CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Molenaar blog » kosten van een badkamer renovatie

Wat zijn de kosten van een badkamer renovatie?

Een nieuwe badkamer op het oog, maar niet zoveel zin in de rompslomp van een wekenlange verbouwing? U wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk weer gebruikmaken van deze ruimte. Ook wilt u graag vooraf weten wat de badkamer renovatie gaat kosten. Dat is begrijpelijk. U heeft waarschijnlijk een bepaald budget in gedachten om de badkamer te verbouwen. Hieronder  leest u meer over de kosten van een badkamer renovatie.

Wilt u een inschatting van de prijzen van onze inloopdouches? Klik dan hier.

Factoren die invloed hebben op de kosten

Het verbouwen van de badkamer brengt altijd maatwerk met zich mee, want elke badkamer is anders. Denk alleen al aan de vormgeving, de staat van de badkamer of de staat van het leidingwerk. Daarnaast spelen uw persoonlijke voorkeuren ook een belangrijke rol in de kosten van de badkamer renovatie. Hieronder vindt u de belangrijkste factoren op een rij:

  • Wat wilt u precies renoveren? Hoe meer wensen hoe meer de renovatie kost.
  • De gewenste afmetingen van de nieuwe inloopdouche of douchecabine.
  • De materiaal- en stijlkeuze zijn van invloed op de totale prijs voor het renoveren.
  • De hoeveelheid arbeid dat moet worden verricht voor de badkamer renovatie.

Kosten badkamer renovatie vs badkamer aanpassen

Een totale renovatie van uw badkamer kan al gauw in de (onvoorziene) kosten lopen. De kosten van een badkamer renovatie kunnen met name hoger uitvallen, wanneer het bestaande leidingwerk niet meer voldoet of u een hele andere indeling wilt van de badkamer. Wand- en vloertegels moeten dan worden vervangen om leidingwerk te verleggen. Daarnaast komt het vaker wel dan niet voor dat u wéken verder bent vanwege tegenslag of onvoorzien maatwerk. Niemand heeft zin in een wekenlange verbouwing in huis en dagelijks diverse klussers over de vloer. Laat staan een bouwval, welke zorgt voor stof en rommel in de rest van uw woning.

U doet er daarom verstandig aan om vooraf goed na te denken wat u graag wilt verbouwen of aanpassen. Bent u tevreden over de indeling van uw badkamer, maar loopt u tegen vervelende obstakels aan tijdens het badkamergebruik? Bijvoorbeeld een ligbad die u niet gebruikt of een douchecabine met een verhoogde instap? Dan spreken we van een badkamer aanpassing en is een verbouwing of totaalrenovatie niet nodig. En dat scheel enorm in tijd, kosten en biedt dezelfde voordelen als een totale renovatie.

Een nieuwe badkamer binnen één dag van Molenaar

Het is tegenwoordig al mogelijk om de badkamer aan te passen in één dag, zonder hak- en breekwerk. Dit is inclusief het vervangen van wand- en vloertegels. Door slimme oplossingen als een inloopdouche met lage instap, waterdichte wandpanelen, antislipvloer en diverse badkamermeubels wordt u badkamer in een handomdraai veilig, comfortabel en zeer gebruiksvriendelijk. Ook heeft u keuze uit diverse kleuren en patronen en creëert u moeiteloos een geheel nieuwe look. En dat binnen één dag, bij Molenaar Badkamers.

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.