geen informatie.

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en u wordt op de hoogte gehouden van:

  • Tips om veilig te blijven douchen
  • Acties en aanbiedingen
  • De veilige badkamer oplossingen
  • Nieuwe collecties en producten

 

Schrijf u dan nu in voor de e-mailnieuwsbrief van Molenaar en mis geen informatie over veiligheid in de badkamer.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Wat zijn de voordelen van een Blijverslening?

Het grootste voordeel aan de Blijverslening zijn de kosten; die zijn een stuk lager dan wanneer men een gewone lening of hypotheek zou moeten afsluiten voor een verbouwing of badkamer renovatie. De hypotheekrente van de Blijverslening ligt 1% lager dan de marktrente. De rente voor een Blijverslening in de vorm van een persoonlijke lening ligt ongeveer 2,5% lager dan bij een gewone lening. Hierdoor is deze vorm van lenen een stuk gunstiger. Aan de persoonlijke lening is echter wel een leeftijdsgrens van 75 jaar verbonden.

Waar kan ik een Blijverslening aanvragen?

Bij uw eigen gemeente of provincie. Zij bepalen ook of de geplande werkzaamheden goedgekeurd worden voor dit type lening. Let wel op dat u niet start met de werkzaamheden voordat u de lening helemaal rond heeft want dan krijgt u hem namelijk niet meer.

Ontvang gratis advies van een adviseur aan huis

Maak een afspraak